HerNews.gr
NEWS

Χριστίνα Τσιλιγκίρη: Βαθιά θλίψη για τα γεγονότα στους χώρους του Αθλητισμού και του Θεάτρου

Μετά τα όσα συμβαίνουν στους χώρους του Αθλητισμού και του Θεάτρου, γεγονότα που έχουν συγκλονίσει πραγματικά τη χώρα μας, η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, Τομεάρχης Αθλητισμού και ΑΜΕ της UNESCO Πειραιώς και Νήσων και η Τομεάρχης Πολιτισμού και Νεολαίας, κ. Γεωργία Παράσχου, προέβησαν στην εξής Κοινή Δήλωση:
Τα δίκαια αιτήματα των θυμάτων πρέπει να ικανοποιηθούν. Μόνο με αυτόν τον τρόπο, ο πόνος του «χθες» θα μετατραπεί σε δύναμη του «αύριο»..

“Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για τα πρόσφατα γεγονότα στους χώρους του αθλητισμού και του θεάτρου. Μια θλίψη που πηγάζει όχι μόνο από το θεσμική μας αποστολή, αλλά και από τη γυναικεία φύση μας. Αμφότερες έχουν προσβληθεί και πληγωθεί βάναυσα από τις μαρτυρίες που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. 

Είναι αδιανόητο ότι έπρεπε να φτάσουμε εν έτει 2021, για να δούμε στόματα να «ανοίγουν» και η Πολιτεία να αποδεικνύει ότι έχει, πλέον, ευήκοα ώτα. Τα δίκαια αιτήματα των θυμάτων πρέπει να ικανοποιηθούν. Μόνο με αυτόν τον τρόπο, ο πόνος του «χθες» θα μετατραπεί σε δύναμη του «αύριο».
Η αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου και κυρίως των ποινικών διατάξεων είναι, πλέον, αδήριτη ανάγκη. Ακριβώς αυτή την ανάγκη, θα πρέπει να περιφρουρεί το νέο Εθνικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Φαινομένων Κακοποίησης, με τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία να επεμβαίνει άμεσα σε θέματα, όπως αυτό της παραγραφής των αδικημάτων.
Η κοινωνία απαιτεί δικαίωση των ανθρώπων αυτών, ανεξαρτήτως του χρόνου τέλεσης των εγκληματικών πράξεων που υπέστησαν. 
Σήμερα, το απόστημα της σεξουαλικής βίας και των εξουσιαστικών σχέσεων που επί σειρά ετών μόλυνε τον υποδόριο ιστό της ελληνικής κοινωνίας, πρέπει οριστικά να σπάσει και να δώσει τη θέση του σε έναν κόσμο χωρίς φόβο και χωρίς ντροπή. 
Εν κατακλείδι, ο σεβασμός στην ακεραιότητα του ατόμου είναι βασικό χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας, του κράτους πρόνοιας και του ανθρώπινου πολιτισμού.”

Νεότερα Άρθρα

Αναδοχή: Η Δόμνα Μιχαηλίδου ανακοίνωσε το νέο θεσμό

Her News

Kanye West : Πουλήθηκαν τα εμβληματικά Nike Air Yeezy του!

Her News b

Σύλλογοι απόδημων Ελλήνων: Ζητούν στήριξη από όλους στο να μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους

Her News