HerNews.gr
Διεθνή

Γιατί «έπεσαν» Facebook, Instagram και WhatsApp για 6 ώρες

Ένα πρωτοφανές για τα δεδομένα περιστατικό που κράτησε 6 ώρες,  είχε ως αποτέλεσμα Facebook, Instagram και WhatsApp να παραμείνουν εκτός λειτουργίας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Facebook, Instagram και WhatsApp έριξαν «μαύρο» για 6 ώρες με δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο να μη μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές.

Η συγγνώμη του Ζούκερμπεργκ, ο οποίος είδε την περιουσία του να πέφτει κατά περίπου 7 δισ. δολάρια, ενώ έπεσε και στην κατάταξη με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, δεν ήταν αρκετή για να ηρεμήσει την αναστάτωση στους χρήστες των μέσων.

«Facebook, Instagram, Whatsapp και Messenger, είναι online τώρα. Συγνώμη για την αναστάτωση σήμερα. Ξέρω πόσο βασίζεστε στις υπηρεσίες μας για να παραμένετε συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζεστε», έγραψε στην ανάρτηση του, στην προσωπική του σελίδα.

Γιατί έπεσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης-Αποκλείστηκε το σενάριο κυβερνοεπίθεσης

Με δημοσίευμα της η Daily Mail, αναφέρει ως αιτία της διακοπής κάποιες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στα συστήματα του Facebook, που αποδείχθηκαν προβληματικές και τονίζει ότι δεν πρόκειται για κυβερνοεπίθεση!

Το ίδιο ειπώθηκε και από πλευράς Facebook, καθώς οι τεχνικοί λογισμικού τοποθετήθηκαν με ανακοίνωση, αποδίδοντας το πρόβλημα σε «προβληματικές αλλαγές ρυθμίσεων» στους εξυπηρετητές τους.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στις αλλαγές που έγιναν στο πρωτόκολλο Border Gateway Protocol του Facebook.

Το «BGP» επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών δρομολόγησης στο διαδίκτυο και μεταφέρει τους χρήστες στους ιστότοπους που επιθυμούν σερφάρουν, βοηθώντας τους να αναγνωρίσουν αυτό που είναι γνωστό ως Domain Naming System.

Οι εργαζομένων στο Facebook, δηλωσαν ότι είχαν μπλοκάρει και οι κάρτες εισόδου τους στα κτήρια της εταιρίας. Έτσι καθυστέρησαν οι εργασίες αποκατάστασης του προβλήματος.

Φυσικά, όσοι χρήστες επιχείρησαν να μπουν χθες στο Facebook και είδαν το μήνυμα: «Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτό τον ιστότοπο» πανικοβλήθηκαν και κάπου εκεί, ξεκίνησε ένας παγκόσμιος χαμός! Δεν έλειψε βεβαίως το…τρολάρισμα στο Twitter, που στάθηκε αγέρωχο όταν τα αλλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν καταρρεύσει.

Νεότερα Άρθρα

Andrew Tate: Δήλωσε ότι οι άντρες που απολαμβάνουν το σεξ με γυναίκες «είναι gay»

HerNews ka

Βασιλιάς Κάρολος: Η Joan Collins, η Naomi Campbell & άλλοι μοιράζονται μυστικά για εκείνον – «Είναι πολύ καλός χορευτής!»

HerNews ka

Τζεφ Μπέζος: Έκανε πρόταση γάμου στη σύντροφό του Λόρεν Σάντσεζ πάνω στο υπερπολυτελές γιοτ τους!

HerNews ka