HerNews.gr
Health

Teatime: Γιατί πρέπει να εντάξεις το μαύρο τσάι στην καθημερινότητά σου

Teatime: Γιατί πρέπει να εντάξεις το μαύρο τσάι στην καθημερινότητά
σου

Με το κρύο του χειμώνα, σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από μια ζεστή κούπα τσάι. Το μαύρο τσάι εκτός από την υπέροχη γεύση που έχει σαν ρόφημα , ωφελεί και την υγεία μας. Οι λόγοι για να ξεκινήσουμε να το καταναλώνουμε είναι πολλοί.

Ενέργεια

Το μαύρο τσάι περιέχει καφεΐνη, και αυτός είναι ο λόγος που θα σου δώσει τρομερή ενέργεια στην διάρκεια της ημέρας. Αν έχεις ένα πολύ busy πρόγραμμα σου συνιστούμε να καταναλώσεις μαύρο τσάι καθώς ξεκινάς την μέρα σου. Το μαύρο τσάι έχει ένα ποσοστό καφεΐνης αλλά όχι τόσο όσο τα ροφήματα του καφέ που μπορούν να σε πειράξουν. Για αυτό κιόλας αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Λαμπερό δέρμα και μαλλιά

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το μαύρο τσάι μπορούν να ωφελήσουν το δέρμα και τα μαλλιά σου. Με την συστηματική κατανάλωση του θα δεις σύντομα το δέρμα σου να καθαρίζει και τα μαλλιά σου να γίνονται πιο δυνατά.

Extra tip: Μην το πιείς μόνο.. Χρησιμοποίησε το και στο λούσιμο σου 1 φορά το μήνα για να λάμπουν τα μαλλιά σου. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να το εφαρμόσεις στα μαλλιά σου σαν μάσκα. Προσοχή, συστήνεται για σκουρόχρωμα μαλλιά κυρίως.

Συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας για την σωστή χρήση στα δικά σας μαλλιά.
Προστατεύει την καρδιά μας. Έρευνες έχουν δείξει ότι η συστηματική κατανάλωση μαύρου τσάι μειώνει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης και άλλων παραγόντων που προκαλούν καρδιακές παθήσεις.

Υπάρχουν διάφορα είδη μαύρου τσάι , με ποικίλες γεύσεις και μυρωδιές. Αν επιθυμείτε να πίνετε το κλασσικό μαύρο τσάι, σας προτείνουμε να το συνοδεύετε με μια κουταλιά του γλυκού μέλι και μια φέτα λεμόνι.

Σίγουρα η υπερβολή δεν βοηθάει πουθενά. Για αυτό τον λόγο πρέπει όπως με όλα να τηρούμε ένα μέτρο και στην κατανάλωση του τσάι. Το μαύρο τσάι όπως είναι γνωστό περιέχει καφεΐνη η οποία σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει διάφορες διαταραχές όπως προβλήματα στο έντερο, δυσκολία στον ύπνο, ταχυκαρδίες, αύξηση συμπτωμάτων άγχους , πονοκεφάλους , συχνοουρία.

Νεότερα Άρθρα

Οδηγίες ΕΚΑΒ: Πως να φτιάξετε ένα πλήρες κουτί πρώτων βοηθειών

Her News b

Τα μυστικά για την απώλεια βάρους μετά τα 50

Her News

Τα οφέλη για την υγεία από τις φακές

Her News