HerNews.gr
Διεθνή

Επιχείρηση Menai Bridge: Ετοιμάζεται η κηδεία του βασιλιά Καρόλου – «Είναι πολύ αδιάθετος»

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ ανέβηκε στο θρόνο μετά τον θάνατο της μητέρας του, Βασίλισσας Ελισάβετ, τον Σεπτέμβριο του 2022.

Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο βασιλείας, η βασιλική οικογένεια χτυπήθηκε με τα καταστροφικά νέα ότι ο Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο μετά από μια χειρουργική επέμβαση τον Ιανουάριο του 2024  για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη.

Τον Απρίλιο του 2024, αναφέρθηκε ότι η υγεία του μονάρχη έπεφτε και τα σχέδια για την κηδεία του ενημερωνόταν.

«Μιλώντας σε φίλους του βασιλιά τις τελευταίες εβδομάδες για την υγεία του, η πιο κοινή απάντηση είναι… “Δεν είναι καλό”», ανέφερε ο Τομ Σάικς του Daily Beast.Ένας φίλος του μονάρχη ισχυρίστηκε ότι ο Κάρολος ήταν «αποφασισμένος να το νικήσει και κάνουν τα πάντα για αυτό», προσθέτοντας, «Όλοι παραμένουν αισιόδοξοι, αλλά είναι πραγματικά πολύ αδιάθετος. Περισσότερο από όσα αποκαλύπτουν».

Καθώς τα προβλήματα υγείας του Καρόλου εξακολουθούν να υφίστανται, τα σχέδια για το μέλλον του θρόνου έχουν τεθεί σε εφαρμογή με κωδική ονομασία.

Μάθετε περισσότερα για την Επιχείρηση Menai Bridge (γέφυρα Μενάι) παρακάτω.

Τι είναι η επιχείρηση Menai Bridge;

Η επιχείρηση Menai Bridge είναι η κωδική ονομασία που δόθηκε στον πρώην Πρίγκιπα της Ουαλίας για να αναφέρεται ο θάνατός του. Είναι επίσης το όνομα της πρώτης σιδερένιας κρεμαστής γέφυρας στον κόσμο στο Anglesey της Ουαλίας.

Ο τρόπος με τον οποίο θα εκτυλιχθεί η Επιχείρηση Menai Bridge μετά το θάνατο του βασιλιά Καρόλου θα είναι παρόμοιος με αυτόν του σχεδίου 10 ημερών επιχείρηση London Bridge , που ήταν η κωδική ονομασία που χρησιμοποιήθηκε για τη μαμά του, Ελισάβετ. 

Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματικό της Βασιλικής Προστασίας, Σάιμον Μόργκαν, η προετοιμασία για τον θάνατο του Καρόλου φέρεται να ξεκίνησε αφού ανέλαβε τον θρόνο.«Δυστυχώς, από αύριο το πρωί, ο σχεδιασμός της επιχείρησης Menai Bridge θα ξεκινήσει σοβαρά», είπε στο «Today»  τον Σεπτέμβριο του 2022.

«Ακόμη και ο Βασιλιάς είπε στην αποδοχή του ότι θα αναλάβει αυτόν τον ρόλο για όσο του το επιτρέπει η ζωή. Είναι 73 ετών, πρέπει να είναι στο πίσω μέρος του μυαλού σας και από την αστυνομία, πρέπει να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε ξανά για το μέλλον».

Πώς θα εξελισσόταν η επιχείρηση Menai Bridge;

Μετά τον θάνατο του Κάρολου, ο μεγαλύτερος γιος του, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, είναι ο επόμενος στη σειρά για να γίνει βασιλιάς και η σύζυγος του Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, θα γινόταν βασιλική σύζυγος.

Αρκετοί άνθρωποι θα ενημερωθούν για τον θάνατο του Βασιλιά – συμπεριλαμβανομένης της οικογένειάς του, του πρωθυπουργού, του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, άλλων ανώτερων υπουργών και αξιωματούχων και του Γραφείου του Ιδιωτικού Συμβουλίου του Βασιλιά – από τον ιδιωτικό του γραμματέα.

Στη συνέχεια, το βασιλικό σπίτι θα εκδώσει μια «επίσημη ανακοίνωση» για να ειδοποιήσει το κοινό και υπάρχουν σενάρια για το πώς οι αξιωματούχοι θα πρέπει να ειδοποιούν τους άλλους για τις ειδήσεις.Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου θα στείλει email στους υπουργούς και τους ανώτερους δημοσίους υπαλλήλους και μετά τη λήψη του μηνύματος, οι σημαίες στο Whitehall θα κατέβουν μεσίστιες.

Ο πρωθυπουργός θα είναι ο πρώτος κυβερνητικός αξιωματούχος που θα κάνει δήλωση, το Υπουργείο Άμυνας θα κανονίσει χαιρετισμούς με όπλα και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για το έθνος.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον νέο βασιλιά, Ουίλιαμ, ο οποίος θα μεταδώσει εκπομπή στο έθνος, όπως έκανε ο πατέρας του όταν πέθανε η Ελισάβετ.

Για τις ημέρες που προηγούνται της κηδείας του Βασιλιά, θα υπάρχουν πολλά σχέδια για διάφορους αξιωματούχους να τον θρηνήσουν καθώς το φέρετρό του βρίσκεται  στην αίθουσα του θρόνου του Παλατιού του Μπάκιγχαμ στο Westminster Hall.

Ο Κάρολος θα κηδευτεί στο βασιλικό θησαυροφυλάκιο στο Μνημείο του Βασιλιά Γεωργίου VI στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Kanye West: Βάζει “μπρος” για να οριστικοποιήσει το διαζύγιο με την Kim Kardashian

HerNews ka

Jennifer Lopez: Αποκαλύπτει αν ήταν στα σχέδιά της να ξανά βρεθεί με τον Ben Affleck

HerNews ka

Άαρον Τέιλορ – Τζόνσον: Το όνομα του είναι Μποντ… Τζέιμς Μποντ!

Her News b