HerNews.gr
Καριέρα

Working from home: Πως να μείνεις παραγωγική δουλεύοντας από το σπίτι

Working from home: Πως να μείνεις παραγωγική δουλεύοντας από το σπίτι

Επιστροφή στην τηλεργασία συνιστούν οι ειδικοί, και ενώ πολλοί ετοιμάζονται να πάρουν πίσω στο σπίτι τους laptops,φακέλους και άλλα σύνεργα, κάποιοι άλλοι δεν έχουν πάει ακόμα στα γραφεία τους μετά την πρώτη καραντίνα.


Στην αρχή μπορεί να μας φάνηκε ιδανικό. Περισσότερος ύπνος, πιο χαλαρά ρούχα, μεγαλύτερη άνεση..

Δεν φανταζόμασταν όμως ότι τελικά θα ήταν ακόμα πιο κουραστικό να δουλεύουμε από το σπίτι. Και όσο κάποιοι επιμένουν να μας λένε «μια χαρά είσαι, από το σπίτι δουλεύεις» , πέφτουμε ακόμα πιο πολύ ψυχολογικά αφού δεν καταλαβαίνουν ότι το working from home συνήθως καταλήγει σε all day working. Είναι γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων που ξεκίνησαν να δουλεύουν από το
σπίτι τους εν όψη πανδημίας σταδιακά σταμάτησαν να τηρούν τα ωράρια, καθώς η άνεση του σπιτιού και το social distancing μας καθήλωνε περισσότερες ώρες μπροστά από τον υπολογιστή.

Τώρα που ξεκίνησε όμως πάλι η καθιέρωση της τηλεργασίας, πώς θα παραμείνουμε παραγωγικοί ;

Ξύπνα νωρίς

Μην πατάς snooze επειδή ξέρεις ότι δεν σε πιέζει ο χρόνος να πας στο γραφείο. Ξεκίνα την μέρα σου νωρίς, για να έχεις τον σωστό χρόνο να προετοιμαστείς. Το σωστό morning routine , ακόμα και αν μένεις σπίτι , από μόνη του σε κάνει πιο παραγωγικό. Και πως θα το πετύχεις; Ξυπνώντας νωρίς!

Φτιάξε τον χώρο σου .. και εσένα

Ο πειρασμός να πάρεις το laptop σου και να δουλέψεις με τις πιτζάμες σου στο κρεβάτι σου είναι τεράστιος.. και πολύ γλυκός. Αυτό όμως δεν θα σε βοηθήσει. Ίσως να το κάνεις 1-2 φορές σε κάποιες δύσκολες μέρες του μήνα, αλλά προσπάθησε σε καθημερινή βάση να το αποφύγεις. Φτιάξε το γραφείο
σου , οργάνωσε τον χώρο σου , ντύσου και ξεκίνα δουλειά.

Μείνε μακριά από «περισπασμούς»

Για να είσαι παραγωγική , θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένη. Για αυτό, κλείσε την τηλεόραση, απομάκρυνε την στοίβα με τα ασιδέρωτα ρούχα , και κράτα το σπίτι σου όσο πιο μαζεμένο γίνεται..

Μην ξεχνάς να είσαι καλή με τους συναδέλφους σου.. και με εσένα
Πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση για όλους μας. Να θυμάσαι ότι ψυχολογικά επηρεαζόμαστε όλοι. Για αυτό να έχεις παραπάνω υπομονή όχι μόνο με τους συναδέλφους σου. Αλλά και με τον ίδιο σου τον εαυτό!

Νεότερα Άρθρα

Πολύτιμες συμβουλές για επιτυχημένη καριέρα

Her News

Οι έξυπνοι τρόποι για να βρεις την δουλειά που ονειρεύεσαι!

Her News b

Αυτές είναι οι 10 δεξιότητες που θα έχουν την περισσότερη ζήτηση τα επόμενα 10 χρόνια

Her News