HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Φειδίας & Σωτήρης μιλούν στο HerNews: «Καταλάβαμε από την αρχή ότι τα βρίσκουμε»

Ο Φειδίας και ο Σωτήρης είναι δυο πολύ ταλαντούχα νέα παιδιά που έχουν «εισβάλλει» για τα καλά στον χώρο της μουσικής. Τους γνωρίσαμε για πρώτη φορά μέσα από τη συμμετοχή τους στο «Fame Story» όπου και οι δυο ξεχώρισαν με τις φωνητικές τους ικανότητες. Μέσα στο παιχνίδι ανέπτυξαν μια πολύ δυνατή φιλία, που τους οδήγησε σε τηλεοπτικό ζευγάρι του J2US όπου διαγωνίζονται κάθε Σάββατο και λαμβάνουν πολύ θερμές κριτικές.

Μάλιστα ο Φειδίας και ο Σωτήρης κυκλοφόρησαν πρόσφατα το τραγούδι «Σαν Ψέμα» της ομώνυμης σειράς του OPEN που κυκλοφορεί από την Panik Records και ήδη έχει συγκεντρώσει χιλιάδες προβολές σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Ο Φειδίας και ο Σωτήρης μιλούν στο HerNews και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Αλεξανδρίδου.

Είστε σε μια άκρως δημιουργική περίοδο στη ζωή σας και η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη. Πως νιώθετε για αυτό; 

Σ: Είμαι κατακλυσμένος από χαρά και περηφάνεια, έχουμε καταφέρει να μπούμε στο δρόμο της μουσικής με ένα αρκετά δυναμικό τρόπο και αυτό δεν μπορεί παρά να με χαροποιεί. Αλλά προσωπικά θεωρώ πως έχω πολύ πολύ ακόμα δρόμο μπροστά μου ώστε να φτάσω στο επίπεδο που επιθυμώ καλλιτεχνικά . Παρόλα αυτά ,κάθε αρχή και δύσκολη όπως λένε…και φαίνεται πως σε αυτή την αρχή τα έχω πάει πολύ καλά. 

Φ: Τι άλλο θα μπορούσα να νιώθω εκτός από χαρά και ευγνωμοσύνη προς τον κόσμο που μας αγαπά και μας στηρίζει. 

Όταν δηλώνατε συμμετοχή στο «Fame Story» πιστεύετε ότι σχεδόν έναν χρόνο μετά θα είστε σε αυτό το σημείο που βρίσκεστε σήμερα; 

Σ: Το ήλπιζα.  Η αλήθεια είναι πως όταν δηλώνεις συμμετοχή σε ένα τέτοιου είδους σόου πρέπει να σκεφτείς και την κακή και την καλή εκδοχή του τι μπορεί να συμβεί με το που βγεις από αυτό. Εγώ πίστευα πως μπορεί να συμβεί αυτό που έχει συμβεί και ήμουν προετοιμασμένος γι’αυτό . Απλά όντως, τα πράγματα έχουν έρθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέχρι σήμερα και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό.  

Φ: Σίγουρα όχι. Εγώ αρχικά είχα και τους ενδοιασμούς μου αν θα δήλωνα συμμετοχή. Μετά από σχεδόν ένα χρόνο χαίρομαι που τελικά πήρα την απόφαση και δήλωσα συμμετοχή. Μέσα από το Fame Story έδειξα στον κόσμο το ταλέντο μου, ο κόσμος αγάπησε αυτό που κάνω, ένα αντρικό Pop Performance που δύσκολα συναντούμε. Και μέσα από το Fame Story είμαι εδώ που είμαι τώρα. 

Σωτήρη κατάγεσαι από ένα μικρό χωριό στην Κοζάνη, πόσο εύκολο ήταν για εσένα η απότομη αλλαγή στη ζωή και στην καριέρα σου; 

Κατάγομαι από τα Σέρβια Κοζάνης. Την αλλαγή αυτή είχα αρχίσει να τη θεωρώ αναγκαία τον τελευταίο ένα χρόνο που ουσιαστικά είχα επιστρέψει από τις σπουδές μου και το στρατό. Γενικά, είμαι ανήσυχο πνεύμα. Η ρουτίνα ποτέ δεν με γέμιζε και όσο κι αν αγαπώ τον τόπο καταγωγής μου πλέον δεν είχε κάτι άλλο να μου προσφέρει. Όλη αυτή η αλλαγή ήρθε σαν κάτι πολύ φυσικό.  Σίγουρα δύσκολο στην αρχή αλλά ωραίο εν τέλει.

Κάθε Σάββατο σας απολαμβάνουμε στη σκηνή του J2US μιλήστε μας για την μέχρι τώρα εμπειρία σας 

Σ: Το J2US είναι μια μοναδική εμπειρία. Έχουμε γνωρίσει ανθρώπους καταξιωμένους με τους οποίους πριν τρεις μήνες, ούτε που θα φανταζόμασταν πως μπορεί και να συνεργαστούμε ή να μιλήσουμε σε φιλικό ή και επαγγελματικό επίπεδο. Ευχαριστούμε τον Νίκο Κοκλώνη και όλη την παραγωγή, που μας εμπιστεύτηκαν ώστε να συμμετάσχουμε σε αυτό το εβδομαδιαίο πάρτι.  

Φ: Το J2US είναι κάτι διαφορετικό από το Fame Story. Χαιρόμαστε πολύ και ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Νίκο Κοκλώνη που μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχουμε. Περνάμε πολύ ωραία. Ο κύριος Κοκλώνης κάθε Σάββατο ετοιμάζει ένα πάρτυ με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. 

Σας ενόχλησαν τα σχόλια που έγιναν κατά καιρούς για τη συμμετοχή σας στο J2US επειδή είστε και οι δυο επαγγελματίες τραγουδιστές; 

Σ: Αναμενόμενα σχόλια, αλλά όχι δεν μας έχουν ενοχλήσει ούτε στο ελάχιστο. Εγώ όταν μπήκα στο Just The 2 Of Us δεν ήμουν δισκογραφημένος και ο Φειδίας είχε μόλις ένα τραγούδι. Οπότε, με βάση το format του show εγώ μπορούσα να πάρω μέρος ως διαγωνιζόμενος.  

Φ: Δεν μας ενόχλησαν. Μας ξάφνιασαν γιατί γνώριζαν ότι είμαστε δύο παιδιά που βγήκαν από το Fame Story. Εκεί ήταν και η μόνη μας εμπειρία. Μην ξεχνάτε ότι εγώ είμαι μόνο 20 χρονών. Σίγουρα υπάρχουν άτομα με περισσότερη εμπειρία από εμάς που δεν είναι επαγγελματίες τραγουδιστές. 

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε, από την Panik Records, το «Σαν Ψέμα» το νέο σας τραγούδι που “ντύνει” την ομώνυμη σειρά στο Open. Θα λέγατε πως σας φαίνεται «σαν ψέμα» όλο αυτό που σας συμβαίνει; 

Σ: Είναι μια πάρα πολύ όμορφη πραγματικότητα, η οποία σε στιγμές της μοιάζει όντως με ψέμα . Το soundtrack για τη σειρά ήταν κάτι παντελώς αναπάντεχο που ήρθε να προστεθεί στη χαρά που νιώθαμε ήδη.  Δεν πρέπει όμως να παραλείψουμε να αναφέρουμε και τους δημιουργούς του τραγουδιού που είναι ο Βασίλης Κουμεντάκος στη μουσική και τους στίχους και ο Αποστόλης Κυριαζίδης στη μουσική. Επίσης, ένα τεράστιο ευχαριστώ οφείλουμε στον Νίκο Κοκλώνη και τον σταθμό Open Tv για την πρόταση, αλλά και στην εταιρία μας Panik Records για την κυκλοφορία του τραγουδιού.  

Φ: Πράγματι είναι «Σαν Ψέμα» αυτό που μας συμβαίνει. Είμαστε πάρα πάρα πάρα πολύ χαρούμενοι και ευχαριστούμε την Panik Records, τον κύριο Κοκλώνη, τους δημιουργούς του τραγουδιού Βασίλη Κουμεντάκο, Αποστόλη Κυριακίδη και τον κόσμο που αγάπησε αυτό το τραγούδι μέσα από την σειρά η οποία έχει επιτυχία και φυσικά την δισκογραφική μας εταιρία Panik Records.  

Φειδία, διατηρείς έναν αρκετά μεγάλο λογαριασμό στο TikTok, πριν από τη συμμετοχή σου στο reality show που μέτρα εκατομμύρια προβολές. Ποιο είναι το μυστικό σου; 

Δεν έχω κάποιο μυστικό. Αυτό που αγάπησε ο κόσμος σε μένα και του άρεσε να παρακολουθεί τα βιντεάκια μου είναι ο αυθορμητισμός μου και το χιούμορ μου. Πολλοί ταυτίζονται με τα βιντεάκια μου γιατί είτε έχουν περάσει κάτι παρόμοιο είτε αντέδρασαν με τον ίδιο τρόπο. 

@feidiass @iamfoureira @aggelos_ayman_official @nefelimth #feidias #eltelephone ♬ original sound – Elias Yanev

Θέλω να μου πείτε μερικά λόγια για το πρώτο τραγούδι που γράψατε μαζί όσο βρισκόσασταν στο Fame Story, το «Είμαστε εγώ και εσύ». Από που εμπνευστήκατε τους τόσο τρυφερούς στίχους; 

Σ: Το «είμαστε εγώ κι εσύ» είναι ένα τραγούδι εμπνευσμένο από την καθημερινότητα μας μέσα στο Fame Story και από τις εμπειρίες του καθενός ξεχωριστά. Μέσα στο παιχνίδι με τον Φειδία ήμασταν από την αρχή πολύ δεμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο μας. Το τραγούδι αυτό αποτελεί κάτι σαν ενθύμιο από τότε. Είναι κάτι που θα έχουμε και θα  μας θυμίζει την εμπειρία μας.

Φ: Όπως βλέπατε στο Fame Story ήμασταν δύο άτομα που δεν δημιουργούσαμε προβλήματα. Ήμασταν μακριά από καυγάδες και ίντριγκες. Με το Σωτήρη καταλάβαμε από την αρχή ότι τα βρίσκαμε και αφού πολλές φορές ήμασταν μόνοι μας και βλέπαμε τι γινόταν γύρω μας αποφασίσαμε όλο αυτό να το κάνουμε τραγούδι. Νιώθαμε ασφάλεια και οι δύο μαζί. Βλέπαμε φιλίες να διαλύονται έρωτες να ξεκινούν. Όλα αυτά μας ενέπνευσαν να γράψουμε αυτό το τραγούδι.  

Σας δένει μια πολύ δυνατή φιλία. Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να διαφωνήσετε καθώς περνάτε πολλές ώρες μαζί; 

Σ: Υπάρχουν διαφωνίες, μικρές βέβαια. Τι πιο φυσιολογικό όμως; Είμαστε δύο ξεχωριστές προσωπικότητες και ψυχές. Προφανώς και δεν γίνεται 24 ώρες το 24ωρο και 7 μέρες τη βδομάδα να τα βρίσκουν οι προσωπικότητες και οι ψυχές μας, θα ήταν κάτι μη υγιές θεωρώ.  

Φ: Φυσικά και υπάρχουν στιγμές που διαφωνούμε. Σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις συμβαίνει αυτό. Αν ήμασταν όλοι ίδιοι θα ήταν βαρετό. Σε μία διαφωνία λόγω και της δυνατής φιλίας που έχουμε κάνουμε συζήτηση βάζοντας κάτω ο καθένας τα επιχειρήματα του και τα βρίσκουμε.  

@feidiass Περηφάνια μόνο γι’ αυτό που γίνεται❤️🙏 #fyp #greece #greektiktok #interview #panikrecords #feidias ♬ πρωτότυπος ήχος – Panik Records

Πως σας φαίνεται η φετινή εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision; Εσείς θα θέλατε να πάτε στον μουσικό διαγωνισμό; 

Σ: Για εμένα η Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι» είναι ο καλύτερος συνδυασμός καλλιτέχνη και τραγουδιού που έχει η στείλει η Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια.  Στηρίζω 100% τη συμμετοχή και πιστεύω πως θα πάει πολύ καλά. Εγώ θα ήθελα να συμμετάσχω στη Eurovision γιατί είναι ένας θεσμός που παρακολουθώ και θεωρώ πως είναι μια μεγάλη και μοναδική εμπειρία για ένα καλλιτέχνη. Είναι τεράστια τιμή να εκπροσωπείς τη χώρα σου, και με σωστό τραγούδι και την κατάλληλη ομάδα θα πήγαινα με τα …1000.  

Φ: Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο τραγούδι με στοιχεία βαλκανικής μουσικής. Είναι στο μυαλό μου 24/7. Είναι κάτι που πηγαίνει στην Μαρίνα Σάττι και στη Eurovision. Πιστεύω θα πάει καλά. Εννοείται ότι θα ήθελα να πάω στη Eurovision. Είναι όνειρο ζωής που ελπίζω να πραγματοποιηθεί. 

Πως θα θέλατε ιδανικά να είναι η ζωή σας σε μερικά χρόνια από τώρα; 

Σ: Ιδανικά θα ήθελα να έχω αρκετά και αξιόλογα τραγούδια (δικής μου και μη δίκης μου σύνθεσης) στη δισκογραφία μου , τα οποία θα έχουν αγγίξει μεγάλο μέρος του κοινού. Θα ήθελα να έχω συνεργαστεί με τραγουδιστές και δημιουργούς που αποτελούν έμπνευση για εμένα . Τέλος , θα ήταν υπέροχο να τραγουδάω σε σκηνές ή πίστες και να έχω το κοινό μου που να με ακολουθεί σε κάθε live και σε κάθε συναυλία , το οποίο θα τραγουδάει τα τραγούδια μαζί μου . Όλα αυτά βέβαια θέλουν σκληρή δουλειά στο παρόν , οπότε σε αυτό συγκεντρώνονται , στο παρόν ώστε να χτίσω το μέλλον που οραματίζομαι.  

Φ: Να είμαι ένας καλλιτέχνης που να με αγαπά ο κόσμος και την τρέλα μου , να αγαπά αυτό που κάνω ως performer. Να έχω κάνει δισκογραφίες, συναυλίες. Να έχω πάει στην Eurovision. Αυτά όμως δεν είναι μόνο να τα λες. Θέλει υπομονή, επιμόνη, δουλειά και πίστη. 

J2US: Ο Σωτήρης και ο Φειδίας ερμήνευσαν για πρώτη φορά το τραγούδι τους & συγκίνησαν

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εμμανουέλα Ταγάρα: Η make up artist των διάσημων αποκαλύπτει τα μυστικά του μακιγιάζ

Her News b

Τριαντάφυλλος: “Θα παντρέψω σίγουρα τον Σάκη”

Her News b

Κατερίνα Παπουτσάκη: Το διαζύγιο, η ψυχοθεραπεία και η νέα αρχή

Her News