HerNews.gr
Ελλάδα

Γυμναστήρια: Ανοίγουν σήμερα – Όλα τα μέτρα

Σήμερα επαναλειτουργούν τα γυμναστήρια σε όλη την επικράτεια, ενώ μειώνεται και το ποσοστό της τηλεργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Με υποχρεωτικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, μάσκες και αποστάσεις λειτουργούν από σήμερα τα γυμναστήρια.

Συγκεκριμένα όλα τα μέλη του γυμναστηρίου (εργαζόμενοι και αθλούμενοι) υποχρεούνται σε εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο είτε με self-test για όσους είναι δικαιούχοι self-testing ή με rapid test για τους υπολοίπους.

Το αποτέλεσμα είτε του self-test είτε του rapid test επιδεικνύεται στο προσωπικό υποδοχής και ισχύει μόνο για την τρέχουσα εβδομάδα κάθε φορά.

Ακόμη, κατά την προσέλευσή τους οι αθλούμενοι υπογράφουν στον «Κατάλογο Εισερχομένων Εξερχομένων στην Αθλητική εγκατάσταση», όπου δηλώνουν ότι δεν έχουν συμπτώματα, & την ημερομηνία διενέργειας του τεστ.

Ακόμη οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να φορούν διπλή μάσκα ή εναλλακτικά μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2/N95) σε όλη τη διάρκεια της εργασίας τους.
Όπως διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους.

Οι ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα. Τέλος, οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2

Α. Λειτουργία χώρου άθλησης
  • Τοποθέτηση σταθερού προστατευτικού χωρίσματος από διαφανές υλικό (plexiglass) στην υποδοχή του γυμναστηρίου, έτσι ώστε να προστατεύονται τόσο το προσωπικό όσο και τα εισερχόμενα μέλη του γυμναστηρίου.
Ανάρτηση οδηγιών, στην είσοδο και σε εμφανή σημεία εσωτερικά του γυμναστηρίου, που αφορούν σε:
  • κανόνες αναπνευστικής υγιεινής (υποχρεωτική χρήση μάσκας)
  • εφαρμογή της υγιεινής των χεριών
  • τήρηση αποστάσεων (σύμφωνα με τα οριζόμενα κατωτέρω)

Ταυτόχρονη παρουσία ατόμων ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας του γυμναστηρίου [ένα (1) άτομο ανά 10 τ.μ.).

Για ομαδικές ασκήσεις αερόβιας γυμναστικής, που εκτελούνται ανά ομάδες, εφαρμόζεται η τήρηση αποστάσεων τουλάχιστον δύο (2) μέτρων μεταξύ των αθλουμένων.

Είσοδος των αθλουμένων με προ-συνεννόηση για την ημέρα και ώρα προσέλευσής τους, μέσω τηλεφώνου ή γραπτού μηνύματος. Καταγραφή των προσωπικών στοιχείων προκειμένου να είναι δυνατή η ιχνηλάτηση σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος.

Όλα τα μέλη του γυμναστηρίου (εργαζόμενοι και αθλούμενοι) υποχρεούνται σε εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο. Μπορούν με self-test για όσους είναι δικαιούχοι self-testing ή με rapid test για τους υπολοίπους.

Το αποτέλεσμα είτε του self-test είτε του rapid test επιδεικνύεται στο προσωπικό υποδοχής στα γυμναστήρια και ισχύει μόνο για την τρέχουσα εβδομάδα κάθε φορά.

Κατά την προσέλευσή τους οι αθλούμενοι υπογράφουν στον «Κατάλογο Εισερχομένων Εξερχομένων στην Αθλητική εγκατάσταση», δηλώνουν ότι δεν έχουν συμπτώματα. Δηλώνουν επίσης και την ημερομηνία διενέργειας του τεστ.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Νεότερα Άρθρα

Παραιτήθηκε από υπουργός Μεταφορών ο Κώστας Καραμανλής – «Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού»

HerNews ka

Βόλος: Πρόβατα έφαγαν 300 κιλά κάναβη – «Τους άρεσε τόσο πολύ και δεν έφευγαν με τίποτα»

HerNews ka

Χρόνια πολλά Ελλάδα! Ζήτω το Έθνος!

Her News