HerNews.gr
Αφιερώματα

Μπέτυ Μπαζιάνα: Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα – Η κοινή τους πορεία

Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε σήμερα απο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Το ανακοίνωσε επίσημα από το Ζάππειο το μεσημέρι της Πέμπτης 29/6, μετά τις πληροφορίες ότι έχει υποβάλει την παραίτησή του από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου που συνεδρίασε νωρίτερα. Απόφαση που για κάποιους ήταν ξαφνική για άλλους πάλι.. αναμενόμενη.

“Ήταν ένα ταξίδι που άφησε αποτύπωμα στην ιστορία, οι εμπειρίες, οι επιτυχίες, τα λάθη, οι μάχες που κερδίσαμε για την πατρίδα αλλά και εκείνες που χάσαμε, αποτελούν την αναντικατάσταση παρακαταθήκη για τον νέο κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ”. δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στην χθεσινή του ανακοίνωση.

Σε αυτόν τον κύκλο είχε αναφερθεί σε παλαιότερη συνέντευξη της και η σύζυγος του, Μπέτυ Μπαζιάνα στο γαλλικό περιοδικό Paris Match όταν την φιλοξένησε σε δημοσίευμα του το 2015: «Νομίζω πως το πάει όσο πιο μακριά μπορεί, χωρίς να βάλει νερό στο κρασί του. Στην Αριστερά, η εξουσία είναι η ευθύνη… Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί κάποτε η εξουσία μπορεί να τελειώσει».

Το απολογητικό, αμήχανο και αυστηρό ύφος που είχε μετά το τέλος της ανακοίνωσης του ότι παραιτείται από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι της Πέμπτης 29/6, άλλαξε μόνο όταν επιβιβάστηκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο και αντίκρισε τη Μπέτυ Μπαζιάνα η οποία τον υποδέχθηκε με χαμόγελο.

Το ζευγάρι είναι μαζί από τα μαθητικά τους χρόνια και φαίνεται ότι η Μπέτυ Μπαζιάνα γνωρίζει πολύ καλά τα “κουμπιά” του Αλέξη Τσίπρα και στέκεται δίπλα του βράχος.

Μάλιστα η Μπέτυ Μπαζιάνα ως σύντροφος του τότε πρωθυπουργού, είχε τραβήξει το ενδιαφέρον του γαλλικού περιοδικού Paris Match  το οποίο την φιλοξένησε στο πρωτοσέλιδο του με τον τίτλο «Μπέτυ, η Σιδηρά Κυρία του Τσίπρα».

Όσα έγραφε το περιοδικό για εκείνη

«Αυτή η όμορφη μελαχρινή, μια μηχανολόγος μηχανικός και μητέρα δυο αγοριών, αποφεύγει την έκθεση στη δημοσιότητα και αφήνει τον Αλέξη, τον εφηβικό της έρωτα, να παίρνει πάνω του όλα τα φώτα».

«Οι φίλοι της την περιγράφουν ως μία γυναίκα μαχητική, αποφασιστική και δυναμική. Πάντα μαζί με τον Αλέξη, χωρίς να έχουν παντρευτεί και βαθιά άθεοι επέλεξαν το σύμφωνο συμβίωσης. Μένουν στον έβδομο όροφο μιας πολυκατοικίας στην Κυψέλη. Όχι γραβάτα για εκείνον, όχι μέικ-απ για εκείνη και όχι φανταχτερά φορέματα. Οι δύο γιοι τους, ο Φοίβος Παύλος και ο Ορφέας-Ερνέστο (από τον Τσε Γκεβάρα, είδωλο του Α. Τσίπρα), δεν έχουν βαπτιστεί».

«Ο Αλέξης και η Περιστέρα γνωρίστηκαν στο σχολείο των Αμπελοκήπων όπου φοιτούσαν το 1987. Ήταν 13 ετών. Εκείνος με μακριά μαλλιά, όμορφος, προερχόμενος από μεσοαστική οικογένεια, ήταν παθιασμένος με το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο. Ο Τσίπρας είναι οπαδός του Παναθηναϊκού, το γήπεδο του οποίου είναι πολύ κοντά στο σπίτι όπου μεγάλωσε. Η Περιστέρα ήταν ήδη ενταγμένη στο ΚΚΕ. Όταν εκείνος τραυματίστηκε και έπρεπε να εγκαταλείψει το βόλεϊ, εκείνη τού πρότεινε να την ακολουθήσει στο ΚΚΕ. Το 1990 οι δύο ερωτευμένοι νέοι έδιναν το ‘παρών’ στις μαθητικές κινητοποιήσεις».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εφυγε από τη ζωή ο πρίγκιπας του λαϊκού τραγουδιού, Τόλης Βοσκόπουλος

Her News

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ο οίκος Dior επαναλανσάρει την αγαπημένη της τσάντα

HerNews ka

Μπομπ Μάρλεϊ: Η ζωή & η καριέρα του “Βασιλιά της Ρέγκε” που σαν σήμερα “έφυγε” από τη ζωή

HerNews ka