HerNews.gr
Health

Μήπως αισθάνεσαι συνεχώς κουρασμένη ; Αυτοί είναι οι λόγοι

Μήπως αισθάνεσαι συνεχώς κουρασμένη ; Αυτοί είναι οι λόγοι

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που κάνουν την ζωή μας καλύτερη είναι η ενέργεια. Όταν έχουμε ενέργεια ακόμα και οι αμέτρητες υποχρεώσεις που μπορεί να έχουμε φαντάζουν πιο εύκολες διότι έχουμε την ενέργεια, άρα και την όρεξη να τις βγάλουμε εις πέρας.

Αντιθέτως όταν είμαστε κουρασμένοι, ακόμα και τα πιο διασκεδαστικά πράγματα , μας φαίνονται βουνό. Το λογικό είναι να υπάρχουν στιγμές που έχουμε την ανάλογη ενέργεια και στιγμές που αισθανόμαστε κούραση. Γιατί έτσι είμαστε εμείς οι άνθρωποι.


Τι γίνεται όμως όταν νιώθουμε συνεχώς κουρασμένοι ; Γιατί μας συμβαίνει αυτό;
Αν λοιπόν νιώθεις ότι όλα δεν πάνε όπως πρέπει , και ότι η κούραση δεν φεύγει ποτέ από πάνω σου ίσως να φταίει κάτι από τα παρακάτω.

Έλλειψη ύπνου

Λόγος διαρκούς κούρασης είναι η κακή ποιότητα ύπνου. Αν δεν κοιμάσαι αρκετές ώρες, ή αν κάνεις αναστατωμένο ύπνο σίγουρα στην διάρκεια της ημέρας θα αισθάνεσαι κουρασμένη. Ακόμα, αν τα ωράρια που κοιμάσαι δεν είναι υγιή ( π.χ. αν κοιμάσαι ξημερώματα) τότε σίγουρα η κούραση σου θα είναι πιο έντονη.

Κακή διατροφή


Ένας ακόμα λόγος είναι η κακή διατροφή. Είναι πολύ πιθανό να αισθάνεσαι κούραση αν δεν τρέφεσαι σωστά. Θα πρέπει να εντάξεις στην διατροφή σου φρούτα, λαχανικά ,superfoods και να αποφύγεις οτιδήποτε junk για να νιώσεις περισσότερη ενέργεια στην διάρκεια της μέρας. Πολλές φορές όμως, δεν είναι μόνο η κακή διατροφή αλλά και τα λάθος ωράρια στα οποία επιλέγουμε να φάμε τα γεύματα μας.

Ψυχολογική κατάσταση


Αν βιώνεις κάποια στεναχώρια, αν είσαι σε μια έντονη περίοδο άγχους, αν περνάς κάποια απογοήτευση, ο οργανισμός σου δεν μπορεί να έχει την ίδια ενέργεια που θα είχε αν ήσουν χαρούμενη, χαλαρή, και ήρεμη. Άρα γίνεται πιο έντονη η αίσθηση της κούρασης.

Υπερβολικό screen time

Πολλές φορές ο λόγος που αισθανόμαστε ακόμα πιο κουρασμένοι είναι επειδή ξοδεύουμε πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή, από την τηλεόραση και από το κινητό. Οι οθόνες προκαλούν μεγάλη κούραση στα μάτια μας, για αυτό πρέπει να μην σπαταλάμε πολύ χρόνο μπροστά τους. Αν βέβαια είναι μέρος της εργασίας μας, θα πρέπει να κάνουμε αρκετά διαλλείματα.

Μήπως αισθάνεσαι συνεχώς κουρασμένη ; Αυτοί είναι οι λόγοι που σου αναφέραμε!

Νεότερα Άρθρα

Γιατί πεινάτε πάντα αργά το βράδυ;

Her News

Σωματικά συμπτώματα του άγχους

Her News

Οφέλη για την υγεία από το κακάο

Her News