HerNews.gr
Ψυχαγωγία

Art Podcast: Ο Νίκος Μωραϊτης καλεσμένος της Γιώτας Τσιμπρικίδου

Ο Νίκος Μωραΐτης καλεσμένος της Γιώτας Τσιμπρικίδου στο Art Podcast #19 είναι χείμαρρος, εξιστορεί φτιάχνοντας εικόνες, μιλά με σεβασμό για δημιουργούς και ερμηνευτές και μας αφήνει να κρυφοκοιτάξουμε σημαντικές στιγμές της ελληνικής δισκογραφίας.

Ο στίχος είναι το πάθος του!
Αυτό το ξέρουν καλά η Χαρούλα, η Δήμητρα, η Ελευθερία, η Άλκηστις, ο Αντώνης, ο Μιχάλης…το ήξερε και ο Μητροπάνος! Κυρίως όμως το έχουμε καταλάβει όλοι εμείς που με τον δικό του στίχο νοσταλγούμε, χαιρόμαστε, αγαπάμε, χωρίζουμε, ονειρευόμαστε, παντρευόμαστε… ή αλλιώς, πορευόμαστε!

Ο Νίκος Μωραϊτης καλεσμένος της Γιώτας Τσιμπρικίδου

Ο πολυμορφικός στιχουργός, όπως τον έχει αποκαλέσει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος με τον οποίο έχουν μία στενή σχέση αγάπης, παραδέχεται πως πέρασε μεγάλες απογοητεύσεις μέχρι ο χώρος να πιστέψει ότι ο νεαρός τότε Μωραΐτης είχε μέσα του υλικό που με τις σωστές λέξεις και υπέροχες μελωδίες γίνεται τραγούδι… όχι ένα, πολλά!
Τι σημαίνουν για την πορεία του «Τα Χάρτινα» και ποιο είναι το τραγούδι που γεννήθηκε με μια βόλτα της Πρωτοψάλτη με φουσκωτό ως την Τζια; Σε ποια στιγμή της καριέρας του Χατζηγιάννη έγραψε τις επιτυχίες τους και πώς ένα σύνθημα σε τοίχο έγινε αγαπημένο τραγούδι με τη φωνή του Ρέμου; Τι σημαίνει Χαρούλα στον δικό του κόσμο και ποια τραγουδίστρια δεν έχει ακόμη ερμηνεύσει στίχο του και ο ίδιος θα το ήθελε πολύ;

Ακούστε το Art Podcast ΕΔΩ!

Νεότερα Άρθρα

Τα βγάζω όλα στη φόρα: Πώς βγήκε αυτή η φράση;

Her News

Tο «Γυναικείο Κεφάλι» του Πικάσο: Ένας πίνακας που έγινε viral!

Her News b

Ιδέες για να ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

Her News b