HerNews.gr
Συνταγές

Πασχαλινά αυγά: Τι μπορούμε να κάνουμε όσα περίσσεψαν

Έχετε βάψει ένα κάρο αυγά αλλά δεν μπορέσατε να τα καταναλώσετε; Είναι και ο περιορισμός των ατόμων, είναι και η χολιστερίνη και το καλάθι μας ή οι πιατέλες μας είναι γεμάτες Πασχαλινά Αυγά. Τι μπορούμε να τα κάνουμε; Είναι κρίμα να τα πετάξουμε και δεν πρέπει και να το κάνουμε. 

Δεδομένου ότι τα βραστά αυγά είναι μαγειρεμένα, μπορεί να πιστεύεις ότι είναι ασφαλέστερα από τα ωμά. Αντίθετα όμως οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα βραστά αυγά είναι στην πραγματικότητα πιο επιρρεπή σε βακτηριακή μόλυνση λόγω των ζημιών κατά τη διαδικασία μαγειρέματος στο κέλυφός τους. Έτσι, τα βρασμένα αυγά διατηρούνται στο ψυγείο και πρέπει να καταναλωθούν μέσα σε μία εβδομάδα.

Σε περίπτωση που έχεις αγοράσει έτοιμα βαμμένα αυγά, μπορείς να καταλάβεις πόσο φρέσκα είναι από τη μικρή λακούβα στη βάση του. Όσο πιο μικρή είναι, τόσο πιο φρέσκα είναι. Όπως και να ‘χει, εάν βλέπεις ότι δεν πρόκειται να τα καταναλώσεις μέσα σε μία εβδομάδα τότε μπορείς να τα αξιοποιήσεις σε πολλές συνταγές.

«Γρήγορα» σνακ

Τα βρασμένα αυγά αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, είναι χορταστικά και για όποιον τα λατρεύει, θα τα απολαύσει εξίσου και σκέτα (ή έστω με λίγα μυρωδικά).

 

Αυγά με πιπέρι και ελαιόλαδο

Υλικά:
3 σφιχτά βρασμένα αυγά

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλιά της σούπας αλάτι
¼ της κουταλιάς του γλυκού πιπέρι καγιέν
¼ της κουταλιάς του γλυκού πιπέρι (κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο)
¼ της κουταλιάς του γλυκού άνηθο

 

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα αυγά στη μέση, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, καγιέν, πιπέρι και άνηθο. Σερβίρουμε!

 

Αυγά με ψιλοκομμένο ζαμπόν

Αποτελεί εξαιρετικό σνακ, μπυρομεζές, ή αλμυρή λιχουδιά για παιδικά πάρτυ και μπουφέ.

Υλικά:
6 μεγάλα αυγά (όσο πιο σφιχτά γίνεται)
1 κουταλιά του γλυκού σπορέλαιο (ή ηλιέλαιο)
2 φέτες ζαμπόν (ψιλοκομμένες)
100 γρ. φρέσκο σπανάκι (ψιλοκομμένο)
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα (κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά, light)
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα αυγά στη μέση και αφαιρούμε τον κρόκο (τους κρατάμε στην άκρη). Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ζαμπόν για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό, μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια, «επιστρατεύουμε» το μπλέντερ μας και πολτοποιούμε τους κρόκους μαζί με την μαγιονέζα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το σπανάκι με το ζαμπόν και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα αυγά που έχουμε κόψει με το μίγμα και σερβίρουμε.

Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με μπέικον, ενώ, αντί για παρμεζάνα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε σκληρό τυρί, όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι. Μόνο προσοχή στο αλάτι.

Σαλάτα με αυγό και αβοκάντο

Ακολουθεί μία ακόμα εύκολη συνταγή για αυγοσαλάτα, την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως γέμιση σε αραβική πίτα ή σε μαλακές τορτίγιας μαζί με αβοκάντο, τσένταρ και μαρούλι για ένα πεντανόστιμο σνακ.

Υλικά:
7 σφιχτά βρασμένα αυγά (ψιλοκομμένα)
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
1 κοτσάνι σέλερι (ψιλοκομμένο)
πιπέρι καγιέν, αλάτι

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το σέλερι. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά με ένα πιρούνι και το απλώνουμε σε αραβική πίτα ή τορτίγια, με μαρούλι και φέτες αβοκάντο. Ή μπορούμε να το απολαύσουμε και σκέτο.

Φτιάξε λαχταριστά σάντουιτς

Το σάντουιτς χρειάζεται ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, αποτελεί ιδανικό πρωινό για μικρούς και μεγάλους, ενώ είναι μια εύκολη λύση για γεύμα στο γραφείο, ή για τα παιδιά στο σχολείο. Με τα σωστά υλικά, θα σου προσφέρει ενέργεια και θα σε κρατήσει χορτάτο για αρκετές ώρες. Ένα υ­γι­εινό σάν­του­ιτς μπο­ρεί να παρασκευαστεί με ποικίλους τρό­πους και υ­λικά έτσι ώ­στε να ε­πι­τυγ­χά­νε­ται η ισορρο­πία και η ποι­κι­λία που θα το κά­νουν εν­δι­α­φέ­ρον και νό­στιμο. Για ποι­κι­λία χρησιμοποίησε δι­α­φο­ρε­τικά είδη ψω­μιών ό­πως ψωμί του τοστ, μπαγ­κέ­τες, ψωμάκια, αραβικές πίτες κ.ά. Προτίμησε ψωμί ο­λι­κής άλεσης ή σί­κα­λης που εί­ναι πιο νό­στιμο και θρε­πτικό. Ορίστε και μερικές ιδέες για σάντουιτς με αυγό:

Με αραβική πίτα

1 μεγάλη αραβική πίτα
1 φέτα ζαμπόν χαμηλών λιπαρών (ή γαλοπούλα)
1 αβγό βραστό σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
1-2 φέτες ντομάτα
1 φύλλο μαρουλιού

Με ψωμί ολικής αλέσεως

2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
1 αβγό βραστό σε φέτες
1 φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών
2 φέτες ντομάτα

Πηγή: https://blog.kotsovolos.gr/ti-mporis-na-kanis-me-ta-paschalina-avga-ke-ta-tsourekia-pou-perissepsan/ 

Νεότερα Άρθρα

Τσιπς γλυκοπατάτας: Μια εύκολη συνταγή για υγιεινό σνακ

Her News

Πανεύκολο και θρεπτικό παρφέ φράουλας με 3 υλικά!

HerNews ka

Cooking Stories No1: Η Εύη Κατσιώνη φτιάχνει παραδοσιακά “Βραχόλια” – Video

Her News