HerNews.gr
LIFESTYLE Συνταγές

2 άκρως καλοκαιρινές συνταγές με φέτα και ντομάτα

Λοιπόν λοιπόν, ας αρχίσουμε τη μαγειρική ή καλύτερα, τη δημιουργία. Γιατί όλοι ξέρουμε πως όταν μαγειρεύουμε δημιουργούμε. Όπως σήμερα, που με 2 υλικά, φέτα και ντομάτα θα φτιάξουμε 2 άκρως καλοκαιρινά σνακ – φαγητά.

Η φέτα και η ντομάτα είναι ο ορισμός του καλοκαιριού. Όλοι το ξέρουν αυτό. Ακόμη και όταν το ψυγείο είναι άδειο, αν υπάρχουν αυτά τα δυο υλικά, τότε έχουμε τα πάντα και συγκεκριμένα δυο ελαφριές και πεντανόστιμες συνταγές.

Για τη πρώτη συνταγή χρειαζόμαστε

Πίτα σουβλακίων κανονική ή ολικής

Μια ντομάτα

Ένα κομμάτι φέτας

Κάπαρη

Ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο

Σε ένα μπολ, ψιλοκόβουμε την ντομάτα, θρυμματίζουμε την φέτα, ρίχνουμε μερικούς σπόρους κάπαρης και λίγη ρίγανη. Στη συνέχεια τ’ ανακατεύουμε και τ’ αφήνουμε δίπλα στον πάγκο. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι μέχρι να κάψει και έπειτα την πίτα. Την αφήνουμε μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα και την αφαιρούμε από τη φωτιά. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το μείγμα από το μπολ και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει παχύρευστο, να λιώσει λίγο το τυρί και να βγάλει αρώματα η ντομάτα και η ρίγανη. Τέλος ρίχνουμε το μείγμα στην πίτα και το τρώμε σαν πίτσα.

Για τη δεύτερη συνταγή χρειαζόμαστε

Ψωμί κανονικό ή ολικής

1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη

1 κομμάτι φέτα σπασμένη με το χέρι

Ρίγανη

Ελιές

Ελαιόλαδο

Κόβουμε σε φέτες το ψωμί και για την ποσότητά μας χρειαζόμαστε 2 από αυτές. Το φρυγανίζουμε, είτε σε φρυγανιέρα, είτε σε τοστιέρα. Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω τη ντομάτα μαζί με τους χυμούς της, τη φέτα, τη ρίγανη και τις ελιές. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και η ριγανάδα μας είναι έτοιμη.

Νεότερα Άρθρα

Hermes: Όχι πλέον από δέρμα η τσάντα Victoria

Her News

Kανελόνια με κιμά – Η συνταγή που θα σε κάνει να γλύφεις τα δάχτυλα σου

Her News

Νηστίσιμη mousse σοκολάτας μόνο με δύο υλικά

Her News b