HerNews.gr
Health

Morning Routine: 5 συνήθειες που θα σε βάλουν σε πρόγραμμα

Morning Routine: 5 συνήθειες που θα σε βάλουν σε πρόγραμμα

Σύμφωνα με ειδικούς ψυχικής υγείας και ευεξίας, το να έχεις μια συγκεκριμένη πρωινή ρουτίνα θα σε βοηθήσει να έχεις μια καλύτερη καθημερινότητα. Η πρωινή ρουτίνα αποδεδειγμένα είναι το όπλο πολλών επιτυχημένων ανθρώπων. Αυτό συμβαίνει γιατί όλα ξεκινάνε από την στιγμή που ξυπνάς. Αν ξεκινήσεις σωστά την ημέρα σου από τα πρώτα κιόλας λεπτά θα δεις πόσο εύκολα και αβίαστα θα κυλήσουν και οι υπόλοιπες ώρες. Η πρωινή ρουτίνα είναι το κλειδί στην ευεξία , στην επιτυχία , και στην καλύτερη αντιμετώπιση καταστάσεων.


Κάθε άνθρωπος όμως είναι διαφορετικός, και έχει τον δικό του χαρακτήρα. Αυτό ακριβώς μας αποδεικνύει ότι η πρωινή ρουτίνα δεν είναι κάτι απόλυτο για όλους. Η πρωινή ρουτίνα που θα διαμορφώσει ο κάθε ένας θα πρέπει να ταιριάζει στον εαυτό του, στις ανάγκες του και στην καθημερινότητα του. Για αυτό τον λόγο οι παρακάτω συνήθειες αποτελούν γενικά παραδείγματα. Παρόλα αυτά, οι συγκεκριμένες συνήθειες φαίνεται να υπάρχουν αναλόγως προσαρμοσμένες στις περισσότερες πρωινές ρουτίνες.

Μόλις ξύπνησες ; Πιες ένα ποτήρι νερό !

Η ενυδάτωση μας είναι απαραίτητη. Δυστυχώς πολλοί από εμάς «ξεχνάμε» να πίνουμε νερό
κατά την διάρκεια της ημέρας. Η συνήθεια να πίνεις ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνάς θα σε
βοηθήσει να ενυδατωθείς και να ξεκινήσεις με σωστή βάση την μέρα σου.

Στρώσε το κρεβάτι σου

Σταμάτα να σκέφτεσαι ότι κάποια στιγμή θα ξανά ξαπλώσεις και ότι δεν υπάρχει λόγος να στρώσεις το κρεβάτι σου. Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, το στρώσιμο του κρεβατιού κάθε πρωί αποτελεί το πρώτο επίτευγμα της ημέρας. Είναι ο πιο απλός τρόπος να ξεκινήσεις την ημέρα σου με μια «νίκη»

 Περιποιήσου τον εαυτό σου.. με χρονόμετρο

Βάλε πρόγραμμα σε όσα κάνεις το πρωί για το σώμα σου και το δέρμα σου. Οργάνωσε τον χρόνο σου και θέσε π.χ 60 λεπτά μέσα στα οποία καθημερινά θα πρέπει να ολοκληρώνεις το ντουζ σου , το skincare σου , τα μαλλιά σου..

To do list

Μην φύγεις από το σπίτι αν δεν έχεις ετοιμάσει ένα to do list που θα σε βοηθήσει να βγάλεις εις πέρας την υπόλοιπη μέρα σου.

Φρόντισε να φτιάξεις μια ρουτίνα που θα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα και πιο παραγωγική στην διάρκεια της ημέρας.

Και μην ξεχνάς.. τίποτα από όλα αυτά δεν θα έχει σημασία αν δεν ξεκινάς τα πρωινά σου με χαμόγελο! Μake your own morning routine! 

Νεότερα Άρθρα

Η Χειρουργός Οδοντίατρος DDS Γεωργία Χωραφά μιλά στο HerNews για την αισθητική οδοντιατρική αντιγήρανσης και μας δίνει συμβουλές για το ωραιότερο χαμόγελο!

HerNewskl

Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS – Το στίγμα που «βαραίνει» την ελληνική κοινωνία

HerNews ka

Υγεία: Τελικά είναι καλό το να πίνουμε καφέ το πρωί;

HerNews ka