HerNews.gr
Διεθνή

Η Taylor Swift είναι και επίσημα δισεκατομμυριούχος: Πως έχτισε τη «μυθική» της περιουσία

Η Taylor Swift ονομάστηκε επίσημα δισεκατομμυριούχος από το Forbes τον Απρίλιο του 2024, λιγότερο από δύο δεκαετίες αφότου έκανε το ντεμπούτο της στη μουσική βιομηχανία το 2006.

Η παγκόσμια ποπ σταρ είχε ένα ρεκόρ το 2023, συμπεριλαμβανομένης της τόνωσης της οικονομίας με την περιοδεία της Eras και της στέψης της ως Πρόσωπο της Χρονιάς του Time , αλλά έχει κάνει πολλές έξυπνες επιχειρηματικές κινήσεις εδώ και πολλά χρόνια για να εξασφαλίσει την περιουσία της.

Ακολουθεί μια ματιά σε όλα όσα έχει κάνει η Swift για να συγκεντρώσει καθαρή περιουσία 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι την ηλικία των 34 ετών.

Η Τέιλορ Σουίφτ στη σκηνή.

Μουσικός κατάλογος – 400 εκατομμύρια δολάρια

Εν όψει του Scooter Braun που πούλησε τα masters της Swift για περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια σε μια αμφιλεγόμενη συμφωνία , η νικήτρια Grammy ανακοίνωσε τα σχέδιά της να ηχογραφήσει ξανά τα πρώτα πέντε άλμπουμ της.

Η Swift – η οποία υπέγραψε με τη Universal Music Group το 2018 αφού ξεκίνησε την καριέρα της υπό την Big Machine Records – έκτοτε κυκλοφόρησε νέα άλμπουμ “Taylor’s Version” για τα “Fearless”, “Speak Now”, “Red” και “1989”. Φημολογείται ότι θα εγκαταλείψει την επανηχογραφημένη έκδοση του “Reputation” κάποια στιγμή μέσα στο 2024.

Εκτός από τους παλιούς της δίσκους, ωστόσο, η Taylor Swift γνώρισε επίσης μεγάλη επιτυχία με τα νέα της άλμπουμ —Lover (2019), Folklore (2020), Evermore (2020) και Midnights (2022) — υπό την Universal Music Group.

Η σκληρά εργαζόμενη ποπ σταρ σόκαρε πρόσφατα τους θαυμαστές της τον Φεβρουάριο, όταν ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει ένα άλλο άλμπουμ – “The Tortured Poets Department” – στις 19 Απριλίου 2024.

Από το 2019, η Swift έχει κερδίσει 400 εκατομμύρια δολάρια μόνο από τον μουσικό της κατάλογο, αναφέρει το Bloomberg .

Μια νεαρή Τέιλορ Σουίφτ.

Streaming deals – 160 εκατομμύρια δολάρια

Η Taylor Swift φέρεται να κέρδισε σχεδόν 130 εκατομμύρια δολάρια μόνο από τις ροές της στο Spotify το 2023.

Σύμφωνα με το Variety , συγκέντρωσε συνολικά περίπου 26,1 δισεκατομμύρια ροές πέρυσι και με βάση κατά μέσο όρο 0,0035 σεντς ανά ακρόαση, θα είχε κερδίσει το τεράστιο συνολικό ποσό μέχρι τον Δεκέμβριο.

Ωστόσο, είναι πιθανό αυτό το ποσό να είναι ακόμη μεγαλύτερο επειδή – όπως είχε επισημάνει προηγουμένως το Billboard – υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες ροής όπως το Apple Music, το YouTube Music και το Amazon Music, ωθώντας αυτό το σύνολο πιο κοντά στα περίπου 160 εκατομμύρια δολάρια.

Πωλήσεις ρεκόρ – 80 εκατομμύρια δολάρια

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Taylor Swift φέρεται να έχει κερδίσει 80 εκατομμύρια δολάρια από τα δικαιώματα της μουσικής της.

Τα δικαιώματα συγκεντρώνονται όταν χρησιμοποιείται μουσική που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα σε άλλες συμφωνίες αδειοδότησης, όπως ταινίες και διαφημίσεις, και ως εκ τούτου καταβάλλεται αντισταθμιστική πληρωμή στους κατόχους δικαιωμάτων, όπως τραγουδοποιούς, συνθέτες και καλλιτέχνες ηχογράφησης.

Τα τραγούδια της έχουν παρουσιαστεί σε εκπομπές όπως το “Grey’s Anatomy” και “The Summer I Turned Pretty” και ταινίες όπως το “Fifty Shades Darker” και το “The Hunger Games”, καθώς και σε διάφορες διαφημίσεις και καμπάνιες.

Περιοδίες – 370 εκατομμύρια δολάρια

Η περιοδεία Eras της Swift έγινε η περιοδεία με τις υψηλότερες εισπράξεις από οποιονδήποτε μουσικό όλων των εποχών, κερδίζοντας περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με το Rolling Stone.

Το μέσο ανέφερε τον Δεκέμβριο του 2023 ότι η Swift πούλησε περίπου 4,3 εκατομμύρια εισιτήρια σε μέση τιμή 238 δολάρια.

Το Bloomberg υπολόγισε τον Οκτώβριο του 2023 ότι η τραγουδίστρια των «Wildest Dreams» συγκέντρωσε περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις εισιτηρίων και 225 εκατομμύρια δολάρια σε εμπορεύματα περιοδείας, αποφέροντάς της 370 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη μετά από φόρους.

Η Callie Cox, οικονομική αναλύτρια για την επενδυτική εταιρεία eToro, είπε ότι οι στάσεις της περιοδείας Eras Tour της Taylor Swift ενίσχυσαν τις τοπικές οικονομίες κάθε πόλης.

«Κάθε Σαββατοκύριακο, η πόλη που επισκέπτεται δημοσιεύει τα δεδομένα σχετικά με τις πληρότητες των ξενοδοχείων και μόνο το χρηματικό ποσό που δημιουργείται για κάθε τοπική οικονομία — και είναι σε εκατομμύρια», δήλωσε η Cox τον Ιούνιο του 2023.

Ακίνητα – 150 εκατομμύρια δολάρια

Το εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Swift έχει αναμφίβολα συνεισφέρει στον συνολικό πλούτο της.

H τραγουδίστρια έχει πέντε σπίτια στις ΗΠΑ, συνολικού ύψους περίπου 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal , η πρώτη επένδυση της Swift ήταν ένα ρετιρέ 300 μέτρων στο Nashville’s Music Row στη συγκυριαρχία Adelicia για 1,9 εκατομμύρια δολάρια, το οποίο αγόρασε σε ηλικία 19 ετών.Η συγκυριαρχία Adelicia.Σύμφωνα με τα αρχεία ιδιοκτησίας, αγόρασε μια μονάδα ενός υπνοδωματίου περίπου 93 τετραγωνικών στον κάτω όροφο για 387.000 δολάρια μέσω καταπιστεύματος.

Το πολύχρωμο σπίτι εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ της «Miss Americana» και οι ειδικοί στον τομέα των ακινήτων υπολογίζουν ότι το σπίτι θα κοστίζει τώρα περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια.Ένα από τα σπίτια της Taylor Swift στο Nashville.Το 2011, η Swift αγόρασε ένα μεγαλύτερο ακίνητο στο Νάσβιλ – ένα σπίτι περίπου 715 τετραγωνικών μέτρων σε περίπου 6 στρέμματα γνωστό ως Northumberland Estate – για το οποίο πλήρωσε 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η τραγουδίστρια αγόρασε ένα σπίτι επτά υπνοδωματίων στο Hyannis Port της Μασαχουσέτης για 4,8 εκατομμύρια δολάρια. Τελικά πούλησε το γραφικό ακίνητο ένα χρόνο αργότερα για 5,675 εκατομμύρια δολάρια.

Η Taylor Swift ήταν απασχολημένη με κινήσεις ακινήτων το 2013, επειδή εκείνη τη χρονιά αγόρασε επίσης ένα σπίτι στο Ρόουντ Άιλαντ για 17,75 εκατομμύρια δολάρια. Το παραθαλάσσιο αρχοντικό Colonial διαθέτει οκτώ υπνοδωμάτια, 10 μπάνια.

Οι ειδικοί στα ακίνητα εκτιμούν ότι το ακίνητο στο Westerly, RI, αξίζει 30 εκατομμύρια δολάρια σήμερα.

Παρά όλα αυτά τα πολυτελή σπίτια, η τραγουδίστρια περνά τον περισσότερο χρόνο της στο Big Apple, όπου έχει πολλά ακίνητα.Η Taylor Swift στο σπίτι στη Νέα Υόρκη με φίλους.Το 2014, η Swift αγόρασε δύο ρετιρέ στην Tribeca έναντι 19,95 εκατομμυρίων δολαρίων στο εμβληματικό κτήριο Sugar Loaf, τα οποία σε συνδυασμό δημιούργησαν ένα duplex περίπου 743 τετραγωνικών.

Τρία χρόνια αργότερα, αγόρασε ένα τριώροφο αρχοντικό δίπλα στα ρετιρέ της για 9,75 εκατομμύρια δολάρια και τα μετέτρεψε στο προσωπικό της γκαράζ στάθμευσης.

«Ήθελε να μπορεί να πάει από το γκαράζ στο διαμέρισμά της χωρίς να βγει από το κτίριο», είπε προηγουμένως ο μεσίτης Andrew Azoulay, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. «Είναι ίσως το πιο ακριβό γκαράζ που υπάρχει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων Tribeca της Swift ανέρχεται πλέον σε 45 εκατομμύρια δολάρια.

Η σούπερ σταρ έχει περάσει από μερικές διαφορετικές περιόδους ιδιοκτησίας στη Δυτική Ακτή, αλλά έκτοτε πούλησε τα περισσότερα από αυτά.

Το 2011, η Swift αγόρασε ένα σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια για 3,55 εκατομμύρια δολάρια και στη συνέχεια το πούλησε για 4 εκατομμύρια δολάρια το 2018.

Το 2012, η ​​τραγουδίστρια πλήρωσε 1,775 εκατομμύρια δολάρια για ένα άλλο σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων στο Μπέβερλι Χιλς από το οποίο είχε επίσης κέρδος το 2018 για 2,65 εκατομμύρια δολάρια.

Τέιλορ Σουίφτ.Διαφημίσεις 

Με 283 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram και τους πιστούς θαυμαστές της που ονομάζονται «Swifties», η δύναμη της επιρροής της Swift είναι σχεδόν αμέτρητη, γι’ αυτό πολλές εταιρείες θέλουν να τη εμπλακούν σε συμφωνίες χορηγίας.

Η τραγουδίστρια του “Shake It Off” είχε προσοδοφόρες συμφωνίες με την CoverGirl, την Keds, την AT&T, την Target και τη Sony Electronics.

Αν και οι ακριβείς οικονομικές λεπτομέρειες αυτών των συμφωνιών είναι άγνωστες, έχει αναφερθεί ευρέως ότι η Swift κέρδισε τεράστια 26 εκατομμύρια δολάρια για τη μακροχρόνια συνεργασία της με την Coca-Cola.

Οικογενειακός πλούτος

Πολλοί θεωρούν τη Taylor Swift είναι αυτοδημιούργητη λόγω της τεράστιας επαγγελματικής της επιτυχίας, αλλά είχε ένα οικονομικό μαξιλάρι από την οικογένειά της, δεδομένης της ανατροφής της στην ανώτερη μεσαία τάξη.

Ο μπαμπάς της, Scott Swift, ο οποίος εργαζόταν ως χρηματιστής στη Merrill Lynch, και η μαμά Andrea Swift, που εργαζόταν ως διευθύντρια μάρκετινγκ σε διαφημιστικό γραφείο, φέρεται να έχουν καθαρή περιουσία τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Taylor Swift: Θα πάθετε πλάκα με το εξοχικό της στις Μπαχάμες (ΦΩΤΟ)

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βασιλιάς Κάρολος: Ορκίζεται να υπηρετήσει «όσο καλύτερα μπορεί» την πατρίδα

HerNews ka

The Crown: “Έξαλλο” το παλάτι με τα νέα επεισόδια της σειράς – Θα προβληθούν οι τελευταίες τραγικές στιγμές της Νταϊάνα

HerNews ka

Ξεκινούν αύριο οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Her News