HerNews.gr
Ταξίδια

Ελαφονήσι: Η παραδεισένια παραλία με τη ροζ άμμο στην Κρήτη

Το Ελαφονήσι ή αλλιώς Ελαφόνησος βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νομού Χανίων της Κρήτης και είναι νησί αλλά και χερσόνησος, καθώς όταν ο καιρός είναι καλός μπορεί να μεταβεί κανείς σ’ αυτό με τα πόδια από την απέναντι ακτή Βρούλια.

Θα έλεγε κανείς οτι η φύση έκανε το θαύμα της, αφού στο Ελαφονήσι θα δείς πολύ ψιλή λευκή άμμο που ροζίζει σε αρκετά σημεία από την σκόνη θρυμματισμένων κοχυλιών, τη λιμνοθάλασσα που σχηματίζεται και τα τιρκουάζ αβαθή νερά! Για αρκετά μέτρα από την παραλία, το βάθος της θάλασσας είναι περίπου κάτω από το γόνατο.

μια συμφωνία λευκής και ροζ αμμουδιάς, με τιρκουάζ νερά και εξωτικούς αμμόλοφους που δημιουργούν ένα μαγικό τοπίο

Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή εντάσσονται στο δίκτυο προστασίας Natura 2000.

Απαγορεύεται να πειράξετε κάποιο από τα φυτά, καθώς και να συλλέξετε τη σπάνια ροζ άμμο από την ακροθαλασσιά. Τα πεντακάθαρα νερά της θάλασσας σε αυτό το εξωτικό μέρος έχουν όμορφα χρώματα σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου.

Λόγω της μοναδικής ομορφιάς του, φωτογραφίες απο το Ελαφονήσι γίνονται viral στο instagram σε ολόκληρο τον κόσμο..

 

Σε πολλά σημεία εκεί που σκάει το κύμα η άμμος έχει μία εξαιρετική ροζ απόχρωση, μοναδικό χαρακτηριστικό αυτής της ξεχωριστής παραλίας. Αυτός είναι ο λόγος που έχει γίνει τοσο δημοφιλής προορισμός στον νομό Χανίων και την Κρήτη.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crete | Greece (@visit_crete_guide)

Ένα μέρος εξωτικό, σαν ένας αληθινός παράδεισος, από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.. Συγκαταλέγεται μάλιστα ανάμεσα στις ομορφότερες παραλίες της Ευρώπης αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Νεότερα Άρθρα

Travel: Τα 5 πιο ιστορικά χωριά της Ελλάδας που αξίζει να επισκεφθείς

HerNews ka

Ταξιδιωτικές εμπειρίες που θα σας αλλάξουν την ζωή

Her News

Τουρισμός: Πού θα κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι Έλληνες

Her News