HerNews.gr
Αφιερώματα

Ολυμπία Δουκάκη: Έφυγε από τη ζωή η μεγάλη ηθοποιός

Η Ολυμπία Δουκάκη, η μεγάλη ηθοποιός που είχε βραβευθεί με Όσκαρ για την ενσάρκωση του ρόλου της σαρδόνιας μητέρας που συμβουλεύει την ξεροκέφαλη κόρη της για τα αισθηματικά της στη ρομαντική κομεντί Moonstruck (1987). Έφυγε από τη ζωή χθες Σάββατο σε ηλικία 89 ετών.

Ο αδερφός της, Απόλλων Δουκάκης, ανακοίνωσε την είδηση στο Facebook, γράφοντας: «Μετά από πολλούς μήνες με προβλήματα υγείας» η «αγαπημένη μου αδερφή, Ολυμπία Δουκάκη, πέθανε σήμερα το πρωί στη Νέα Υόρκη».

Η ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη είχε κερδίσει το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία Moonstruck, μια ρομαντική κωμωδία του 1987 στην οποία έπαιξε την μητέρα της πρωταγωνίστριας την οποία υποδύθηκε η Cher.
Άλλες ταινίες περιελάμβαναν το «Look Who’s Talking» και την συνέχειά του, «Working Girl» και «Mr Holland’s Opus».

Η καριέρα της στη μεγάλη οθόνη συνεχίστηκε με ρόλους στο Look Who’s Talking (1989) και τις συνέχειές του με τον Τζον Τραβόλτα και την Κέρστι Άλι, την ταινία Steel Magnolias (1989) με τη Σίρλεϊ Μακλέιν, τη Σάλι Φιλντ και την Τζούλια Ρόμπερτς, την ταινία Mighty Aphrodite του Γούντι Άλεν (1995), ή το φιλμ Mr. Holland’s Opus (1995), με τον Ρίτσαρντ Ντρέιφους.

Η Δουκάκη, υποδύονταν υπέροχα ιδιαίτερους ρόλους που απαιτούσαν δηκτικό, ανέκφραστο χιούμορ.

Ακόμα, ήταν υποψήφια για βραβεία Emmy χάρη σε ρόλους που ενσάρκωσε σε τηλεοπτικές σειρές το 1991, το 1998 και το 1999.

«Έπαιζα πάντα την μεγαλύτερη» είχε δηλώσει στους New York Times το 2004. «Νομίζω ότι είχε να κάνει με την φωνή μου».

Μεταξύ των αφιερωμάτων για τον θάνατό της, η Cher έγραψε στα social media: «Η Ολυμπία Δουκάκη ήταν μια καταπληκτική, βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός. Η Ολυμπία έπαιζε την μαμά μου στο Moonstruck και παρόλο που υποδυόταν μία γυναίκα που υπέφερε… όλη την ώρα μου έλεγε πόσο αγαπούσε τον Λούις, τον ‘όμορφο, ταλαντούχο σύζυγό της’. Της μίλησα πριν από 3 εβδομάδες. Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπημένη».

Το 2012, η Ολυμπία Δουκάκης είχε δηλώσει στην Guardian για την ελληνική καταγωγή της πως: «Ήταν μια ξένη και πως δεν θα ταίριαζε ποτέ -τόσο σε σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό όσο και με τον πολιτισμό των ΗΠΑ. Μεγαλώνοντας, ήμουν πάντα μοιρασμένη ανάμεσα σε αυτούς τους δύο κόσμους, ποτέ δεν ήμουν αρκετά σεβαστή σε κανέναν από αυτούς. Αλλά δεν με πειράζει».

 

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Μπέτυ Μπαζιάνα: Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα – Η κοινή τους πορεία

HerNews ka

20 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα Αστρολογίας

HerNews ka

Κική Δημουλά: Σαν σήμερα «έφυγε» η πολυβραβευμένη ελληνίδα ποιήτρια

HerNews ka