HerNews.gr
Travel & more

Οικογενειακές διακοπές: 10 συμβουλές εν μέσω πανδημίας !

Το δεύτερο καλοκαίρι της πανδημίας,είναι γεγονός.Παρόλο που  οι περιορισμοί έχουν αποσυρθεί και τα κρούσματα έχουν υποχωρήσει, είναι σημαντικό να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Όσον αφορά τις φετινές οικογενειακές διακοπές , υπάρχουν  κάποια tips , ώστε να απολαύσουμε τις πρώτες μας  με ασφάλεια. 

Στην πραγματικότητα είναι αδύνατο να χαρούμε τις οικογενειακές μας διακοπές χωρίς να σκεφτόμαστε ανά πάσα στιγμή τον κορονοϊό.Συνάμα ποιες παραλλαγές  κυκλοφορούν.Παρόλο που υπάρχει ο φόβος και για φέτος ,υπάρχει λύση. Υπάρχει λύση  για να διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε COVID-free διακοπές μαζί με την οικογένειά μας.

 

Χρήσιμες συμβουλές για τις οικογενειακές διακοπές .Περιλαμβάνονται και οι συστάσεις του αμερικανικού φορέα CDC : 
  • Πρώτη συμβουλή και ίσως η πιο σημαντική.Διοργανώνουμε διακοπές χωρίς άγχος.
  •  Ο πιο ασφαλής τρόπος μετακίνησης είναι το ιδιωτικό μας αυτοκίνητο. Φυσικά  ακόμη και στα αεροπλάνα ή τα πλοία μπορούμε να ταξιδέψουμε με ασφάλεια. Πάντα όμως να τηρούμε τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό που συστήνονται. Εάν ταξιδεύετε με αεροπλάνο προτιμήστε απευθείας πτήση αντί για πτήσεις με ανταπόκριση ή ενδιάμεσες στάσεις. Έτσι ώστε να έρθετε σε επαφή με όσο το δυνατό λιγότερους άγνωστους ανθρώπους.
  • Επιλέξτε για τις διακοπές σας το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου ή τις αρχές Σεπτεμβρίου.Τότε θα υπάρχει λιγότερη πολυκοσμία στους δημοφιλείς τουρισμούς.
  • Αποφύγετε τα δρομολόγια σε ημέρες και ώρες αιχμής.
  • Περιορίστε όσο το δυνατό τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό, ξεκούραση ή τουαλέτα.  ή κάνετε τις στάσεις που χρειάζεται σε σημεία με όσο το δυνατό λιγότερο κόσμο.
  • Τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα σας εξασφαλίζουν ότι τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Για παράδειγμα χρήση γαντιών μιας χρήσης και μάσκα κατά το σερβίρισμα στα εστιατόρια ή απολύμανση των κοινόχρηστων καρεκλών στην παραλία.
  • Από την άλλη πλευρά, εάν επιλέξετε να μείνετε σε ένα μικρό συγκρότημα ή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια σημαίνει ότι θα έρχεστε σε επαφή με λιγότερους άγνωστους στην καθημερινότητά σας.

  • Ζητήστε να μην μπαίνει καθαρίστρια στο δωμάτιό σας, στο ξενοδοχείο ή τα ενοικιαζόμενα. Φροντίστε να έχετε πάρει μαζί σας επιπλέον πετσέτες ή/και σεντόνια ώστε να τα χρησιμοποιήσετε εάν παραμείνετε περισσότερες ημέρες. Εναλλακτικά, ζητήστε να σας αφήνουν τα λευκά είδη ώστε να τα αλλάζετε εσείς.
  • Το ελληνικό καλοκαίρι μας προσφέρει τη μέγιστη ασφάλεια κατά του κορονοϊού στο φαγητό μας, αφού οι περισσότερες ταβέρνες και εστιατόρια λειτουργούν σε ανοιχτούς χώρους. Απλά θυμηθείτε ότι η χρήση μάσκας είναι επιβεβλημένη στους εσωτερικούς τους χώρους και πως το καλό πλύσιμο των χεριών πριν το φαγητό κρατά μακριά όχι μόνο τον κορονοϊό αλλά κάθε είδους μικρόβια και ιούς. 
  •   Επιστρέφοντας από το ταξίδι σας κάνετε ένα rapid ή self test προτού επιστρέψετε εσείς στην εργασία σας και το μικρό σας στον παιδικό σταθμό ή στο νηπιαγωγείο. 
 Η βασική προστασία για τα μικρά και τα μεγαλύτερα μέλη της οικογένειας παραμένει το τρίπτυχο:
  • αποφυγή του συνωστισμού,
  • χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους 
  • συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών.

 Σημαντική παράμετρος:

  Σε αντίθεση με τους ενήλικες τα παιδιά είναι ανεμβολίαστα κατά της COVID-19.  Αυτό το γεγονός σημαίνει ότι ακόμη κι αν οι γονείς έχουν εμβολιαστεί και νιώθουν πιο “ασφαλείς” χρειάζεται να τηρούνται κατά γράμματα τα μέτρα ασφαλείας. Όπως αυτά προτείνονται σε κάθε περίπτωση,ώστε να διεξαχθούν οι οικογενειακές διακοπές με ηρεμία.

Νεότερα Άρθρα

Η playlist του μεσο – Ιούλη που μας φτιάχνει το κέφι

Her News

Έβρος: Εγγύηση για καλοκαιρινή απόδραση!

HerNewskl

Ένα 3ήμερο (και κάτι) στην Μάνη

Her News