HerNews.gr
Ψυχαγωγία

Ανοίγει ξανά το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων

Το παλαιοβιβλιοπωλείο μετακομίζει σε νέο χώρο, έχει βαφτεί, έχουν τοποθετηθεί τα ράφια, τα αναγνωστήρια και ο ιδιοκτήτης του, Λεωνίδας Κουρσούμης ευχαριστεί όσους βοήθησαν για να καλυφθούν τα έξοδα της ανακαίνιση του νέου χώρου.

Με μια ανάρτησή του στο Facebook, ο ιδιοκτήτης του Παλαιοβιβλιοπωλείου των Αστέγων ενημέρωσε ότι το παλαιοβιβλιοπωλείο, με καινούργια ράφια και πάγκους, αγνώριστο, ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τις πόρτες του.

 Το παλαιοβιβλιοπωλείο μετακομίζει σε νέο χώρο, έχει βαφτεί, έχουν τοποθετηθεί τα ράφια και ωραία αναγνωστήρια και ο κ. Κουρσούμης κάνει μεγάλη προσπάθεια για να καλυφθούν τα έξοδα της ανακαίνισης του νέου χώρου προκειμένου να μπορούν άμεσα να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες του στην οδό Σούτσου 19, στου Γκύζη.

Το παλαιοβιβλιοπωλειο είναι προσφορά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Μια προσφορά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη φιλοδοξεί να οργανώσει εκεί ο πρώην άστεγος βιβλιοπώλης που εργαζόταν σε εκδοτικό οίκο, αλλά με την κρίση βρέθηκε άνεργος. Αδυνατώντας να συμπληρώσει τα ένσημα για σύνταξη, κατέληξε για οκτώ μήνες χωρίς στέγη.

Τους μήνες που περιπλανιόταν ως άστεγος στους δρόμους της Αθήνας, ο Λεωνίδας Κουρσούμης άρχισε να μαζεύει πεταμένα βιβλία από τα σκουπίδια και να τα πουλάει στο Μοναστηράκι για λίγα ευρώ.
Αυτή η προσπάθεια εξελίχθηκε στο λεγόμενο Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων, το οποίο στόχο έχει να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εκείνον.

Στην ανάρτησή του ο Λεωνίδας Κουρσούμης γράφει:

«Οφειλή ευγνωμοσύνης. Τρείς συνάνθρωποι μας στήριξαν για το βάψιμο του μόνιμου χώρου:

Μας στήριξαν ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργος Σταμάτης και η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ κυρία Πίστη Κρυσταλλίδου.

Τους οφείλουμε την ευγνωμοσύνη μας και διότι έδειξαν με τα γρήγορα αντανακλαστικά τους πως στέκονται εμπράκτως σε προσπάθειες ανθρώπων που θέλουν να γυρίσουν ξανά το χαρτί της ζωής τους. Το βάψιμο όλων των επιφανειών του μόνιμου χώρου έγινε με την γενναιόδωρη προσφορά αυτών των τριών ανθρώπων οι οποίοι έχουν δει από την αρχή την προσπάθεια μας.

 Έχουν σταθεί με το έμπρακτο ενδιαφέρον τους και όταν έμαθαν πώς δεν έχουμε τα οικονομικά μέσα να βάψουμε για να καταφέρουμε να ξεκινήσουμε την λειτουργία του, αμέσως συνέτρεξαν και ανέλαβαν το έξοδο αυτό.

 Σήμερα δείχνω πολλές, από τη χαρά και την ουσιαστική στήριξη, φωτογραφίες με τη μεταμόρφωση που έχει γίνει στον χώρο μετά το βάψιμο. Πιστεύουμε πως με λίγη ακόμα προσπάθεια δηλαδή δουλειά για να καλύψουμε και τον εξοπλισμό σε υπολογιστές σύντομα θα ανοίξουμε. Αυτός θα είναι σύντομα ο μόνιμος χώρος για το “παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων”».

https://www.facebook.com/1393250566/posts/10219897269007457/?d=n

 

Νεότερα Άρθρα

6 LGBTQ+ σειρές για παρακολούθηση αυτή τη στιγμή στο Netflix

HerNews ka

«And Just Like That»: Κυκλοφόρησε το επίσημο trailer

Her News

«American Horror Story: Delicate»: Δείτε την Kim Kardashian να φιλιέται με την Emma Roberts

HerNews ka