HerNews.gr
Health

Κρυολόγημα: Αυτές είναι οι τροφές που θα σε τονώσουν

cold

Με τις αλλαγές του καιρού, πολλοί υποφέρουμε από κάποιο κρυολόγημα..

Το κρυολόγημα χρειάζεται ξεκούραση, αλλά και καλό φαγητό. Με τις παρακάτω τροφές, θα τονωθεί ο οργανισμός σου, και θα νιώσεις πιο γρήγορα καλά! 

Καρύδια

Εκτός από το ότι είναι ένα από τα κορυφαία αντιφλεγμονώδη τρόφιμα, τα καρύδια περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας, ενώ περιλαμβάνει και τις βιταμίνες Ε και Β6, τον χαλκό και το φολικό οξύ. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι τα καρύδια «εξουδετερώνουν» το στρες, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, μιας και τα υψηλά επίπεδα άγχους αποδυναμώνουν την ανοσία του οργανισμού.

cold

Μέλι

Εκτός από τις αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, το ωμό μέλι έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην ανακούφιση του βήχα στα παιδιά, οπότε γιατί να μην το δοκιμάσετε και εσείς; Μπορείτε να δοκιμάσετε να φάτε μια σκέτη κουταλιά μέλι για να ανακουφίσετε τον λαιμό σας ή και να το ανακατέψετε στο χαμομήλι σας.

Μπανάνα

Οι μπανάνες είναι από τις λίγες τροφές που δεν επιβαρύνουν το πεπτικό σύστημα και παραμένουν αρκετά.. ελκυστικές, ακόμα και όταν χάνουμε την όρεξή μας. Αυξάνουν επίσης το σάκχαρο στο αίμα, χαρίζοντάς μας την απαραίτητη ενέργεια. Παράλληλα παρέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στη στήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών C και B6, του χαλκού και του φολικού οξέος.

cold

Χυμός ρόδι

Ο καθαρός χυμός ροδιού ενισχύει την ανοσία του οργανισμού μέσω της αντιμικροβιακής και αντιφλεγμονώδους ιδιότητας του ροδιού. Τα φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο χυμό του ροδιού έχουν επίσης αποδειχθεί ότι καταπολεμούν τους ιούς. Ακόμα , μειώνουν τη διάρκεια του κρυολογήματος έως και 40%. Μπορείτε να πιείτε σκέτο χυμό ρόδι. Ή μπορείτε να τον ανακατέψετε μαζί με το νερό σας. Ή ακόμα και με το χαμομήλι σας για να «σπάσετε» την μονοτονία.

Νεότερα Άρθρα

4 Λόγοι για να κάνετε μια βόλτα στο δάσος

Her News

Αδυνάτισμα: 2 κανόνες που δεν πρέπει να ακολουθήσεις

Her News b

9 τροφές που ενισχύουν την πέψη για να αποτρέψετε το “φούσκωμα” των εορτών

HerNews ka