HerNews.gr
Αφιερώματα

Οι δέκα πιο όμορφες γυναίκες του Χόλιγουντ άνω των 50 ετών

Στο Χόλιγουντ, ένα βασίλειο όπου η νεολαία και η ομορφιά θεωρούνται συχνά συνώνυμα, μια αναζωογονητική τάση προκαλεί πάταγο, αμφισβητώντας τους συμβατικούς κανόνες ομορφιάς. Είναι ένα κίνημα που γιορτάζει την ηλικία, τη σοφία και την κομψή γοητεία των γκρίζων μαλλιών, με κορυφαίες γυναίκες όπως η Glenn Close, η Andie MacDowell και η Meryl Streep στην πρώτη γραμμή.

Αυτές οι γυναίκες, επαναπροσδιορίζουν τα πρότυπα ομορφιάς και επιδεικνύουν τη χάρη και την αξιοπρέπεια που έρχονται με την ηλικία.

Η Δρ Barbara Kubicka , ειδικός στην αισθητική ιατρική, ρίχνει φως σε αυτό το φαινόμενο, συνδέοντας την ασημένια εμφάνιση με τα χαρακτηριστικά της σταθερότητας και της γνώσης, ιδιότητες που αποτελούν παράδειγμα αυτών των εμβληματικών ηθοποιών.

Οι δέκα πιο όμορφες γυναίκες του Χόλιγουντ άνω των 50

  • Γκλεν Κλόουζ

  • Τζόντι Φόστερ
  • Έλεν Μίρεν
  • Μέριλ Στριπ
  • Τζέιν Φόντα
  • Γούπι Γκόλντμπεργκ
  • Άντι Μακ Ντάουελ
  • Τζέιμι-Λι Κέρτις
  • Ρίτα Μορένο
  • Έμμα Τόμσον

Ποια είναι η χρυσή τομή;

Η αναζήτηση για την ιδανική μορφή ομορφιάς ήταν μια αιώνια επιδίωξη, με τους Έλληνες να συνεισφέρουν σημαντικά μέσω της χρυσής τομής, μιας μαθηματικής εξίσωσης που πιστεύεται ότι ορίζει την ομορφιά και την αρμονία σε διάφορους τομείς, από την τέχνη μέχρι την αρχιτεκτονική. Αυτή η έννοια εκτείνεται πέρα ​​από τα άψυχα αντικείμενα, βρίσκοντας συνάφεια στη μελέτη της ανατομίας του ανθρώπου και του προσώπου.

Η χρυσή τομή , ουσιαστικά, επιδιώκει να ποσοτικοποιήσει την ομορφιά και τη συμμετρία, παρέχοντας μια βάση για το τι συνιστά μια αρμονική μορφή. Ενώ αρχικά εφαρμόστηκε σε δομές και γεωμετρικά σχήματα, η δυνατότητα εφαρμογής της στο ανθρώπινο πρόσωπο έχει τραβήξει την προσοχή, υποδηλώνοντας ότι οι αναλογίες πιο κοντά στην τιμή του 1,62 ευθυγραμμίζονται με τα συμβατικά πρότυπα ομορφιάς.Έμμα Τόμσον - ΒικιπαίδειαΤο «The Vitruvian Man» του Leonardo Da Vinci αποτελεί παράδειγμα αυτής της αρχής, απεικονίζοντας την ιδανική ανθρώπινη μορφή σε τέλεια ευθυγράμμιση με τη χρυσή τομή.

Στο σημερινό πλαίσιο, ο αγκάλιασμα του Χόλιγουντ στην αισθητική του ασημένιου vixen αντανακλά μια ευρύτερη αποδοχή και εορτασμό των αρχών της χρυσής τομής, που εφαρμόζονται όχι μόνο στη φυσική ομορφιά αλλά και στην ενσάρκωση της σοφίας, της εμπειρίας και της χάρης που έρχεται με την ηλικία.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μεγάλη Πέμπτη: Η μέρα που παραδοσιακά βάφουμε τα αυγά για το Πάσχα – Γιατί επικρατεί το κόκκινο χρώμα

HerNews ka

Θα σου πω τι κατάλαβα από τον Ματθαίο Γιωσαφάτ

Her News

Μποτιτσέλι: Σαν σήμερα “φεύγει” ο κορυφαίος ζωγράφος – 3 μυστικά που κρύβει ο πίνακας “Η Άνοιξη”

Her News b