HerNews.gr
Pets

Σκύλος ή γάτα: Ποιο κατοικίδιο σου ταιριάζει;

Ο φιλόζωος κόσμος αγαπάει όλα τα ζωάκια το ίδιο, χωρίς να τείνει προς κάποιο περισσότερο ή λιγότερο. Όταν, όμως, έρχεται η ώρα να φιλοξενήσεις σπίτι σου ένα κατοικίδιο, συνήθως επιλέγεις σύμφωνα με την προσωπικότητα σου αφου θες να ταιριάζεις με το ζωάκι που θα αγαπήσεις. 

Σημαντικό ρόλο παίζει σίγουρα και ο ελεύθερος χρόνος που διαθέτει κάποιος γιατί δεν χρειάζονται όλα τα ζώα την ίδια φροντίδα. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας, που συμμετείχαν 4.500 άτομα, το 45% έδειξε να προτιμά  για κατοικίδιο τους σκύλους, ενώ το 12% τις γάτες, το 28% δεν παρουσίασε κάποια προτίμηση σε ένα από τα δύο, ενώ μόλις το 15% δεν θέλησε να φιλοξενήσει σπίτι του κάνενα από τα δύο ζώα

Τα αποτελέσματα της έρευνας απέδειξαν ότι οι τύποι ανθρώπων που προτιμούν τους σκύλους είναι περισσότερο κοινωνικοί και επικοινωνιακοί. Είναι πιο χαρούμενοι, με ενέργεια και αισιοδοξία. Παράλληλα, είναι φιλικοί και δημιουργούν αρκετά εύκολα ανθρώπινες σχέσεις. 

Από την άλλη, εκείνοι που αγαπούν περισσότερο τις γάτες είναι συμφιλιωμένοι με την μοναξιά τους και δεν εμπιστεύονται εύκολα τους ανθρώπους. Χαρακτηρίζονται από οξυδέρκεια και έχουν φιλοσοφημένη σκέψη. Δεν είναι αυθόρμητοι, αντιθέτως, σκέφτονται αρκετά τις κινήσεις τους πριν δράσουν και είναι πολύ καλοί στην οργάνωση και στην συνέπεια. Ακόμη, θεωρούνται πιο αναίσθητοι από τους fans των σκύλων και η εκδήλωση νεύρων είναι μια κακή συνήθεια τους. 

Λίγο πολύ έτσι φαντάζεται ο περισσότερος κόσμος και την προσωπικότητα του σκύλου και της γάτας. Με γνώμονα τον χαρακτήρα των ζώων επιλέγουν και οι άνθρωποι το κατοικίδιο που τους ταιριάζει γιατί έτσι η συμβίωση και η σχέση θα είναι πιο ομαλή και συνδεδεμένη.

Αν δηλαδή βλέπετε τον εαυτό σας να καθρεπτίζεται πίσω από τις παραπάνω περιγραφές η απάντηση στην ερώτηση “Τι κατοικίδιο να διαλέξω;” είναι δεδομένη. 

Όποιοδήποτε ζωάκι και αν προτιμήσετε για κατοικίδιο, μόνο θετικά συναισθήματα θα λάβετε διότι τα ζωά προσφέρουν τα πάντα με απεριόριστη ανιδιοτέλεια. Εκεί βρίσκεται και η διαφορά με τις ανθρώπινες σχέσεις. “Ό,τι δίνεις, παίρνεις”. Αυτός ο όρος δεν ισχύει για τα ζώα αλλά για τους ανθρώπους. Και να θυμάστε την εξής φράση: “Αν θες μάθεια να αγαπάς, πάρε σκύλο, αν θες να μάθεις την ανεξαρτησία, πάρε γάτα”!  

Πληροφορίες: diagnovet.gr

Νεότερα Άρθρα

Δύο νέα πάρκα αποκλειστικά για σκύλους στην Αθήνα

Her News

Σκύλος και Διατροφή: Περισσότερα λαχανικά, περισσότερη υγεία

Her News

Πως να φροντίσετε τα ψάρια στη γυάλα: Συμβουλές και πρακτικές φροντίδας

HerNews ka