HerNews.gr
Fitness LIFESTYLE

Γιόγκα: 3 οφέλη που δεν περίμενες να έχει

Η γιόγκα από πρωτοεμφανιζόμενη, έχει γίνει πρωταγωνίστρια στις καθημερινές μας ζωές. Γιατί;

Πολλές φορές, ακόμη και στις μέρες μας, οι άνθρωποι καταπιάνονται με τη γιόγκα και τον ορισμό της από πολλές απόψεις. Σίγουρα θα ακούσεις κάποιον να σου πει να κάνεις διαλογισμό για να την παλέψεις με το lockdown (έλα λίγες μέρες μας έμειναν για βγούμε και πάλι). Άλλος πάλι, θα σου πει να ξεκινήσεις πρακτική διότι το lifestyle της προτείνει τρόπους να γυμνάζεσαι και να ζεις σωστά. Ένας ακόμη θα σου πει ότι είναι η ιδανική για να διατηρείς την ψυχραιμία σου.

Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι, ναι, υπάρχουν ακόμη εκείνοι οι οποίοι γελάνε με κρύα αστεία του τύπου, ”κάνε γιόγκα να αιωρηθείς”. 

Είναι προφανές ότι, το διαφορετικό, το πρωτόγνωρο δύσκολα αφομοιώνεται από τον άνθρωπο και μάλιστα ο Αριστοτέλης είχε πει το πάντοτε διαχρονικό ”Έξις δευτέρα φύσις”. Το διαφορετικό της γιόγκα είναι πρώτον η επιτυχία της αναπνοής. Αναπνέεις το ξέρεις; Γιατί δεν νομίζω ότι το κάνεις συνειδητά. Μάλιστα τις περισσότερες ώρες απλά το κάνουμε χωρίς να δίνουμε καν σημασία. Δεύτερον, γυμνάζεσαι, χτίζεις μύες δυνατούς με γράμμωση που κρατάει (όχι σαν τα βάρη που αν τ’ αφήσεις ξεφούσκωσες) και έχεις ορθοσωμία άρα αποτρέπεις μελλοντικά προβλήματα, όταν θα είσαι στην πανέμορφη τρίτη ηλικία.

Αυτοί είναι οι βασικοί πυλώνες. Υπάρχουν όμως 3 οφέλη που είναι το κλειδί που ξεκλειδώνει πολλές κλειδαριές
  1. Μιλάς χωρίς να βραχνιάζεις. Νομίζεις ότι φταίει η δουλειά που κάνεις που είναι να μιλάς όλη μέρα, ή σου ξεράθηκε ο λαιμός επειδή δεν πίνεις πολύ νερό; Πολλές φορές δεν είναι τίποτα απ’ όλα αυτά, απλά έχεις μέσα σου πράγματα που δεν έχεις πει και αυτά συσσωρεύονται. Μερικές άσανας για το τσάκρα του λαιμού αργότερα, θα νιώσεις πιο έτοιμη.
  2.  Μπορείς να δέσεις ή να φορέσεις τα παπούτσια σου χωρίς να λυγίσεις τα γόνατα ή να κάτσεις σε καρέκλα. Σε αυτό το σημείο να προσθέσω ότι μπορείς να ξυριστείς χωρίς να σκύψεις. Γλιτώνεις τουλάχιστον 2 λεπτά, ειδικά όταν βιάζεσαι. Συν του ότι ξέρεις ότι μετά η μέση δεν θα σε πονάει. Flexibility bonus.
  3. Δεν νευριάζεις ούτε στην οδήγηση, ούτε στις ουρές των ταμείων, ούτε σε καθυστερήσεις, επίφοβα τηλεφωνήματα και καβγάδες με τους δικούς σου ανθρώπους. η έκφραση κρατάω το ζεν μου είναι αλήθεια. Σε αυτό σε βοηθάει η αναπνοή και όλη η καθοδήγηση και το πέρασμα από τις θέσεις γιόγκα. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

Αποδέχεσαι την πρόκληση;   

Νεότερα Άρθρα

Girl Power Academy Greece: Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση

Her News

Jennifer Garner: Η πρωινή προπόνηση που ακολουθεί η ηθοποιός

Her News

Η Sharon Stone αποκαλύπτει τα μυστικά που την κρατούν fit

Her News