HerNews.gr
Beauty

Αλάτι στα μαλλιά: Κάνει καλό ή κακό;

Όλοι θέλουμε να είμαστε στην θάλασσα και να απολαμβάνουμε τα μπάνια μας. Φυσικά πάντα μαζί μας έχουμε αντηλιακό για το σώμα. Αλήθεια όμως, πόσο έχεις μεριμνήσει για τα μαλλιά σου; Ο ήλιος και το αλάτι επηρεάζουν και την υγεία των μαλλιών σου.

Είναι όμως το αλάτι καλό για τα μαλλιά μας ή κάνει κακό;

Δυστυχώς το αλάτι αφυδατώνει απίστευτα την τρίχα, κάνοντας την επιρρεπή στο σπάσιμο. Αν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά, μία στο τόσο το θαλασσινό αλάτι δεν θα τους κάνει τόσο μεγάλη ζημιά, αν όμως είναι ξηρά θα πρέπει να το αποφύγεις. Μα πως θα γίνει αυτό θα μου πεις. 

Τι να κάνεις με το αλάτι στα μαλλιά :

Μπορεί να μην το γνώριζες, αλλά εκτός από το δέρμα σου, η απολέπιση ωφελεί και τα μαλλιά σου. Απολεπίζοντας το τριχωτό της κεφαλής σου μία φορά την εβδομάδα ή κάθε 15 ημέρες, θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και θα ενισχύεις την ανάπτυξη των μαλλιών σου.

Επίσης η λύση είναι η ενυδάτωση. Εκτός από το να καταναλώνεις πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν θέλεις να έχεις πάντα μαλλιά ενυδατωμένα και υγιή, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα σαμπουάν και conditioner.

Τέλος, το καπέλο και το αντηλιακό μαλλιών θα προστατεύσουν τα μαλλιά από το ξεθώριασμα, θα διατηρήσουν το χρώμα τους «ζωντανό», θα εμποδίσουν το «κάψιμο» της τρίχας από το αλάτι , θα διασφαλίσουν την προστασία του τριχωτού της κεφαλής και μεταξύ άλλων, θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις το  φριζάρισμα της τρίχας. 

kelly

Κέλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

 

 

Νεότερα Άρθρα

Met Gala 2023: To Half ponytail γίνεται η αγαπημένη μας τάση του καλοκαιριου

HerNewskl

Swarovski X Skims: Ανακοινώνουν τη συνεργασία τους

HerNews ka

Kate Middleton: Έκανε το πιο εμβληματικό χτένισμα

HerNewskl