HerNews.gr
Γνώμες

Εσένα τι σε ηρεμεί;

Μεγάλη υπόθεση η ηρεμία. Εσένα αλήθεια, τι σε ηρεμεί; Το έχεις σκεφτεί ποτέ; 

Γράφει η Βιβή Μπουγιούρα,

Δεν είναι πάντα το ίδιο “πράγμα” που σε ηρεμεί. Σε κάθε συνθήκη και κατάσταση που βρίσκεσαι την ηρεμία στην φέρνει και κάτι άλλο. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αλλά μια συζήτηση με φίλους με έκανε να το σκεφτώ. Και εξεπλάγην. Θα σας γράψω κάποια από αυτά.

Πάντα πίστευα ότι με ηρεμεί η θάλασσα

Ίσως γιατί μεγάλωσα βλέποντας την 24 ώρες την ημέρα. Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι την “συνήθισα” και δεν είχα τα αποτελέσματα που θα ήθελα. Είμαι φύσει νευρική και την ηρεμία μου δεν την έβρισκα – βρίσκω εύκολα. Κάνοντας την ανασκόπηση μου ναι, με ηρεμεί η θάλασσα. Όχι παντού. Μόνο όταν την βλέπω από το παράθυρο του σπιτιού μου στην Ερμιόνη.

Ένα τραγούδι

Κάθε φορά και άλλο. Αυτή την περίοδο έχω το Wonderful Life. Είχα χρόνια να το πάθω τόσο έντονα με τραγούδι, ακόμα ψάχνω το γιατί, όταν το βρω θα το γράψω.

Ένας ξέφρενος χορός

Φέτος το καλοκαίρι χόρεψα τόσο πολύ όσο ποτέ άλλοτε. Ένιωθα ότι διώχνω το κακό και ότι με κάποιον τρόπο μέσα στην ένταση και τις φωνές – εννοείται ουρλιάζω σε κάθε ρεφρέν – ηρεμούσα. Δεν ξέρω αν είναι επιστημονικά αποδεκτό αλλά σίγουρα σας το συνιστώ!

 

Όταν τσακώνομαι πολύ με ανθρώπους με έχουν φτάσει στο αμήν

Σκορπίνα είμαι. Εννοείται και έχω υπομονή αλλά και όρια. Όταν αυτά τα όρια ξεπερνιούνται χάνω τον έλεγχο, την ηρεμία μου. και παθαίνω νευρικό κλονισμό. Όταν όμως τα πω, με καλό ή κακό τρόπο, αλλάζει μέχρι και ο ύπνος μου. Και ας έχω λήξει φιλίες ή σχέσεις χρόνων. Αυτή η ηρεμία είναι πραγματικά ανεκτίμητης αξίας! 

Η μοναξιά μου

Ηρεμώ όταν είμαι μόνη μου στο σπίτι. Δεν έχει πολλές εξηγήσεις. Η Ρ Ε Μ Ω. Όπως και όταν πηγαίνω μόνη μου για καφέ ή σινεμά. Δεν έχω καλύτερο..

Ένας άνθρωπος 

Δεν θα επεκταθώ πάνω σε αυτό. Σχέση, φίλος ή οικογένεια. Πάντα όμως είναι ένας. Όταν είναι παραπάνω από μονάδα, κάπου χάνομαι και δεν βρίσκω ηρεμία.. 

Μια αγκαλιά – Ένας καλός λόγος

Αυτό συνδέεται με το παραπάνω, δηλαδή με το “ένας άνθρωπος”. Η αγκαλιά είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγχολυτικά. Αν συνοδεύεται και με έναν καλό λόγο τότε μιλάμε για το απόλυτο. 

Οι καλές σκέψεις και η υγεία των δικών μου

Οι καλές σκέψεις ή οι αναμνήσεις. Ό,τι έχω ζήσει, ό,τι είμαι. Με ηρεμεί. Όπως με ηρεμεί ο ήχος της φωνής των δικών μου ανθρώπων που δόξα τω Θεώ, είναι καλά!

Υ.Γ. Εδώ και 26 χρόνια με ηρεμεί το νάνι μου. Μην ρωτάτε πολλά, οι πολύ κοντινοί ξέρουν… Και άλλα πολλά…

Νεότερα Άρθρα

HerNews: Tο Νo.1 Online περιοδικό για την σύγχρονη γυναίκα

Her News

Σε πόσα ξενύχτια τελικά μπορείς να τον ξεπεράσεις;

Her News b

Πανελλήνιες: Ένα “Παναγία μου” ηχεί στα αυτιά μας…

Her News b