HerNews.gr
Διεθνή

Met Gala 2024: Γιατί το φετινό «κόκκινο χαλί» είχε πράσινο χρώμα;

Όταν οι καλεσμένοι έφτασαν στο φετινό Met Gala για τον εορτασμό του Sleeping Beauties: Reawakening Fashion, τους υποδέχτηκαν όχι με ένα κόκκινο χαλί, αλλά με ένα κατάλευκο χαλί στολισμένο στις άκρες με ένα πασπαλισμένο πράσινο φύλλωμα.

«Εμπνευστήκαμε από την ιδέα να μετατραπεί το μουσείο σε ένα μαγεμένο δάσος το σούρουπο και αναζητήσαμε έμπνευση από τους Προραφαελίτες για μια καθηλωτική εμπειρία για τους καλεσμένους μας», εξήγησε ο Eaddy Kiernan, συντάκτης που επιβλέπει τον σχεδιασμό του Met Gala. 

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, το «κόκκινο χαλί» στο Met Gala δεν ήταν στην πραγματικότητα κόκκινο. Αντίθετα, ο σχεδιασμός του ήταν μια αντανάκλαση του θέματος της έκθεσης της κάθε χρονιάς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Met Gala (@metgalaofficial_)

Πέρυσι, το χαλί ήταν λευκό, με έναν στροβιλισμό από γραμμές που απηχούσαν όχι μόνο το όνομα της παράστασης, Karl Lagerfeld: A Line of Beauty , αλλά και το σχέδιο της ίδιας της έκθεσης. Στην προεπισκόπηση τύπου της εκπομπής, ο Andrew Bolton, επιμελητής της Wendy Yu, υπεύθυνος του Ινστιτούτου Κοστουμιών, τις περιέγραψε ως εξής: «Η οφιοειδής γραμμή σήμαινε τις ιστορικές, ρομαντικές και διακοσμητικές παρορμήσεις του και η ευθεία γραμμή υποδήλωνε τις μοντερνιστικές, κλασικιστικές και μινιμαλιστικές του τάσεις».

Στην πραγματικότητα, το China: Through the Looking Glass του 2015 ήταν το τελευταίο κόκκινο χαλί σε Met Gala. Έκτοτε, το χαλί έχει γενικά ενσωματώσει μια ποικιλία χρωμάτων, εντυπωσιακά σχέδια και μοτίβα που κάνουν μια δήλωση χωρίς να αφαιρούν την προσοχή – ή να έρχονται σε σύγκρουση – με τις μυριάδες εμφανίσεις που το ακολουθούν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Met Gala (@metgalaofficial_)

Met Gala 2024: Ξεκίνησε με εντυπωσιακές εμφανίσεις

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μπόρις Τζόνσον: Βάπτισε με ελληνικό όνομα την νεογέννητη κόρη του

Her News

O Ben Affleck εξηγεί τι συνέβη το βράδυ των Grammy’s με την J.Lo

Her News b

O Drake πέταξε 1 εκατομμύριο δολάρια σε πίστα στριπ κλαμπ!

Her News b