HerNews.gr
Γνώμες ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ

Όσα μου έμαθε το αυγουστιάτικο καλοκαίρι

Μετά από έναν δύσκολο, απ’ όλες τις απόψεις, χειμώνα, το καλοκαίρι φάνταζε παραδεισένια όαση. Χωρίς να ξέρω το πως, ήθελα να νιώσω αυτό το ξαλάφρωμα των -10 κιλών από κούραση, σκέψεις και άγχη.

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι λίγες μέρες διακοπών το καλοκαίρι κάνουν τη διαφορά και σίγουρα δε ζω μόνο γι’ αυτές. Μπορούμε να φτιάξουμε με τέτοιο τρόπο την καθημερινότητά μας, που η κάθε στιγμή στον χρόνο να μετράει σαν το καλύτερο αυγουστιάτικο ηλιοβασίλεμα. Όμως, τη φετινή καλοκαιρινή παύση την περίμενα λίγο παραπάνω.

Ο κόβιντ, το αέναο άγχος για την υγεία των δικών μου και τη συνολική ευημερία του κόσμου, κάπως με κατέκλυσαν με μια κόπωση που δύσκολα τη συγκρατούσα. Το κερασάκι στην τούρτα; Η πάλη με τις φωτιές και η οδύνη του κόσμου που διαπέρασε τα κόκαλα όλων μας, σε έναν βαθμό.

Σβήνοντας τον διακόπτη του μυαλού μου κάπου στον μεσαύγουστο, ήρθε και η ξεκούραση και τα μαθήματα που έμελλε να με διδάξει το θέρος του 21. Επαναστατικό; Μάλλον. Ουσιώδες; Σίγουρα.

  1. Αν αφήσεις το κινητό σου για μια μέρα μακριά από την παλάμη του χεριού σου, ξεκουράζεις το νου και ηρεμείς. Παρατηρείς τον κόσμο γύρω, συλλέγεις εμπειρίες και είσαι παρόν στο εδώ και τώρα. Ζεις τη στιγμή, χωρίς να την ποστάρεις.
  2. Τα ηλιοβασιλέματα των Κυκλάδων, μοιάζουν με νοσταλγικά καλοκαίρι του 2000, εκεί που σκίρτισαν οι πρώτοι έρωτές μας, ενώ εμείς τρέχαμε στις πλατείες του χωριού και των νησιών, παίζοντας κυνηγητό.
  3. Ο ήλιος, λίγο πριν βυθιστεί στη θάλασσα μοιάζει σαν σορμπέ παγωτό που λίγο λίγο λιώνει στο μπλε του Αιγαίου.
  4. Όταν αποφασίσεις ότι σβήνεις τις σκέψεις που σε αγχώνουν και σε γυρνούν στις υποχρεώσεις, μαγικά πράγματα συμβαίνουν. Έχεις περισσότερη διάθεση, γελάς, αφήνεσαι, και η γκρίνια δίνει τη θέση της στην απόλαυση.
  5. Μόλις αποδεχτείς ότι στις διακοπές δεν υπάρχουν ρολόγια, ώρα, πρέπει και στάνταρ προγράμματα, η ζωή γίνεται πιο απλή.
  6. Η χωριάτικη σαλάτα με κάπαρη είναι το πιο νόστιμο πιάτο του καλοκαιριού που σε δροσίζει. Πάντα την τρως ξυπόλητη ακουμπώντας την πλάτη σε καρέκλα ταβέρνας και κλείνοντας με μια μπύρα που σε ξεδιψάει.
  7. Ο ύπνος έχει την τιμητική του. Όποτε νιώσεις ότι νυστάζεις, απλά κοιμήσου.
  8. Μόλις κάνεις χώρο στον έρωτα και πεις ότι θα αφεθείς όταν συμβεί στη ζωή σου και μέχρι να γίνει απολαμβάνεις τον εαυτό σου, θα συμβεί. Τότε ακριβώς που θα το αποδεχτείς.

Οι καλοκαιρινές αναμνήσεις είναι τα φυλαχτά ανεμελιάς του χειμώνα. Ας το παραδεχτούμε. Στην υγειά του Αυγούστου!

Νεότερα Άρθρα

Dirty talk: Γιατί αρέσει τόσο πολύ στο σεξ;

Her News

Κυριακή: Γιορτή και..θλίψη

Her News b

Η απραξία και η απενοχοποίησή της

Her News