HerNews.gr
Health

Τα οφέλη για την υγεία από τις φακές

Εγώ τις αγαπώ τις φακές, και θα τις επιλέξω τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα στην διατροφή μου. Γενικά πάντως δεν είναι και το πιο δημοφιλές όσπριο. Παρόλα αυτά όμως οι φακές είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές φυτικών ινών και περιέχουν μέταλλα και ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για την σωματική μας ευεξία και έχουν πολλά οφέλη για την υγεία.

Οι φακές είναι ιδανικές για διατροφή καθώς έχουν θερμιδική αξία σχετικά χαμηλή ενώ είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά. Γενικά, αποτελούν θαυμάσια επιλογή σε όποια δίαιτα και αν ακολουθείτε, κάνοντας καλό στο σώμα σας και την υγεία σας.

Μεταξύ άλλων, οι φακές αυξάνουν και διατηρούν υψηλά τα επίπεδα της ενέργειάς σας. Οι φακές περιέχουν υδατάνθρακες, όπως άμυλο, που απορροφώνται με βραδύτερο ρυθμό. Ενισχύεται, έτσι, η μετατροπή της γλυκόζης σε ενέργεια για το σώμα, ενώ συγχρόνως μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη.

Οι φακές περιέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, που βοηθά στην ανάκτηση της μυϊκής μάζας και δύναμης, μετά από έντονη φυσική δραστηριότητα.

Τέλος, τροφοδοτούν το σώμα σας με μια σημαντική ποσότητα σιδήρου, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Τα βασικά αυτά μεταλλικά στοιχεία βοηθούν τους ανθρώπους που υποφέρουν από αναιμία, να ανακτήσουν πλήρως την υγεία τους.

Τα μέταλλα αυτά παίζουν, επίσης, ρόλο στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, που, στην περίπτωση της αναιμίας, υφίστανται μείωση.

Νεότερα Άρθρα

Vegan: Τα θετικά και τα αρνητικά για την υγεία

Her News

Ο ρόλος της διατροφής στην ψυχική υγεία

Her News

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Ο πλανήτης εκπέμπει SOS

Her News