HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: Όσα δήλωσε για τον θαλάσσιο τουρισμό και τον κλάδο του yachting για το 2024

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών cpt. Γιώργος Βάλλης βρέθηκε στην εκπομπή “Restart” δίνοντας μία κατατοπιστική συνέντευξη στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Κλώσσα, σχετικά με την πορεία του VIP τουρισμού και την συνεισφορά του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού στην εθνική οικονομία , συμβάλλοντας με 1,5% του ΑΕΠ.

«Ο κλάδος του yachting προσελκύει VIP πελάτες από όλο τον κόσμο, με βασικό πελατολόγιο του Αμερικάνους. Δυστυχώς φέτος δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση, δεν υπάρχουν κρατήσεις και είμαστε προ των πυλών να ανοίξει η σεζόν με 20-50% κάτω συγκριτικά με πέρυσι», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Βάλλης.

Και πρόσθεσε: «Αιτία αυτού είναι οι πόλεμοι που μας κυκλώνουν, στην Ουκρανία και στο Ισραήλ αλλά και οι απερχόμενες εκλογές στην Αμερική δημιουργούν ανασφάλεια με συνέπεια να μην υπάρχει ενδιαφέρον και το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε και ευχόμαστε είναι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Από τον κλάδο του yachting ζουν χιλιάδες οικογένειες είτε πληρωμάτων είτε προμηθευτών, καταστημάτων, συνεργείων και όλων των ειδικοτήτων που πλαισιώνουν και εξυπηρετούν τις ανάγκες του κλάδου».

Η κουβέντα στράφηκε στις ναυτικές φωτοβολίδες και την υπερπροσπάθεια του προέδρου της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ-PUPYC, Cpt. Γιώργου Βάλλη τους τελευταίου έξι μήνες με επιστολές, επισκέψεις στα αρμόδια υπουργεία και κοινοποίηση του θέματος στα κανάλια προς ενημέρωση και γνώση όλων. Αυτό που ο κ. Βάλλης ζητά, είναι άμεση λύση με τροπολογία του νόμου, ότι με την λήξη της ναυτικής φωτοβολίδας να επιστρέφεται για ανακύκλωση ή καταστροφή στον προμηθευτή και η αφορά αυτών να γίνεται αποκλειστικά και μόνο με άδεια πλωτού μέσου, όχι μέσω παράνομων sites.

«Αν υπήρχε η πρόβλεψη και η τροποποίηση του νόμου δεν θα θρηνούσαμε θύματα. Άμεση επέμβαση της κοινωνίας», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ένωσης.

Ο Γιώργος Βάλλης στα Parapolitika 

Με συνέντευξη στα Parapolitika και την εκπομπή ‘’Σαββατοκύριακο Μαζί’’ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών, cpt. Γιώργος Βάλλης μίλησε στην Πένυ Αβραμίδη για μία άλλη πλευρά του τουρισμού που αξίζει να αναδειχθεί.

Ο κ. Βάλλης κράτησε της επιφυλάξεις του στα προγνωστικά για το πως θα κυλήσει η φετινή season, διότι παρατηρείται ύφεση σχετικά με τις προηγούμενες χρονιές ως απόρροια των πολέμων γύρω μας και της δράσης των Χούθι καθώς και την οδηγία που έχει δοθεί στην Αμερική να αποφύγουν τη Μεσόγειο.

«Ο ελληνικός θαλάσσιος τουρισμός συμβάλει με 1,5% του ΑΕΠ της χώρας, όπου αντιστοιχεί σε δισεκατομμύρια ευρώ, επομένως είναι σημαντικό να υπάρχουν κρατήσεις και ενδιαφέρον από τον VIP τουρισμό, πράγμα που δεν παρατηρείται στον βαθμό που θέλαμε. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι κρατήσεις την τελευταία στιγμή , είτε να αλλάξει η τουριστική οδηγία που έχει δοθεί και να ξεμπλοκάρουν οι μετακινήσεις προς τη χώρα μας και τις γειτονικές της», δήλωσε ο Γιώργος Βάλλης.

Ο προέδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ-PUPYC, Cpt. Γιώργος Βάλλης έχει καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια τους τελευταίου έξι μήνες με επιστολές, επισκέψεις στα αρμόδια υπουργεία και κοινοποίηση του θέματος στα κανάλια προς ενημέρωση και γνώση όλων, σχετικά με το μείζων θέμα που έχει προκύψει, αρχικά με τον άδικο θάνατο του αστυνομικού στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός αλλά και πρόσφατα στην Κρήτη, όπου χάθηκε και άλλος ένας νέος άνθρωπος από ναυτική φωτοβολίδα.

Η προτάσεις του κ. Βάλλη και της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ-PUPYC είναι σαφέστατες και θα βοηθήσουν σημαντικά στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Για την τηλεϊατρική

Με την ασφάλεια και την υγεία των επαγγελματιών της θάλασσας στο επίκεντρο, ο Γιώργος Βάλλης, έθεσε το θέμα της τηλεϊατρικής στο πλαίσιο της θαλάσσιας πλοήγησης και των σκαφών αναψυχής στη δημόσια ατζέντα. Μιλώντας στον αέρα του Blue Sky με τον δημοσιογράφο Ευάγγελο Γιακουμή, επεσήμανε την ανάγκη για άμεση παρέμβαση σε καρδιολογικά περιστατικά, προτείνοντας την εγκατάσταση τηλε-καρδιογράφου και αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή σε κάθε πλοίο.

«Η Ένωση υποστηρίζει τη σύναψη ενεργής συνεργασίας με εταιρείες ειδικευμένες στις επείγουσες υπηρεσίες τηλε-καρδιολογίας, παρέχοντας πρόσβαση σε 24ωρη κάλυψη, ενισχύοντας έτσι τον κρίσιμο ρόλο της άμεσης ιατρικής φροντίδας εν πλω».

Σε άλλη σημαντική αναφορά, ο Cpt. Γιώργος Βάλλης κάλεσε την Υπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, να επιταχύνει τη διαδικασία υπογραφών για την έγκριση της διανομής οικογενειακών επιδομάτων από το ΕΛΟΕΝ στους ναυτικούς, τα οποία έχουν καθυστερήσει. Τόνισε ότι αυτά τα κονδύλια αποτελούν μέρος του μισθού που οι ναυτικοί αποταμιεύουν κάθε μήνα, και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό μηχανισμό.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήρια της Ένωσης στην οικογένεια της νεαρής κοπέλας που άδικα έχασε τη ζωή της έξω από το αστυνομικό τμήμα, δείχνοντας έτσι την ανθρώπινη πλευρά και την αλληλεγγύη που διέπει την κοινότητα των ναυτικών.

Η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Θαλαμηγών στέκεται ενωτικά δίπλα στα μέλη της και επιδιώκει μέσα από κάθε πρωτοβουλία να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Γιώργος Βάλλης: Στο Alpha Talk για την τηλεϊατρική στην θαλάσσια πλοήγηση και τα σκάφη αναψυχής

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δώρο Πασχα: Χρήσιμος «οδηγός» για να ξέρετε τι ποσό δικαιούστε

HerNews ka

Επεκτείνεται το μετρό προς το Ίλιον και αλλάζει την εικόνα της δυτικής Αττικής

HerNews ka

Πύλος: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των διασωθέντων – «Μου έπιασε το χέρι και είπε πως περιμένει την οικογένειά του»

Her News