HerNews.gr
Ταξίδια

Κύθνος Vol2: Ένα νησί του σήμερα βγαλμένο από τα 90s

Το πλοίο του Hernews σαλπάρει για την Κύθνο, έτοιμο να καλύψει σε έναν δεύτερο οδηγό, όσα δεν καταγράφηκαν στο πρώτο άρθρο.

Αχ η Κύθνος. Για όσους έχετε ήδη διαβάσει το πρώτο άρθρο ή έχετε βρεθεί εκεί, τότε σίγουρα έχετε γευτεί και απολαύσει όλα όσα προσφέρει. Για όσους σκέφτεστε να πάτε ή θέλετε να έχετε έναν οδηγό για την επόμενη φορά που θα ταξιδέψετε εκεί, αυτό το άρθρο είναι ο δεύτερος πολύτιμος θησαυρός σας. Ο πρώτος είναι το πρώτο άρθρο φυσικά.

Ξεκινώντας με τις προτάσεις, δεν γίνεται να μη μιλήσουμε για το πρωινό του sailor. Στην περιοχή των λουτρών και πάνω στο κύμα, η μικρή καφετέρια με την μεγάλη γευστική απόλαυση σου προτείνει αλμυρά πανκείκς ή γιαούρτι με φρούτα από τους κήπους των ιδιοκτητών, τοπικό μέλι και γκρανόλα.

Στη συνέχεια, η ανοργάνωτη παραλία του Σχοιναριού, στην ίδια περιοχή, σε περιμένει με τα αλμυρίκια της ν’ απολαύσεις τη θάλασσα με άπλετο ίσκιο, άμμο και ένα καλό βιβλίο.

Όταν πιάσει μεσημέρι και η πείνα δεν κρατιέται, το χάρτινο καράβι στην Δρυοπίδα θα σε αφήσει έκπληκτο με τις ποιοτικές προτάσεις φαγητού και το εξαιρετικό κρασί. Εκεί θα βρεις το σπήλαιο Καταφύκι με ηχομόνωση που σου προκαλεί δέος. Εξερεύνησέ το μετά το φαγητό και άσε την μαγεία της εξιστόρησης από τον/ την ξεναγό, σχετικά με την ιστορία του, να σε παρασύρουν σε αλλοτινές εποχές.

Αφού ξεκουραστείς, άσε τη μέρα να ολοκληρωθεί με ένα ποτό στη χώρα, διάλεξε εσύ το που και περιήγηση στα όμορφα και ήσυχα πλακόστρωτα στενάκια της.

Η μαγεία της Κύθνου θα μείνει στο μυαλό σου, για πολλές, πολλές χειμωνιάτικες μέρες ως ανέμελη ανάμνηση.

 

Νεότερα Άρθρα

Σκόπελος: Ταξίδι στο χρόνο και τις γεύσεις στο μοναδικό νησί των Σποράδων

HerNews ka

Jet Lag: Πώς να διαχειριστείτε την διαφορά στην ώρα

Her News

Airbnb έγινε η οικεία του Harry Potter 

Her News b