HerNews.gr
Ταξίδια

Jet Lag: Πώς να διαχειριστείτε την διαφορά στην ώρα

Ένα ταξίδι στην Αμερική μπορεί να είναι υπέροχο, αλλά πώς θα διαχεριστείτε το jet lag; Όταν κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι με διαφορά ώρας συνήθως επικρατεί μετά μια ταραχή, σύγχυση και υπερβολική κούραση.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι υπάρχουν μόνο δύο τρόποι για να το χειριστείτε: να κοιμηθείτε στο ξενοδοχείο σας και να χαλαρώσετε την ημέρα (και τη νύχτα) ή να υποφέρετε από το jet lag, αγνοώντας τη νύστα. Και οι δύο επιλογές δεν είναι καλές. Είτε χάνετε μια μέρα διακοπών, είτε αντέχετε το μαρτύριο.

Γιατί λοιπόν να μην προσπαθήσετε να περιορίσετε τα συμπτώματα του jet lag;

Πώς να ξεπεράσετε το jet lag

Τις μέρες πριν πετάξετε, ξεκινήστε να τρώτε δείπνο, να πηγαίνετε για ύπνο και να ρυθμίζετε το ξυπνητήρι μια ώρα νωρίτερα ή αργότερα, ανάλογα με τον προορισμό σας. Όταν προσγειωθείτε, μείνετε ξύπνιοι όσο είναι ημέρα κι έχει φως και προσπαθήστε να κοιμηθείτε μόνο όταν βραδιάζει.

Πολλές πτήσεις, ειδικά οι υπερατλαντικές, αναχωρούν αργά το βράδυ και φτάνουν νωρίς την επόμενη μέρα, πράγμα που σημαίνει ότι ο ύπνος είναι επιβεβλημένος. Αλλά το να ξεκουραστείτε καλά σε ένα μεσαίο κάθισμα, είναι εύκολο να το λέτε, παρά να το κάνετε. Επομένως μην ξεχνάτε μια μάσκα ματιών κι ένα ζευγάρι ωτοασπίδες. 

Η νηστεία είναι μια προσέγγιση για την καταπολέμηση του jet lag. Ωστόσο, η απλή παρακολούθηση του τι τρώτε και πίνετε μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση του πώς αισθάνεστε μετά από ένα μεγάλο ταξίδι. Επίσης μπορεί να είναι εύκολο να δείτε μια μεγάλη πτήση ως αφορμή για πρόχειρο φαγητό. Αλλά, αυτή η φαινομενικά ακίνδυνη απόλαυση θα σας βλάψει μακροπρόθεσμα. Ένα ισορροπημένο γεύμα, που σημαίνει άφθονες πρωτεΐνες κι υγιή λίπη, μαζί με μερικούς σύνθετους υδατάνθρακες (όπως η γλυκοπατάτα ή η κινόα) θα σας βοηθήσουν.

Κατά την προσγείωση, εκτεθείτε στο φως της ημέρας το συντομότερο δυνατόν. Αυτό θα βοηθήσει στην επαναφορά του κιρκάδιου ρυθμού και στο jet lag.

Ευρώπη: Αποκαλύφθηκαν τα λιγότερο στρεσογόνα αεροδρόμια

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αυτά είναι τα πιο όμορφα χωριά τον χειμώνα

Her News

6 Λόγοι για να επισκεφτείτε την Ευρώπη το καλοκαίρι

Her News

To CNN «υμνεί» τη Σίφνο και το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας

Her News