HerNews.gr
Γνώμες

Ιούλιος: Ο μήνας που μας καλεί να ζούμε ανέμελα, καλοκαιρινά, με έρωτα και όνειρα

Ioulios

Αχ αυτός ο Ιούλιος. Στη μέση ακριβώς του καλοκαιριού. Με μια φέτα καρπούζι στο χέρι, ηλιοβασίλεμα μπροστά μας και γέλια από το πρωί ως το βράδυ.

Αυτός είναι ο Ιούλιος που έχουμε κρατημένο από τα παιδικά μας χρόνια, αυτόν έχουμε σφιχτά στις παλάμες μας μέχρι και σήμερα. Που το σήμερα έχει πολλές υποχρεώσεις, δουλειά μέχρι να πάρεις άδεια και ένα καλοκαίρι σε δόσεις και στιγμές ανάμεσα στην καθημερινότητα.

Γράφει η Κωνσταντίνα Ροϊδοπούλου

Όμως για μισό λεπτό. Είναι η στιγμή να κάνουμε την αλλαγή. Και όταν λέω αλλαγή δεν εννοώ κάτι ραγδαίο. Εννοώ την αλλαγή διάθεσης, οπτικής πραγμάτων και επιλογών. Μπορεί να έχω 100 υποχρεώσεις, κάθε ημέρα του Ιουλίου. Είναι όμως δική μου επιλογή και στάση ζωής, το να βάλω ένα όριο σε όλα, να θέσω σε πρώτη μοίρα τον εαυτό μου και να τον φροντίσω, όπως μόνο τα παιδικά καλοκαιρινά μου βράδια του έκαναν σε εμένα, τότε που ακόμη ήμουν ανέμελο παιδί.

Ioulios

Ξέρεις, άκουσα μια υπέροχη φράση μια φορά: Μπορείς να ζεις την ενήλικη ζωή σου, με όση ανεμελιά θέλεις. Δεν χρειάζεται να είσαι πάντα σοβαρός. Νιώσε χαλάρωση, αφέλεια, ηρεμία, ξεγνοιασιά σε οποιαδήποτε ηλικία. Η πολλή σοβαρότητα και οι στημένες συμπεριφορές δεν ωφέλησαν ποτέ κανέναν ούτε τον έκαναν χαρούμενο.

Αυτόν τον Ιούλιο λοιπόν, υποσχέσου ότι θα πηγαίνεις απογευματινές βόλτες στο ηλιοβασίλεμα, θα οργανώνεις τις υποχρεώσεις σου με τέτοιο τρόπο ώστε να έχεις προσωπικό χρόνο, θα ταξιδέψεις, θα πίνεις παγωμένο νερό μετά από προπόνηση, θα παίξεις ρακέτες στην άμμο, θα γελάσεις και θα χορέψεις μέχρι τα ξημερώματα, θα μιλήσεις, θα κάνεις κατάθεση ψυχής, θα κοιμάσαι πολύ, θα κάνεις μπάνιο στη θάλασσα, θα ερωτεύεσαι και θα αγαπάς τη ζωή.

Ο Ιούλιος έρχεται κάθε χρόνο. Αυτός όμως, ας είναι η αρχή πραγματοποίησης των δικών σου θέλω.

Καλό μήνα!

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι Κυριακές είναι για τους αγαπημένους μας

Her News b

Euphoria: Η σειρά που άλλαξε τα δεδομένα και “τρέλανε” το κοινό

Her News b

HisStories 04: “Αυτό, ψυχή μου, ονομάζεται ελευθερία…”

Her News b