HerNews.gr
Γνώμες

Twitter & Tik-Tok: Η ψυχοθεραπεία πριν τον ύπνο

Βιώνουμε δύσκολες μέρες και πολύ φορτισμένες από όλες τις πλευρές. Υγεία; Οικονομία; Περιορισμοί; Τα social media σίγουρα μας φορτίζουν με όλες αυτές τις πληροφορίες για την αβεβαιότητα του μέλλοντος. Υπάρχει όμως και το ψυχαγωγικό κομμάτι μέσα σε όλα αυτά. Το Twitter & Tik-Tok είναι η οάση στην έρημο

Γράφει η Βιβή Μπουγιούρα

Ας τα πάρουμε ένα – ένα.

Τι είναι το Twitter?

Το Τουίτερ είναι μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν και να διαβάζουν μηνύματα με μέγιστο όριο τους 280 χαρακτήρες, τα λεγόμενα tweets (στα ελληνικά «τιτιβίσματα») Το Κοινωνικό Μέσο λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2006 και σήμερα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 330 εκαταμμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με το StatCounter Global Stats, το τρίμηνο (Ιουλ-Σεπ 2020) το Twitter βρίσκεται τρίτο στις προτιμήσεις μας με ποσοστό χρήσης 1,3%. Οι ηγέτες κάθε χώρας χρησιμοποιούν αυτήν την πλατφόρμα για τις ανακοινώσεις τους αλλά και την ανταλλαγή απόψεων με τους πολίτες.

Το Twitter όμως έχει και τα “net minds” όπως είχαν χαρακτηριστεί κάποτε. Απίστευτες ατάκες, φοβερή προσέγγιση της καθημερινότητας με χιούμορ και γέλια μέχρι δακρύων. Ας πάρουμε ένα πρόσφατο παράδειγμα, όταν ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, μίλησε στο Προεδρικό Μέγαρο όπου δείπνησε στην χώρα μας για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 έκανε ένα σάρδαμ… αντί για Μπουμπουλίνα είπε το αμίμητο Μπουλουμπίνα. Σας προκαλώ να μπείτε στο Twitter με το hashtag #Μπουλουμπινα και θα με θυμηθείτε! Θα γελάς πολύ & πολύ δυνατά και θα διώξεις όλα τα αρνητικά συναισθήματα που έχεις φορτωθεί όλη την υπόλοιπη μέρα.

Τι είναι το Tik-Tok

Το Tik Tok είναι μία εφαρμογή στο smartphone που σου επιτρέπει να φτιάχνεις και να δημοσιεύεις στo internet (μέσω της πλατφόρμας του) βίντεο με μουσική και ειδικά εφέ. Η εφαρμογή διαθέτει ειδικά εφφέ μουσική κι άλλα εργαλεία για να επεξεργαστείτε τα βίντεο.

Επιπλέον μπορεί κάποιος να σχολιάσει, να στείλει προσωπικό μήνυμα ή να διαμοιράσει ένα βίντεο σε άλλες πλατφόρμες ή σε άλλους χρήστες H πλειοψηφία των βίντεο είναι χορευτικά ή αστεία κι αυτό τα βοηθάει στο να γίνουν πιο εύκολα viral και να μοιραστούν σε ολόκληρο το Internet.

Το Τik-Tok είναι η επανάσταση του Internet. Έχει δισεκατομμύρια χρήστες, κάποιοι έχουν πλουτίσει μέσα από αυτήν την πλατφόρμα, ακόμα και ανήλικοι με φανταστικές χορογραφίες.

Το Tik-Tok διαθέτει ό,τι βίντεο μπορείς να φανταστείς. Viral βίντεο με χορό, φαγητό, μουσική, παιχνίδι και άλλα πολλά που θα έπρεπε να γράφω για ώρες.

Πριν κοιμηθείς ή όταν πας στο σπίτι για δέκα λεπτά κάνε μια αποθεραπεία και απλά μάζεψε έξυπνα hashtags σε αυτές τις δυο πλατφόρμες. Θα γελάσεις με την ψυχή σου με τον Twitter, θα πιάσεις τον εαυτό σου να γελάει τόσο πολύ που δεν θα το πιστεύεις. Θα μάθεις με έναν διαφορετικό τρόπο έξυπνα tips που δεν πίστευες πως υπάρχουν μέσω του Tik-Tok, θα δεις σπίτια και πολιτισμούς και το μυαλό σου θα ταξιδέψει. Θα δεις φοβερές χορογραφίες και εκατομμύρια όμορφα μωράκια που θα σε κάνουν να χαμογελάς ακόμη και στον ύπνο σου

Προσοχή όμως, αφιέρωσε 10 λεπτά. Μην χαλάσεις όλο το βράδυ χαζεύοντας στο κινητό.

 

 

Νεότερα Άρθρα

Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα ή το αντίθετο; Oι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Her News

Γιατί θέλουμε τόσο το «απαγορευμένο»;

Her News b

Οικογένεια : Γόρδιος δεσμός ή αεικίνητη σταθερά;

Her News