HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Αν νιώθεις ευγνωμοσύνη για τον σύντροφό σου το σεξ είναι καλύτερο

zeygari
Οι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει και μάλιστα αρκετές φορές με επιτυχία, να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει το σεξ καλύτερο. Και ενώ έχουν ειπωθεί πολλές αλήθειες όσο και μύθοι, η ευγνωμοσύνη είναι ένα συστατικό που άνετα εντάσσεται στη πρώτη κατηγορία.

Αλήθεια λοιπόν. Η ευγνωμοσύνη που νιώθουμε για τον σύντροφό μας και αντίστοιχα εκείνος για εμάς, μπορεί να οδηγήσει σε ανεπανάληπτες στιγμές καλού σεξ. Αισθανόμαστε ότι θέλουμε να τον ικανοποιήσουμε και μάλιστα ανιδιοτελώς, με αποτέλεσμα το σεξ να είναι απίστευτο.

Η έννοια της ευγνωμοσύνης για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε σχέση, μπορεί να έχει και σεξουαλικά προνόμια. Αυτό υποστηρίζει μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Social Psychological and Personality Science journal. Ειδικότερα, οι ερευνητές αποκαλύπτουν πως τόσο το να νιώθεις ευγνωμοσύνη όσο και το να λαμβάνεις το ίδιο συναίσθημα από το σύντροφό σου, έχει την τάση να κάνει τον έναν να νοιάζεται περισσότερο για την σεξουαλική ικανοποίηση του άλλου, γεγονός που οδηγεί σε καλύτερο σεξ και για τους δυο συντρόφους.

zeugari

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Όταν έναν άνθρωπος νιώθει ευγνωμοσύνη -και λαμβάνει αντίστοιχα το ίδιο συναίσθημα- έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να επενδύσει συναισθηματικά και πρακτικά και να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διατηρήσει τη σχέση ευτυχισμένη και υγιή. Είναι ξεκάθαρο πως το καλό σεξ είναι πρώτο σε αυτή τη λίστα!

sex

Οπότε, αυτό που διαφαίνεται ξεκάθαρα, είναι η συναισθηματική και προσωπική επένδυση στον άλλο και ταυτόχρονα το ν’ ακούμε τις ανάγκες του. Αν υπάρχουν αυτά τα δυο στοιχεία μαζί με την κατανόηση σε αμφότερες τις πλευρές, τότε η σχέση ανεβαίνει επίπεδο και απογειώνεται.

Η απογείωση πηγαίνει και στον σεξουαλικό τομέα με μεγάλη επιτυχία!

Νεότερα Άρθρα

Σεξ: Ποιος ο χρυσός αριθμός για τη διάρκεια, σύμφωνα με τις γυναίκες

Her News

Κόλπος & σεξ: Πώς να τον προστατεύσω μετά από έντονη σεξουαλική δραστηριότητα

Her News

Πέντε πράγματα για το σεξ που δεν γνωρίζατε

Her News