HerNews.gr
Beauty

Πλύσιμο του προσώπου με ανθρακούχο νερό: Το αναβράζον τελετουργικό ομορφιάς που δεν περιμένετε

Κάνοντας κύλιση στην αρχική σελίδα του beautyTok (ο μακροοικονομικός κόσμος του Tik Tok αφιερωμένος στις πιο ετερόκλητες τάσεις ομορφιάς ), συναντάμε ένα παράξενο τελετουργικό ομορφιάς: λέγεται “αφρώδης νερά προσώπου” , καθαρίζοντας απλώς το πρόσωπο με ανθρακούχο νερό. 

Γιατί λειτουργεί;

Αν και δεν είναι μια ευρέως διαδεδομένη πρακτική στη Δύση, είναι στην πραγματικότητα μια τελετουργία ήδη γνωστή και εκτιμημένη από τους Κινέζους και Κορεάτες γκουρού του δέρματος.

Σύμφωνα με τη μέθοδο k-beauty , βυθίζοντας το πρόσωπό σας σε μια λεκάνη με ανθρακούχο νερό για λίγα δευτερόλεπτα θα βοηθούσε να καθαρίσετε το δέρμα σε βάθος, εξαλείφοντας έτσι τα βακτήρια που ευθύνονται για τις ατέλειες. 

@contourcube Discover the secret to skin that feels oh-so-clean and looks absolutely amazing! Say hello to Contour Cube soda water ice facials, your new BFF for a sparkling complexion. This bubbly wonder not only removes impurities but does it gently, leaving your skin feeling refreshed and rejuvenated #contourcube ♬ Duvet by Boa – lunaar

 Συνήθως, στην πραγματικότητα, η χρήση του νερού της βρύσης μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα για το πιο αντιδραστικό και ευαίσθητο δέρμα που θα μπορούσε να στεγνώσει εύκολα λόγω του υψηλού pH. Επιπλέον, οι φυσαλίδες που χαρακτηρίζουν το ανθρακούχο νερό λειτουργούν ως φυσικά αγγειοδιασταλτικά , βελτιώνοντας τη μικροκυκλοφορία για μια υγιή επιδερμίδα.

Πώς να πλύνετε το πρόσωπό σας με ανθρακούχο νερό

Βασιστείτε σε αυτό το τελετουργικό καθαρισμού γενικά μία ή δύο φορές την εβδομάδα , για να μην ευαισθητοποιήσετε πολύ το πρόσωπό σας. Αφού κάνετε μασάζ με το καθαριστικό στο πρόσωπό σας, βρέξτε ένα πανί μικροϊνών με λίγο ανθρακούχο νερό σε θερμοκρασία δωματίου και προχωρήστε στο ξέπλυμα του προϊόντος.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να συνδυάσετε τα οφέλη της ήπιας μηχανικής απολέπισης με τη δύναμη αποτοξίνωσης του ανθρακούχου νερού. Αν οι φυσαλίδες είναι πολύ ενοχλητικές για να τις ανεχτείς ή βιάζεσαι, μπορείς να βρέξεις βαμβάκι και να τις περάσεις στο πρόσωπό σου ως τονωτικό.

 

Αντενδείξεις

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει παρενέργειες στο δέρμα, η χρήση ανθρακούχου νερού για το πλύσιμο του προσώπου σας είναι μια κακή συνήθεια για το περιβάλλον και τα οικονομικά σας. Το ανθρακούχο νερό, το οποίο κυκλοφορεί συνήθως σε πλαστικά μπουκάλια, αντιπροσωπεύει τεράστια σπατάλη αν θέλετε να το χρησιμοποιείτε για να ξεπλένετε το πρόσωπό σας καθημερινά, καθώς και μεγάλη παραγωγή απορριμμάτων.

 Ωστόσο, αν εκτιμάτε τα οφέλη του στο δέρμα, σε σημείο που δεν θέλετε να το κάνετε χωρίς αυτό, η ιδανική επιλογή είναι να εγκαταστήσετε ένα σύστημα στο σπίτι που φιλτράρει το τρεχούμενο νερό και το κάνει αφρώδες. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν τα υπολείμματα αλάτων και θα επιτευχθούν τα οφέλη των φυσαλίδων.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Kylie Jenner: Έκανε το πιο girly μανικιούρ που μας θυμίζει παγωτό

HerNewskl

Chanel Cruise 2023/ 24: Αυτά είναι τα beauty trends που θα αγαπήσετε το καλοκαιρι

HerNewskl

Emily in Paris: Η Camille αποκάλυψε τη skincare ρουτίνα της

HerNewskl