HerNews.gr
Αφιερώματα

Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού: 5 + 1 λόγοι για να δίνεις φιλιά συχνότερα

Η 6η Ιουλίου είναι πλέον καθιερωμένη ως Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού.Με αφορμή αυτή τη μέρα , σου παρουσιάζουμε 6 βασικούς λόγους  για να δίνεις φιλί συχνότερα.Πέρα από την ευχαρίστηση. Ταυτόχρονα, πρέπει να δίνεις χωρίς ενδοιασμούς τα φιλιά σου με κάθε ευκαιρία!

Θα ήταν άδικο λοιπόν, μία τόσο σημαντική για τη ζωή και την έκφρασή μας πρακτική να μην είχε τη δική της Παγκόσμια Ημέρα.Αν και στις μέρες που βιώνουμε το φιλί δεν ενδείκνυται λόγω πανδημίας.

Τι είναι όμως το φιλί;

Φιλί είναι μία λέξη με άπειρα συναισθήματα. Με μία σου μόνο κίνηση, μπορείς να εκφράσεις συναισθήματα που τα λόγια δεν μπορούν. Από το γαλλικό φιλί, που αντιπροσωπεύει τον έρωτα, το πάθος και την αγάπη. Από ένα χειροφίλημα, που αποτελεί ένδειξη ευγένειας και σεβασμού, το φιλί είναι ένας από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές της καθημερινότητάς μας και ένα από τα καλύτερα «οχήματα» όσων νιώθουμε.

 

Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού: 5 + 1 λόγοι για να δίνεις φιλιά συχνότερα:
  • Βελτιώνει την υγεία σου

Το φιλί έχει μειώνει την αρτηριακή σου πίεση και ρυθμίζει καλύτερα τους καρδιακούς σου παλμούς. Έτσι, τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται και το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα στο σώμα και τα όργανά σου. Ενδεχομένως να μειώνει τους πόνους.

  • Σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ευτυχισμένη

Κατά τη διάρκεια του φιλιού ο εγκέφαλος απελευθερώνει ενδορφίνες, .Οι ορμόνες  δηλαδή  αποτελούν φυσικά αναλγητικά και αγχολυτικά. Ένα φιλί λοιπόν, αρκεί για να μειώσεις τα άσχημα συναισθήματα και να νιώσεις πιο ευτυχισμένη.

  • Καις θερμίδες!

Κι όμως, το φιλί σε βοηθά να το κάνεις και αυτό! Ένα λεπτό φιλιού εκτός από την ευχαρίστηση που σου δίνει μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις από 26 έως 39 θερμίδες.

  • Σου χαρίζει καλύτερη υγιεινή στο στόμα σου

Κατά τη διάρκεια ενός φιλιού, ο οργανισμός σου παράγει περισσότερη ποσότητα σάλιου .Ως αποτέλεσμα να καθαρίζεται με φυσικό τρόπο η στοματική κοιλότητα.

  • Σε… γυμνάζει!

Είναι ένας εύκολος τρόπος να ασκήσεις τους μύες του προσώπου σου και ειδικότερα το λαιμό και το σαγόνι, που αποτελούν και δύσκολα σημεία για να γυμνάσεις. Ένα τέλειο ελιξήριο νεότητας, αφού πρόκειται για ένα μίνι φυσικό «λίφτινγκ». 

Δεν σου χαρίζει μόνο απόλαυση, αλλά έχει και πολλά οφέλη!

Νεότερα Άρθρα

Για την Αριάδνη Γερασιμίδου….

Her News

Η ιστορία της λαχταριστής Πάβλοβα: Όταν ο ζαχαροπλάστης ερωτεύτηκε την μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα

Her News b

Έλλη Λαμπέτη: Η θρυλική ζωή της μεγάλης σταρ και το τραγικό τέλος

Her News