HerNews.gr
Καριέρα

Τηλεργασία: Οι κίνδυνοι που πρέπει να προσέχουμε

Εργασία στο γραφείο vs τηλεργασία!

Την τελευταία την μάθαμε αναγκαστικά εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον. Είναι ένας νέος τρόπος εργασίας που μας γνώρισε η πανδημία θέλοντας και μη, σε παγκόσμιο επίπεδο, σχεδόν. Ό,τι δεν μας είναι γνωστό βέβαια στην τηλεργασία κρύβει και ανάλογες παγίδες, που θα πρέπει να προσέχουμε.

  •  Η αίσθηση της μοναξιάς 
    Η δια ζώσης εργασία μας φέρνει σε επαφή, καθημερινά, με ανθρώπους που μπορεί να συμπαθούμε ,αλλά και να αντιπαθούμε. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, νιώθουμε και είμαστε μέλος μιας ομάδας, με την οποία αλληλεπιδρούμε, συνυπάρχουμε και συνεργαζόμαστε.Η τηλεργασία -δυστυχώς- μας στερεί αυτό το προνόμιο, που αποτελεί θεμέλιο στο χτίσιμο της κοινωνικοποίησης. 

 

  • Περισσότερη εργασία σε λιγότερο χρόνο 

    Σε ένα γραφείο, ακριβώς επειδή συνυπάρχουμε, ξοδεύουμε χρόνο σε άσχετα πράγματα, π.χ. ένα meeting, ένα τσιγάρο με καφέ και λίγο κουτσομπολιό, μια κουβέντα για τα προσωπικά μας, και πέρασε το οκτάωρο! Στο σπίτι, αν δεν εργάζεται και άλλο μέλος της οικογένειας ώστε να αποσπά την προσοχή μας, η εργασία μας είναι συνεχόμενη. 

 

  • Η εργασία στην καφετέρια 

    Η τηλεργασία, συχνά δίνει την επιλογή να πάμε σε ένα καφέ με Wi-Fi για να “ξεσκάσουμε” απο το σπίτι. Καλύτερα να πηγαίνουμε για καφέ, χωρίς το laptop, ώστε πραγματικά να χαλαρώσουμε, παρά να προσπαθούμε να δουλέψουμε έξω. 

 

  • Η κουζίνα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! 

    Η μεγαλύτερη παγίδα της δουλειάς στο σπίτι είναι το γεμάτο ψυγείο και τα εξοπλισμένα ντουλάπια. Όταν ξέρουμε πως μπορούμε να πεταχτούμε μέχρι την κουζίνα, να φτιάξουμε ένα τοστ, τότε αφήνουμε την δουλεία στη μέση και μέρα με τη μέρα ανεβάζουμε τους αριθμούς στη ζυγαριά. 

 

  • Βάζουμε χρονόμετρο στα διαλείμματα

    Αφού ο προϊστάμενος να μας κάνει παρατήρηση για τον χρόνο που θα ξεφύγουμε απο την δουλεία μας, η υπενθύμιση των υποχρεώσεων μας είναι μια καλή λύση. Αν είστε από εκείνους που όταν αναζητούν κάτι στο διαδίκτυο ,”ξεχνιούνται” κάθε πέντε λεπτά, το χρονόμετρο θα σας βοηθήσει. 

 

  • Απαντάμε στο τηλέφωνο, σαν να είμαστε στο γραφείο

    Διαφορετικά θα καταλήξουμε να μιλάμε περισσότερη ώρα, από οτι θα δουλεύουμε, και αυτό δεν το θέλουμε! Όσοι μας τηλεφωνούν στο σπίτι και μας “πιάνουν” την κουβέντα, δεν καταλαβαίνουν οτι δουλεύουμε. Εκεί χρειάζεται να τους υπενθυμίσουμε οτι δεν μπορούμε να μιλήσουμε άλλο καθώς βρισκόμαστε σε τηλεργασία.

 

  • Οι πιτζάμες μόνο για τον ύπνο 

    Οι περισσότεροι παραμελούμε την προσωπική μας επιμέλεια και δουλεύουμε φορώντας τις πιτζάμες, αν δεν κάνουμε skype meeting, φυσικά. Όσο και να μην είναι πιστευτό, το κατάλληλα εργασιακό ντύσιμο μας ανεβάζει την διάθεση και αυτόματα βοηθά στην καλύτεη απόδοση. Βέβαια, δεν χειάζεται να ντυθεί κάποιος μέσα στο ίδιο του το σπίτι σαν να βγαίνει έξω. 

Νεότερα Άρθρα

LinkedIn: Αυτοί οι εργαζόμενοι θα γίνουν ανάρπαστοι το 2023

Her News

Επιστροφή στη δουλειά από τις διακοπές – Οδηγός επιβίωσης

Her News

Οι λάθος πεποιθήσεις που «φρενάρουν» το success story στη ζωή σου

Her News