HerNews.gr
Beauty

Αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι: Το φυσικό φάρμακο κατά της κυτταρίτιδας που πρέπει να δοκιμάσετε

Τα αιθέρια έλαια είναι πολύτιμοι σύμμαχοι για το δέρμα και τα μαλλιά. Μεταξύ αυτών, το αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα για τον οργανισμό: ένα πραγματικό φυσικό φάρμακο, είναι αποτελεσματικό κατά της κακής κυκλοφορίας και βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και της κατακράτησης νερού.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού;

Το κυπαρίσσι, που ανήκει στην οικογένεια Cupressaceae, είναι ένα δέντρο ιθαγενές στη Μέση Ανατολή, που καλλιεργείται ευρέως σε όλη την περιοχή της Μεσογείου.
Στη βοτανοθεραπεία χρησιμοποιούνται δύο μέρη του φυτού: οι σφαιρικοί κώνοι, πολύ πλούσιοι σε τανίνες, που αλλάζουν από πράσινο σε καφέ όταν ωριμάσουν, και τα κλαδιά του φυτού, από τα οποία εξάγεται το αιθέριο έλαιο με απόσταξη με ατμό.

Το αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού έχει δύο κύριες χρήσεις:

  • τοπική εφαρμογή, αραιωμένη στο δέρμα και τα μαλλιά
  • εισπνοή, για την αναπνευστική οδό

Οι ιδιότητες του αιθέριου ελαίου κυπαρισσιού

Αυτό το λάδι έχει πολλές ιδιότητες, καθιστώντας το ένα θαυματουργό προϊόν για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος. Δρα αποτελεσματικά στην κυκλοφορία, βελτιώνοντας έτσι τη μικροκυκλοφορία. Επιπλέον, έχει αποσυμφορητικές, αντιβηχικές, αντισηπτικές και σπασμωδικές ιδιότητες.

Τα οφέλη του

Το αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού προσφέρει μια σειρά από οφέλη που εκδηλώνονται στο δέρμα, το αναπνευστικό σύστημα και το μυοσκελετικό σύστημα. Εφαρμόζεται στο σώμα, βελτιώνει την κυκλοφορία, καταπολεμώντας έτσι την κυτταρίτιδα και την κατακράτηση νερού. Στο πρόσωπο, δρα ως καθαριστικό για το λιπαρό δέρμα με τάση ακμής, ενώ καταπραΰνει και εξαλείφει τον κνησμό που σχετίζεται με τη δερματίτιδα, το έκζεμα και το ξεφλούδισμα.

Βοηθά επίσης στην τόνωση της μικροκυκλοφορίας όταν εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής ως μασάζ ή προστίθεται σε προϊόντα μαλλιών, παρέχοντας έτσι περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους θύλακες των τριχών. Το αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι είναι επίσης ευεργετικό για το αναπνευστικό σύστημα. Με την εισπνοή του καθαρίζει τις διόδους σε περιπτώσεις βήχα, ιγμορίτιδας και βρογχίτιδας.

Τέλος, στο μασάζ, ανακουφίζει από μυϊκές κράμπες και ρευματισμούς, προσφέροντας ευπρόσδεκτη ανακούφιση.

Αντενδείξεις

Μεταξύ των αντενδείξεων για τη χρήση του αιθέριου ελαίου κυπαρισσιού βρίσκουμε:

  • Δεν μπορεί να καταποθεί, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο εξωτερικά
  • Πρέπει να αραιωθεί πριν την εφαρμογή στο δέρμα, όπως κάθε αιθέριο έλαιο
  • Η χρήση του δεν συνίσταται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού

Πώς να χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού για την κυτταρίτιδα;

Χάρη στην τονωτική του δράση στη μικροκυκλοφορία, είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά αιθέρια έλαια κατά της κυτταρίτιδας και της κατακράτησης νερού. Η χρήση του είναι πολύ απλή. Καθώς είναι αιθέριο έλαιο, πρέπει πρώτα να αραιωθεί για να εφαρμοστεί στο δέρμα. Για να το κάνετε αυτό, απλά προσθέστε μερικές σταγόνες στην κρέμα σώματος σας ή σε ένα λάδι σώματος, όπως το αμυγδαλέλαιο που χρησιμεύει ως φορέας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κανονική κρέμα σώματος, αλλά και μια κρέμα φτιαγμένη ειδικά για την κυτταρίτιδα, στην οποία προστίθεται αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού για να ενισχύσει την αποστραγγιστική δράση.

Ξεχάστε τη ρινοπλαστική: Με αυτές τις ασκήσεις θα αναδιαμορφώσετε φυσικά τη μύτη σας στο σπίτι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: To πιο chic μανικιούρ για μαυρισμένο δέρμα

HerNewskl

Μαύρισμα: Τεχνητό ή φυσικό;

Her News b

Πλύσιμο του προσώπου με ανθρακούχο νερό: Το αναβράζον τελετουργικό ομορφιάς που δεν περιμένετε

HerNews ka