HerNews.gr
Health

Τα 3 καλύτερα superfoods για το πρωινό σου

Σε δυσκολεύει το πρωινό και δεν ξέρεις τι να φας; Εμείς εδώ σου έχουμε την λύση για τα καλύτερα superfoods για ένα απολαυστικό και υγιεινό πρωινό!

Κάτι που δεν μπορεί να λείπει από το πρωινό σου είναι… μα φυσικά το αυγό!

Ένα μεγάλο αυγό έχει μόλις 78 θερμίδες και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα.

Μπορείς να τα μαγειρέψεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να τα φας σε τοστ, scrambled ή ομελέτα. Όσο περνούν τα χρόνια, τα πιο διαδομένα αυγά είναι τα ποσέ. Εύκολα, γρήγορα, διατροφικά και σίγουρα… superfoods!

Chia (σπόροι)

Oι σπόροι chia είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά ωμέγα-3, ασβέστιο, μαγνήσιο, πρωτεΐνες και διαλυτές φυτικές ίνες. Έρευνες δείχνουν ότι οι διαλυτές φυτικές ίνες έχουν συσχετιστεί με την απώλεια βάρους, ενώ παράλληλα, οι πρωτεΐνες μειώνουν την αίσθηση της πείνας.

moura

Μύρτιλα (berries)

Στην κατηγορία των berries ανήκουν τα σμέουρα, τα μούρα, τα μύρτιλα και οι φράουλες. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ανθοκυανίνες που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επίσης, έρευνες δείχνουν ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους και τη μείωση του λίπους.

Ένα φλιτζάνι μύρτιλα έχει μόλις 80 θερμίδες και περιέχει το 25% των φυτικών ινών που χρειάζεται καθημερινά. Οι φυτικές ίνες παρατείνουν την αίσθηση κορεσμού και μειώνουν τα τσιμπολογήματα.

Μπορείς να προσθέσεις berries σε ένα μπολ με βρόμη, στο smoothies σου ή στο γιαούρτι σου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Η σωστή διατροφή για να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα

Her News

Κρυολόγημα: Αυτές είναι οι τροφές που θα σε τονώσουν

Her News b

Σνακ: Αυτές οι τροφές σου δίνουν ενέργεια και όχι θερμίδες

Her News b