HerNews.gr
Αφιερώματα

Bohemian Rhapsody: Μια ταινία που επιβάλλεται να δεις 

Δεν ξέρω αν υπάρχει άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη που δεν ξέρει το μεγαλείο , μουσικό και μη, του Freddie Mercury. Σίγουρα έχεις ακούσει τραγούδια του θρυλικού συγκροτήματος των «Queen» απλώς δεν ξέρεις την προέλευση τους. Πρέπει να δεις την ταινία Bohemian Rhapsody…

Ο Φαρόχ Μπουλσάρα γνωστός ως Φρέντι Μέρκιουρι είναι ο θρύλος της μουσικής σκηνής όλων των εποχών. Θεωρείται από τους μεγαλύτερους και πιο χαρισματικούς τραγουδιστές που έχουν περάσει ποτέ. Μια φανταχτερή περσόνα που μάγευε τα πλήθη και τραγουδούσαν στον ρυθμό που έδινε, φώναζαν δυνατά «ΕΟ» και δεν ήθελαν ποτέ να σταματά να τραγουδά. 

Η ταινία Bohemian Rhapsody από το ομώνυμο τραγούδι τους, που κρίθηκε άσχημα λόγω της ιδιαιτερότητας του να παντρέψει την ροκ με την όπερα. Αλλά τι μας κάνει εντύπωση; Αυτός ήταν ο Φρεντι Μερκιουρι. Ένας άνθρωπος με όραμα , εύρος τεσσάρων οκτάβων στην φωνή του, φαντασία και τόσα αλλά χαρίσματα. Το άστρο του λαμπρό που έσβησε άδοξα όταν διαγνώστηκε από ΗΙV/AIDS. Λάθος έκφραση όμως το έσβησε, τα τραγούδια, η προσωπικότητα  και το μεγαλείο του σε όλους τους τομείς συντροφεύει γενιές και γενιές. 

Η ταινία – έπος για την ζωή και συγκροτήματος του- απέσπασε τις καλύτερες κριτικές. Οι κινηματογράφοι το 2018 γέμιζαν και ηχούσε παντού ένα τραγούδι. “Is this the real life? Is this just fantasy?” Και όχι αδίκως. Ο Ράμι Μαλέκ απέσπασε Όσκαρ Α’ αντρικού ρόλου καθώς ταυτίστηκε στο 90% με τον Φρέντι Μερκιουρι. 

Μέσα στην διάρκεια των 134 λεπτών της ταινίας θα πιάσεις τον εαυτό σου να γέλα, να προβληματίζεται, να ταυτίζεται και στο τέλος να κλαίει. Θα μπεις στον παλμό μια συναυλίας και θα θέλεις και άλλο, και άλλο. Θα μάθεις πως γεννήθηκαν τραγούδια – ύμνοι όπως το “Love of my live” και το “We will rock you” 

Ωδή στην φιλία και τον έρωτα. Ο Φρέντι αγαπούσε την Μαίρη μέχρι το τέλος της ζωής του. Μιας ζωής που τα είχε όλα, άντρες, γυναίκες, μουσική και πολλά ναρκωτικά. Ο Μέρκιουρι δεν την ξέχασε ποτέ. Με όσους άντρες και αν συνευρέθηκε, με όσα πάρτυ βουτηγμένα στο αλκοόλ και αν διοργάνωνε. Η Μαίρη του , πάντα εκεί. Βλέποντας την ταινία θα το καταλάβεις. 

Δεν άφησε το συγκροτήμα του και ξεπέρασε τους τοξικούς ανθρώπους που ήθελαν να πάρουν λίγο από την λάμψη του. Παρασύρθηκε, έπεσε αλλά δεν λύγισε. Πήγε ξανά εκεί που ανήκει. Στους Queen. 

Βάλε ένα βράδυ την ταινία Bohemian Rhapsody δεν υπάρχει περίπτωση να μην σιγοτραγουδάς για τουλάχιστον ένα μήνα τα τραγούδια. Θα νιώσεις δέος όταν καταλάβεις ότι η μουσική του δεν ήταν απλά αυτό που έβγαινε αλλά ήταν κάτι πιο βαθύ. Θα νιώσεις δέος με το πως αντιμετώπισε την ασθένεια του, την σεξουαλικότητα του και το ταλέντο του. 

Νεότερα Άρθρα

Τραγωδία της Μαρφίν: 13 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα

HerNews ka

Τα διαμάντια του Στέμματος: Λάμψη, χρήμα, αίμα και ο μύθος μιας κατάρας

HerNews ka

Tony Robbins: 4 ενδιαφέροντα facts που ίσως δεν γνωρίζετε για τον ταλαντούχο συγγραφέα (και όχι μόνο)

HerNews ka