HerNews.gr
Συνταγές

Μεσογειακό λαυράκι στη λαδόκολλα συνταγή

Μια εύκολη συνταγή για λαυράκι με σίγουρη επιτυχία και λιγότερο καθάρισμα μετά το μαγείρεμα…Νόστιμο, ελαφρύ και ιδιαίτερα θρεπτικό πιάτο πλούσιο σε ω3 λιπαρά, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Απο τον Μιχάλη Ζάχαρη – Executive Chef Omikron Meze. 

Υλικά
(Για 2 λαυράκια φιλέτο)
  • 7-8 τοματινια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 χυμό λεμόνι ή και περισσότερο αν μας αρέσει
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 7-10 τεμ ελιές της αρεσκείας μας
  • 1 κουτ σούπας κάπαρη
  • Φύλα βασιλικού
  • Φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
Τρόπος παρασκευής
Αγοράζουμε από το ψαρά και ζητάμε να μας κάνει φιλέτο τα ψαράκια μας ή αγοράζουμε έτοιμα φιλέτα κατεψυγμένα. Κάποια super market πουλάνε νωπά φιλέτα ή τα κάνουν την ώρα της αγοράς.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη αφού τους κάνουμε ένα γρήγορο ντούς και βάζουμε μαριναρουμε ελαφρώς το λαυράκι. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
Κόβουμε την λαδόκολλα και ισόποσα κομμάτια αλουμινόχαρτο, βρέχουμε αρκετά τις λαδόκολλαλες και στρώνουμε το λαυράκι με τα λαχανικά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Κλείνουμε ετοιμάζοντας σχήμα καραμέλα και μετά στο αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθέρμανσμενο φούρνο στους 200 °C για 35′-40′.
Αφήνουμε 10′ να ηρεμήσει από το ψήσιμο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε με την λαδόκολλα.
Tip 1: Δεν προσθέτουμε νερό στην συνταγή, αν θέλουμε ίσως λίγο λευκό κρασί.
Tip 2: Χυμός πορτοκαλιού ή μανταρίνι θα χαρίσει εντελώς διαφορετική άποψη και νότα στο φαγητό.
Tip 3: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο φιλέτο ψαριού της αρεσκείας μας.

Μιχάλης Ζάχαρης – Chef “Omikron Meze” 

Facebook:https://www.facebook.com/michel.zach.3

Instagram:https://www.instagram.com/michael_zacharis/

Νεότερα Άρθρα

Γλυκιά συνταγή: Σοκο-λατίνα με φράουλες και ρούμι

Her News b

Πρωινό: Κάντο όπως οι Άγγλοι

Her News b

Συνταγή: Μπιφτέκια γαλοπούλας στο φούρνο

Her News