HerNews.gr
Ψυχολογία

Άνδρες ή γυναίκες; Ποιο φύλο είναι πιο άπιστο;

Όσο ύποπτος στο να απιστήσει μπορεί να είναι ένας άνδρας, τόσο μπορεί να είναι και μια γυναίκα. Αυτή η πραγματικότητα διαλύει αντιλήψεις αιώνων για τους λόγους  της απιστίας και την ισότητα των δύο φύλων.Άνδρες ή γυναίκες λοιπόν;

Πριν 30 χρόνια θεωρούσαμε ότι η γυναίκα απιστεί μόνο όταν ερωτευτεί βαθιά, κάτι που είναι μάλλον αδύνατο να ισχύει μέχρι σήμερα.

Ο τρόπος ζωής που έχει αλλάξει, το κοινωνικό περιβάλλον, τα Social Media και η βιομηχανία της ομορφιάς που παρατείνει τη νεότητα έχει ως αποτελέσματα τον πολλαπλασιασμό των ευκαιριών για ακόμη ένα “λοξοκοίταγμα ή μια στραβοτιμονιά” ή απλώς για σεξ. Όταν τα πράγματα με τον σταθερό σύντροφο ή τον σύζυγο, δεν είναι όπως ήταν.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στατιστικό για την απιστία, είναι ότι συμβαίνει και σε πολλές οικογένειες καθώς ποσοστό 20% παραδέχεται ότι έχει απατήσει τον σύζυγο ή τη σύζυγό του τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου.

Το υπόλοιπο 80% που δεν το παραδέχεται είναι σημαντικό ποσοστό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν το έχει κάνει. Πολλοί σύζυγοι/σύντροφοι έχουν τη νοοτροπία να μην αναφέρονται σε αυτά  σκεπτόμενοι ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Τι εννοούμε;

Μία ίσον καμία ή μία φορά άπιστος, για πάντα άπιστος..


Η απιστία δημιουργεί έναν κύκλο καχυποψίας τόσο για αυτόν που την κάνει όσο και για εκείνον που την υφίσταται. Όπως συμβαίνει με τον φυλακισμένο και τον δεσμοφύλακα, και οι δύο ζουν σε μια φυλακή. Ο ένας θεωρεί τον άλλο πάντα ύποπτο, ενώ ο άλλος πιστεύει ότι του στερεί την ελευθερία του.

Ο απατημένος πιστεύει ότι θα το ξανακάνει κάποια στιγμή, όταν τον ευνοήσει κάποια κατάσταση ή συνθήκη. Παρ’ολα αυτά ακόμα και αν δεν συμβεί ποτέ, αυτή η σκέψη είναι μόνιμα στο πίσω μέρος του μυαλού μας

Αν μεγαλώσατε σε σπίτι όπου η απιστία  δεν ήταν άγνωστη έχετε τις διπλάσιες πιθανότητες να είστε άπιστοι και στον δικό σας γάμο. Αυτό οφείλεται στο ότι σαν παιδιά, αυτό που έχει περαστεί μέσα σας είναι ότι το κέρατο δεν είναι τόσο μεμπτό, είτε στους άνδρες είτε στις γυναίκες..

Νεότερα Άρθρα

5 έξυπνοι τρόποι για να διαχειριστείς ένα άτομο που σε υποτιμά συνεχώς

Her News

Πως θα πετύχεις αυτοπειθαρχία στην ζωή σου

Her News

Oι άντρες διαλέγουν γυναίκες που μοιάζουν στη μαμά τους; Οι ψυχολόγοι απαντούν!

HerNewskl