HerNews.gr
Ψυχολογία

Γιατί ασπρίζουν νωρίς τα μαλλιά μας;

Γιατί ασπρίζουν νωρίς τα μαλλιά μας; Μας πιάνει πανικός γιατί καταλαβαίνουμε ότι έχουμε τον μεγαλύτερο μας αντίπαλο. Τον χρόνο. Με τον οποίο κανείς δεν μπορεί να τα βάλει!

Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται για τα γκρίζα μαλλιά είναι μεταξύ άλλων η κακή διατροφή. Σημαντικό ρόλο παίζει το κάπνισμα, το έντονο άγχος αλλά και τα κακά γονίδια που κληρονομούμε από τους γονείς.

Ειδικοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μια διατροφή φτωχή σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία αυξάνει την πιθανότητα να ασπρίσουν τα μαλλιά μας. Ας βάλουμε στη διατροφή μας τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και ασβέστιο οι οποίες μπορούν να αυξήσουν την μελανίνη. Αυτήν την ουσία που χρειάζονται τα μαλλιά να διατηρήσουν το χρώμα τους.

Στην αντίθετη περίπτωση όταν δηλαδή η παραγωγή της μελανίνης μειώνεται τότε τα μαλλιά χάνουν το χρώμα τους.

Η κακή συνήθεια του καπνίσματος δεν βλάπτει μόνο συνολικά την υγεία αλλά και το χρώμα των μαλλιών.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τις οποίες οι καπνιστές έχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες τα μαλλιά τους να ασπρίσουν.

Στο μεταξύ άλλες έρευνες που δραματοποιήθηκαν απέδειξαν ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση

Το δέρμα είναι επιρρεπές σε βλάβες, εξαιτίας των επιζήμιων ελευθέρων ριζών που εμποδίζει την παραγωγή μελανίνης. Αλλά και τα γονίδια που κληρονομούμε ευθύνονται γαι το γκριζάρισμα των μαλλιών

Νεότερα Άρθρα

Άγχος: Οι καθημερινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να το μειώσεις

Her News

5 tips για να βελτιώσεις την συγκέντρωση σου

Her News

Ψυχολογία: Πως να διαχειριστώ τον έντονο θυμό;

Her News b