HerNews.gr
Health

Τα μυστικά για την απώλεια βάρους μετά τα 50

Η απώλεια βάρους μετά τα 50 μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολη, αφού όσο μεγαλώνετε ο μεταβολισμός σας αρχίζει να επιβραδύνεται. Τώρα χρειάζεστε λιγότερες θερμίδες από ποτέ για να διατηρήσετε τα κιλά σας. Επίσης χάνετε πιο εύκολα μυϊκή μάζα, καθιστώντας πιο δύσκολο να εμποδίσετε το λίπος να συσσωρευτεί.

Μπορείτε ακόμα να χάσετε βάρος μετά την ηλικία των 50 ετών, αλλά θα πρέπει να καταβάλετε πιο εστιασμένη προσπάθεια σε ό,τι κάνετε. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν με την απώλεια βάρους.

Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Για να χάσετε βάρος, προφανώς πρέπει να λαμβάνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που ξοδεύετε. Αλλά αντί να εστιάσουμε στο τι πρέπει να τρώμε λιγότερο, ας μιλήσουμε για το τι πρέπει να τρώμε περισσότερο.

Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να ενταχθούν στη διατροφή σας. Είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, που σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτες για αρκετή ώρα. Οπότε έτσι δεν θα τσιμπολογάτε μεταξύ των γευμάτων. Καλό θα ήταν επίσης σε κάθε γεύμα να έχετε έστω μια μικρή μερίδα από λαχανικά. 

Καταναλώστε όσπρια

Τα φασόλια είναι γεμάτα με φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Τροφοδοτούν με καλά βακτήρια το έντερο σας. Αυτά τα βακτήρια με τη σειρά τους δημιουργούν λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας, τα οποία είναι χρήσιμα για την προστασία του μεταβολισμού σας. Μια ανασκόπηση μελέτης από τον Καναδά δείχνει ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν μια μερίδα όσπρια κάθε μέρα ως μέρος μιας προσπάθειας απώλειας βάρους έχασαν μερικά κιλά σε μόλις έξι εβδομάδες κατά μέσο όρο. 

Σταματήστε τη ζάχαρη

Τα ζαχαρούχα φαγητά και ποτά σας γεμίζουν θερμίδες. Αλλά η ζάχαρη συνήθως δεν ικανοποιεί την όρεξή σας. Αν σταματήσετε τη ζάχαρη θα παίρνετε λιγότερο βάρος με την πάροδο του χρόνο. Επίσης, και τα smoothies και οι χυμοί μπορούν να έχουν πολλή ζάχαρη για το σώμα σας. Είναι καλύτερα να έχετε ολόκληρο το φρούτο παρά μόνο τον χυμό.

Αργός μεταβολισμός: Τι συμβαίνει στο σώμα μετά τα 30;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καρκίνος τραχήλου της μήτρας: Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοείς

Her News

Morning routine: Έτσι θα αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο

Her News

Γκουίνεθ Πάλτροου: Αποκαλύπτει την ασυνήθιστη ρουτίνα μακροζωίας της

HerNews ka