HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Η Ανδριάνα Ζαρακέλη μιλά στο HerNews: «Ως γυναίκα, έχω μάθει από νεαρή ηλικία να έχω πολλαπλούς ρόλους»

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Πειραιά Ανδριάνα Ζαρακέλη μετρά αρκετά χρόνια στη δημοσιογραφία και την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πειραιά με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη «Πειραιάς Νικητής».

Όπως η ίδια δηλώνει στο HerNews θα είναι δίπλα στους δημότες του Πειραιά και θα καταφέρει να φέρει όλες τις υποχρεώσεις της εις πέρας. Αγαπά πολύ τον Πειραιά και έχει πολλές αναμνήσεις από τα παιδικά της χρόνια, κάτι που είναι η κινητήριος δύναμή της για να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά.

Η Ανδριάνα Ζαρακέλη μιλά στο HerNews και τη δημοσιογράφο Αμάντα Φούντη,

Είστε ήδη Αντιδήμαρχός Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Πειραιά και εκ νέου υποψήφια. Γιατί αποφασίσατε να μπείτε ξανά σε έναν χώρο τόσο απαιτητικό όσο είναι αυτός της τοπικής αυτοδιοίκησης;

Σε λίγες μέρες ολοκληρώνω μια τετραετή θητεία ως Δημοτική Σύμβουλος και είμαι πάλι υποψήφια με το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», με επικεφαλής τον Δήμαρχο μας, Γιάννη Μώραλη. Είναι μεγάλη μου τιμή να συμπορεύομαι μαζί του ώστε να συνεχιστεί το έργο μας για έναν ακόμα καλύτερο Πειραιά. Δε θα μπορούσα παρά να συνεχίσω να συμμετέχω ενεργά για να γίνει ο Πειραιάς η πόλη που ονειρευόμαστε. Στην προσπάθεια αυτή πολλοί, μεταξύ αυτών και εγώ, θυσιάσαμε κόπο και χρόνο για να πετύχουνε έναν κοινό στόχο και τα καταφέραμε. Και έχουμε ακόμα πολλά να πετύχουμε!

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Το ενδιαφέρον μου για τα κοινά ξεκινά από μικρή ηλικία και ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας για την ενασχόλησή μου με τη δημοσιογραφία. Η μεγάλη αγάπη μου για τον Πειραιά και η επιθυμία μου να προσφέρω αληθινά στην πραγματική ανάπτυξη του, ήταν η κινητήριος δύναμη, ώστε να θέλω να εμπλακώ ενεργά με τα κοινά.Τα χρόνια που πέρασαν, στον Δήμο μας, έχουν γίνει πολλά και έχουν αλλάξει ακόμα περισσότερα. Με την «ομάδα» της Διεύθυνσης Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, στην όποια έχω την τιμή να είμαι Αντιδήμαρχος, εργαστήκαμε για να δώσουμε στην πόλη μας έναν αέρα αισιοδοξίας, εξωστρέφειας και ανάπτυξης. Θα γίνουν ακόμα περισσότερα και θα υλοποιήσουμε κάθε όραμα που έχουμε για τον Πειραιά μας, όμως πάνω από όλα στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους δημότες.

Η Ανδριάνα Ζαρακέλη με τον γιό της Γιάννη
Πιστεύετε πως έχετε κερδίσει το στοίχημα με το έργο που έχει κάνει μέχρι σήμερα η παράταξη «Πειραιάς – Νικητής»;

Εν μέρη ναι, γιατί όπως σας είπα έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε. Βέβαια κάθε επίτευγμα αποτελεί μια ηθική επιβράβευση, μια νίκη καθώς έτσι κάνουμε συνεχώς ολοένα και μεγαλύτερα βήματα στη δημιουργία μιας άρτιας εικόνας της πόλης μας που θα προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της. Προσωπικά, νιώθω περήφανη για το έργο που έχει παραχθεί σε αρκετούς τομείς και είναι μεγάλο. Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε δεκάδες δράσεις και για τις ενέργειες μας λάβαμε δεκάδες διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως το βραβείο Lloyd’s «Piraeus International Centre», το αργυρό βραβείο στα βραβεία-θεσμό του τουριστικού κλάδου «Tourism Awards», το αργυρό βραβείο στα «Sports Marketing Awards», και άλλα.Για τα επόμενα χρόνια, έχουμε σχεδιάσει και θα υλοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για την εξωστρέφεια, την προώθηση και προβολή της πόλης μας.

Είστε μια δημοσιογράφος με «βαρύ» πρόγραμμα καθώς εργάζεσαι στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Το επάγγελμα σας είναι απαιτητικό. πιστεύετε πως θα καταφέρετε για μια ακόμα τετραετία να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας αν εκλεγείτε;

Θα είμαι δίπλα στους δημότες, φέρνοντας όλες τις υποχρεώσεις μου εις πέρας, γιατί ο χρόνος είναι κάτι που εμείς μοιράζουμε κάθε φορά ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχος μας. Από μικρή ηλικία έμαθα να βάζω στόχους και να τους πραγματοποιώ με σκληρό αγώνα είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο. Κινητήριος δύναμη μου είναι άλλωστε η αγάπη σε ότι κάνω. Αυτή με οπλίζει με δύναμη, και όρεξη ώστε να συνεχίζω. Ως γυναίκα άλλωστε έχω μάθει από νεαρή ηλικία να έχω πολλαπλούς ρόλους και εκπροσωπώντας όλες τις γυναίκες, μπορώ να πω ότι σήμερα έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Υπάρχει κάποιο σημείο στον Πειραιά που αγαπάτε περισσότερο;

Αγαπάω κάθε γωνιά του Πειραιά γιατί υπάρχει παντού το «αποτύπωμα» μου από τα παιδικά μου χρόνια. Είμαι από τα παιδιά που έπαιξα στις αλάνες, βόλατρα με τις φίλες μου στη «Πασαρέλα», βουτούσα από τα βράχια πίσω απ’ τον Πορφύρα, έπαιζα μπάσκετ όπου έβλεπα γήπεδο, χάζευα το λιμάνι τρώγοντας παγωτό… Μεγάλωσα στην περιοχή του Χατζηκυριάκου και λατρεύω τις βόλτες στην Πειραϊκή. Όπως και το να ηρεμώ μετά από μια απαιτητική ημέρα κοντά στη θάλασσα, στον Άγιο Νικόλα, στον Σταυρό! Μια από τις πιο ειδυλλιακές περιοχές που θα συναντήσετε στον Πειραιά.

Αμάντα Φούντη – Δημοσιογράφος

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Χρήστος Μάστορας: “Έχω τεράστια ανασφάλεια μήπως χάσω την ταυτότητά μου…”

Her News b

Κάρμεν Ρουγγέρη: «Αν ήμουν μπροστά σε μία τηλεόραση όλη μέρα, θα είχα πεθάνει»

HerNews ka

Δώρα Αναγνωστοπούλου: Στο αποψινό «MEGA Stories» θα δούμε έναν άλλο Χριστόφορο Παπακαλιάτη

Her News b