HerNews.gr
Γνώμες

Ώρα να αρχίσεις να κρατάς ημερολόγιο

Ώρα να αρχίσεις να κρατάς ημερολόγιο.

Ήξερες ότι το να κρατάς ημερολόγιο έχει αποδειχθεί ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες;

Σε μια εποχή γεμάτη stress, πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η συνήθεια του να γράφεις σε ημερολόγιο μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στην καλυτέρευση της ψυχικής μας υγείας. Και όχι μόνο.

Το να γράφεις γεγονότα, σκέψεις, συναισθήματα θα σε κάνει να βρεις τον εαυτό σου. Ίσως, πολλές φορές, να χάνεται στους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Έχεις νιώσει ποτέ αβέβαιη για τα συναισθήματά σου μπροστά σε μια κατάσταση;

Αν ναι, το να γράψεις αυτά που βιώνεις και νιώθεις θα σε οδηγήσουν στο να νιώσεις εσύ καλύτερα. Να τα κατανοήσεις και να δεις τα πράγματα όπως ακριβώς έχουν.
Γράφοντας αυτά που σε απασχολούν θα τα βγάλεις από μέσα σου και το μυαλό σου θα καθαρίσει. Γιατί είναι αρκετές οι φορές που αυτά που μας απασχολούν δεν έχουμε την δύναμη να τα πούμε σε κάποιον άλλον.

Το ημερολόγιο σου όμως θα είναι εκεί να σε «ακούσει».

Δεν είναι όμως για τις δύσκολες στιγμές μόνο. Το να γράφεις ακόμα και όταν ψυχολογικά είσαι ανεβασμένη, θα έχει ως αποτέλεσμα να έχεις πάντα μαζί σου την προσωπική σου υπενθύμιση για όλα όσα σε κάνουν χαρούμενη. Να γράφεις για το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο επίτευγμα σου, και θα δεις πόσο εύκολα θα ανέβει η αυτοεκτίμηση σου, πόσο περισσότερο θα αγαπήσεις τον εαυτό σου για όλα όσα πετυχαίνεις και για όλα όσα είσαι.

Έπειτα, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος οργάνωσης. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε πολλά χρόνια. Γράφοντας ιδέες, υποχρεώσεις, στόχους θα γίνεις σιγά – σιγά πιο παραγωγική και δημιουργική , θα βάλεις την ζωή σου σε πρόγραμμα και όλα θα παίρνουν την σειρά τους πιο εύκολα.

Όσο για τα όνειρα; Χωρίς αυτά δεν ζούμε. Να έχετε όνειρα, να τα γράφετε στο ημερολόγιο σας για να σας θυμίζουν καθημερινά που θέλετε να φτάσετε. Και πιστέψτε με, θα φτάσετε εκεί !

Χριστίνα Φωντή

Insta https://instagram.com/christinafonti_
FB https://facebook.com/xxfontis
Twitter https://twitter.com/fontifonti_

Νεότερα Άρθρα

HisStories: Η ιστορία της κακοποιημένης Κωνσταντίνας είναι γροθιά στο στομάχι

Her News b

Κανείς δεν θα σου πει ότι δεν αξίζεις

Her News

“Μαμά, με αγαπάς; Γιατί εγώ, σου δίνω την ζωή μου”

Her News b