HerNews.gr
Ψυχολογία

Πως θα πετύχεις αυτοπειθαρχία στην ζωή σου

Η αυτοπειθαρχία είναι η πρακτική εκπαίδευσης του εαυτού μας να υπακούει σε κανόνες, το μυστικό που μας επιτρέπει να ορίζουμε εμείς τον εαυτό μας, να αλλάζουμε συνήθειες, και πως θα το πετύχουμε εδώ, να μπορούμε να εντάσσουμε τις καλές συνήθειες στην καθημερινότητα μας.

Καταρχάς ξεκίνησε χαλαρά

Όταν ξεκινάς ένα νέο πρόγραμμα φυσικής κατάστασης ή μια νέα δίαιτα, ξεκίνα πάντα χαλαρά. Μην πιέζεις πολύ τον εαυτό σου για το τέλειο.  Το ίδιο και στην πειθαρχία! Για να ξεκινήσεις να χτίζεις πειθαρχία, ξεκίνα δημιουργώντας μικρές καθημερινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου μακροπρόθεσμα. Για παράδειγμα, να ξυπνάς 30 λεπτά νωρίτερα από το συνηθισμένο και να μην τρέχεις. Για να είσαι πειθαρχημένος και να πετύχεις τους στόχους σου, θα πρέπει να κάνεις θυσίες. 

Προγραμμάτισε τη μέρα σου από πριν 

Ο προγραμματισμός είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνεις σε πειθαρχία. Αφιέρωσε λίγα λεπτά το προηγούμενο βράδυ για να προγραμματίσεις την επόμενη μέρα. Προγραμμάτισε τα γεύματά σου, την προπόνησή σου ή ακόμα και τι θα κάνεις το πρώτο πράγμα το πρωί.

Αγκάλιασε τον μη-πειθαρχημένο σου εαυτό 

Όλοι μας έχουμε και τις δυο πλευρές μέσα μας, στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε και τον πειθαρχημένο, αλλά και τον μη-πειθαρχημένο εαυτό ταυτόχρονα, ας μην το ξεχνάμε αυτό. 

Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

5 λεπτά Ζεν: Αν σε ενόχλησε, πες το

Her News

Εμπρησμός: Ο ψυχολόγος Πάνος Πλουμίδης μας αναλύει το προφίλ των πυρομανών

HerNews ka

Μεγαλώσατε σε δυσλειτουργική οικογένεια; – Πως να επιβιώσετε

Her News