HerNews.gr
Ψυχαγωγία

«Μικρό Ταρανδάκι»: Ποια είναι η πραγματική “Μάρθα” και που βρίσκεται τώρα;

Αν έχετε παρακολουθήσει την επιτυχία του Netflix που βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία, “Μικρό Ταρανδάκι”, πιθανότατα σας στοιχειώνει μια παρατεταμένη ερώτηση: Ποια ήταν η έμπνευση για τη Μάρθα, τον καταδιώκτη του δημιουργού Ρίτσαρντ Γκαντ στην σειρά, και τι απέγινε η αληθινή γυναίκα;

Η σειρά βασίζεται στις πραγματικές εμπειρίες του Σκωτσέζου κωμικού με το stalking. Ωστόσο, η παράσταση είναι φανταστική για «νομικούς και καλλιτεχνικούς λόγους», όπως είπε ο Ρίτσαρντ Γκαντ στο Forbes , αν και όλα είναι «100% συναισθηματικά αληθινά».

«Υπάρχουν ορισμένες προστασίες, δεν μπορείς απλά να συνεχίσεις τη ζωή και το όνομα κάποιου άλλου και να το βάλεις στην τηλεόραση», συνέχισε στο Forbes. «Και προφανώς, γνωρίζαμε πολύ καλά ότι ορισμένοι χαρακτήρες σε αυτό είναι ευάλωτοι άνθρωποι, οπότε δεν θέλαμε να κάνουμε τη ζωή τους πιο δύσκολη. Επομένως πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους ανθρώπους».

Δείτε τι έχει μοιραστεί ο Γκαντ για το πραγματικό πρόσωπο στο οποίο βασίζεται η Μάρθα.Μωρό ΤάρανδοςΠοια είναι η Μάρθα στο «Μικρό Ταρανδάκι»;

Στο «Μικρό Ταρανδάκι», ο Γκαντ υποδύεται έναν άνδρα που ονομάζεται Ντόνι Νταν. Μια μέρα, μια άγνωστη γυναίκα με το όνομα Μάρθα, την οποία υποδύεται η Τζέσικα Γκάνινγκ, μπαίνει στο μπαρ όπου εργάζεται ο Ντόνι.

Ένας καλόκαρδος μπάρμαν, ο Ντόνι της δίνει ένα δωρεάν τσάι μιας και είναι εμφανώς ταραγμένη. Από εκεί, η Μάρθα παρερμηνεύει την ευγένειά του ως ρομαντικό ενδιαφέρον και αρχίζει να εμφανίζεται παντού, τόσο προσωπικά όσο και διαδικτυακά.

Η Μάρθα επισκέπτεται τον Ντόνι στο μπαρ, παρακολουθεί τα κωμικά σόου του και του στέλνει συνεχώς email. Αναπτύσσει επίσης ένα ψευδώνυμο για τον Ντόνι: “μικρό ταρανδάκι”.Who is the real Martha in Baby Reindeer and where is she now? | Glamour UKΤο παιχνιδιάρικο φλερτ σύντομα μετατρέπεται σε τρομακτικό stalking. Η Μάρθα γίνεται κτητική με τον Ντόνι, παρά το γεγονός ότι στην πραγματικότητα δεν βγαίνουν ραντεβού και ο Ντόνι επιδιώκει μια σχέση με κάποια άλλη, την Τέρι (Νάβα Μάου). Γίνεται καχύποπτη με όποια γυναίκα αλληλεπιδρά και του στέλνει πολλά σεξουαλικά  μηνύματα.

Η Μάρθα περιμένει επίσης τον Ντόνι στη στάση του λεωφορείου έξω από το σπίτι του και έχει βίαια ξεσπάσματα σε αρκετές περιπτώσεις.

Αφού αποκρούει τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές της Μάρθας για αρκετούς μήνες, ο Ντόνι την αναφέρει στην αστυνομία. Είναι δύσπιστοι ότι είναι πραγματικά ένας κίνδυνος στην αρχή.

Αργότερα, ο Ντόνι αναφέρει ξανά τη Μάρθα στην αστυνομία και παίζει ένα από τα απειλητικά φωνητικά της μηνύματα. Η Μάρθα συλλαμβάνεται και παραδέχεται την ενοχή της. Στη συνέχεια καταδικάζεται σε εννέα μήνες φυλάκιση. Εν τω μεταξύ, ο Ντόνι λαμβάνει πενταετή περιοριστική εντολή εναντίον της.

@itvlorraine Richard Gadd always knew Jessica Gunning would play Martha in ‘Baby Reindeer’ 📺 #BabyReindeer ♬ original sound – Lorraine

Ποια ήταν η πραγματική stalker του Γκαντ;

Ο Γκαντ αρνήθηκε να δώσει όνομα για τη stalker του στην πραγματική ζωή. Ωστόσο, την περιέγραψε ως «αρκετά ιδιότυπο άτομο» σε συνέντευξή του στο GQ.

«Έχουμε κάνει τόσο μεγάλα μήκη για να τη συγκαλύψουμε σε σημείο που δεν νομίζω ότι θα αναγνώριζε τον εαυτό της. Αυτό που δανείστηκα είναι μια συναισθηματική αλήθεια, όχι ένα στοιχείο-προς-γεγονός προφίλ κάποιου», είπε.

Μιλώντας με το Variety , ο Γκαντ εξήγησε πώς έκανε την Τζέσικα Γκάνινγκ “Μάρθα”.

«Αυτό που έπρεπε να δω ήταν η ουσία του ατόμου, το είδος της ενέργειας, και κανείς δεν το έκανε όπως η Τζες. Είναι εκπληκτική. Έπρεπε να δω κάποια που ήταν ευάλωτη τη μια στιγμή, θυμωμένη την επόμενη, ασταθής αλλά τόσο απελπισμένη και συμπαθητική, χρειαζόμουν να δω κάποια που θα μπορούσε να συλλάβει μια πλήρη γκάμα συναισθημάτων», είπε.

Τι απέγινε η αληθινή Μάρθα;

Ο Γκαντ έχει ρίξει λίγο φως στο τι συνέβη στον καταδιώκτη του.

Ενώ μιλούσε με το Variety, ο κωμικός είπε ότι δεν ανησυχούσε αν θα επικοινωνήσει μαζί του η αληθινή Μάρθα: «Λόγω του πού κατέληξαν τα πράγματα στην πραγματική ζωή, δεν με απασχολεί».

Σε ένα άρθρο από τους Times , ο Γκαντ περιέγραψε την κατάσταση ως “επιλύθηκε”. Το άρθρο λέει ότι δεν πήγε φυλακή και εκείνος «δεν ήθελε να βάλει στη φυλακή κάποια που ήταν τόσο ψυχικά άρρωστη».

Όπως και στην εκπομπή, ο Γκαντ άσκησε κατηγορίες εναντίον του πραγματικού του stalker. Συζήτησε τη διαδικασία με το GQ.Baby Reindeer Review – 'Brave, moving, and often disturbing'

«Πιστεύω ότι το σύστημα χρειάζεται βελτίωση, ειδικά όσον αφορά την καταδίωξη. Μπορώ να σκεφτώ πολλά παραδείγματα όπου οι άνθρωποι έχουν παραπονεθεί στην αστυνομία για έναν καταδιώκτη, αλλά επειδή ίσως είχαν προηγούμενη σχέση, η αστυνομία δεν το πήρε σοβαρά. Μπορεί να αναζητήστε έναν συγκεκριμένο λόγο για να συλλάβετε… αλλά μερικές φορές οι καταστάσεις είναι πιο λεπτές από αυτό», είπε.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει η αστυνομία είναι να προσπαθήσει να διαφυλάξει την ασφάλεια του ατόμου που κάνει την καταγγελία αντί να περάσει από μια μακρά, επίπονη διαδικασία για να βρει αν θα πρέπει να το πιστέψει ή όχι», συνέχισε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

“Η εποχή του κυνηγιού” ξημερώνει στο Bios

HerNews ka

Όταν συναντήθηκαν η Λένα Μαντά με τη Γιώτα Τσιμπρικίδου….

Her News

Οθέλλος: Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του παγκόσμιου θεάτρου

Her News b