HerNews.gr
Συνταγές

Κάστανα: Πως να τα ψήσεις σωστά

Η εποχή για τα κάστανα έφτασε! Όπως και να τα μαγειρέψετε, ψητά ή βραστά ή στο φούρνο ή στο τζάκι, τα κάστανα είναι ένα πεντανόστιμο έδεσμα του χειμώνα.

Μάθετε όλα τα μυστικά για το βράσιμο και για τους διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος, το εύκολο ξεφλούδισμα, αλλά και τη σωστή συντήρηση τους!

Κάστανα βραστά

Για να κάνουμε τα κάστανα βραστά, με ένα μαχαίρι, χαράζουμε με δύο κάθετες γραμμές  σε κάθε κάστανο, καλύτερα στην πλευρά του που είναι πιο κοίλη.

Βάζουμε τα κάστανα σε κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό να τα σκεπάζει καλά και τα βάζουμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει το νερό να βράζει, χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να μαλακώσουν.

Extra tip: Αδειάζουμε το νερό και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 10 λεπτά.

Τώρα για το ξεφλούδισμα, πολλές φορές αυτή η διαδικασία προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο, καθώς ο πεντανόστιμος καρπός είναι δύσκολο να αποκαλυφθεί. Γι αυτό καλό είναι να τα καθαρίσουμε όσο ακόμα είναι ζεστά, γιατί μόλις κρυώσουν καθαρίζονται πιο δύσκολα.

Κάστανα ψητά

Για να τα κάνουμε ψητά, με ένα μαχαίρι, χαράζουμε με δύο κάθετες γραμμές  σε κάθε κάστανο, καλύτερα στην πλευρά του που είναι πιο κοίλη. Βάζουμε τα κάστανα σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Μπορούμε ακόμα να τα ψήσουμε στο τζάκι, πάνω σε σχάρα ή μέσα σε αλουμινόχαρτο.

Κάστανα στο φούρνο μικροκιμάτων

Με ένα μαχαίρι, χαράζουμε με δύο κάθετες γραμμές σε κάθε κάστανο, καλύτερα στην πλευρά του που είναι πιο κοίλη.

  • Τα βάζουμε σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Διαλέξτε σκεύος όχι πολύ μεγάλο, καθώς πρέπει να χωρέσει και ένα μπολάκι με λίγο νερό μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων. Βάζουμε το μπολάκι μαζί με το μπολάκι με το νερό μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων και ρυθμίζουμε στη μέγιστη θερμοκρασία, για 4-5 λεπτά.

Ή

  • Τα βάζουμε σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Ρίχνουμε λιγάκι νερό μέσα στο μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη. Ρυθμίζουμε στη μέγιστη θερμοκρασία, για 4-5 λεπτά.

Όπως και να επιλέξετε να τα μαγειρέψετε, τα κάστανα είναι το πιο γευστικό έδεσμα της εποχής.

Νεότερα Άρθρα

Πώς να αξιοποιήσετε τα μελομακάρονα που περίσσεψαν

HerNews ka

Πως να φτιάξετε λαχταριστά αυγά ποσέ

Her News b

Σου περίσσεψε ψωμί; Φτιάξε κέικ σοκολάτας όπως οι Ιταλοί!

Her News