HerNews.gr
Ελλάδα

Σουβλάκι: Αυξάνεται η τιμή του – Πόσο θα κοστίζει

Αυξήσεις αναμένονται σε βασικά προϊόντα και όπως φαίνεται, η μπάλα παίρνει και το αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων, το παραδοσιακό σουβλάκι!

Ακόμα και το σουβλάκι θα κοστίζει πλέον περισσότερο, καθώς αυξήσεις παρατηρούνται και στην τιμή του κρέατος.

Πιο συγκεκριμένα, το απλό σουβλάκι θα το αγοράζουμε 2,80.

Οι αυξήσεις στα καύσιμα και τις πρώτες ύλες συμπαρασύρουν προς τα πάνω και τις τιμές, έτσι κατά μέσο όρο στα καταστήματα που το τυλιχτό σουβλάκι έκανε 2,30 πήγε στα 2,80 ευρώ το σκέτο καλαμάκι από 1,60 πήγε στο 1,90 ενώ η μερίδα γύρος σκαρφάλωσε από τα 7,10 στα 7,40 ευρώ.

Πόσο θα κοστίζει η αύξηση στο σουβλάκι σε μια οικογένεια

Μία τετραμελής οικογένεια, με 2 γονείς και 2 μικρά παιδιά, θα χρειαστεί για να φάει στο σπίτι στο σουβλάκια το λιγότερο 6 τυλιχτά. Προς 2,80 το ένα αυτό σημαίνει 16.80 λεπτά μόνο για τα σουβλάκια.
Αν συνυπολογίζει κανείς μία σαλάτα χωριάτικη με 6,20 μία πατάτες 3 ευρώ και 4 αναψυκτικά προς 1,20 συνολικά 4,80 τότε το κόστος φτάνει στα 30.80 από 26,50 ευρώ μία αύξηση 16% για μία λιτή οικογενειακή βραδιά που σίγουρα κανείς δεν θα βαρυστομαχιάσει.

Η αύξηση στο σουβλάκι, το αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων, ανησυχεί τους ιδιοκτήτες σουβλατζίδικων, που δεν βρίσκουν άλλον τρόπο να επιμερίσουν τη χασούρα, αλλά και τον κόσμο, που ετοιμάζεται να φτιάχνει πια σουβλάκια στο σπίτι.

Νεότερα Άρθρα

Επιστροφή σε προ Covid εποχές μετά το Πάσχα – Ποια μέτρα χαλαρώνουν και πότε

Her News

Ο Αλέξης Κούγιας θα αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου

HerNewskl

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Ντόχα!

Her News