HerNews.gr
Health

Σωματικά συμπτώματα του άγχους

Το άγχος είναι η αντίδραση του οργανισμού σε κάθε αλλαγή που χρειάζεται προσαρμογή. Αλλά πολλές φορές, υπάρχουν και σωματικά συμπτώματα, τα οποία τείνουμε να τα αγνοούμε. Το άγχος μπορεί να επηρεάσει με αρνητικό τρόπο την σωματική και ψυχική μας υγεία.

Έτσι, κάθε φορά που έχετε στρες, ο καλύτερος τρόπος για να το αντιμετωπίσετε είναι να παρατηρείτε τα σωματικά συμπτώματα, που παρουσιάζονται.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε συγκεκριμένους τρόπους με τους οποίους το σώμα σας μπορεί να σας λέει ότι έχετε πολύ άγχος. Θα αναφέρουμε επίσης μερικά tips με τα οποία μπορείτε να χαλαρώσετε και να κρατήσετε μακριά το άγχος.

Έχετε αρχίσει να ξεχνάτε πράγματα

Καθώς όλοι ζούμε μια πολυάσχολη ζωή, είναι φυσιολογικό να ξεχνάμε κάποια πράγματα. Αλλά αν ξεχνάτε περισσότερο από ό,τι συνήθως ή αντιμετωπίζετε προβλήματα με το να θυμάστε σημαντικές ημερομηνίες για εσάς, είναι πιθανό να βιώνετε πολύ άγχος τελευταία.

Μην ανησυχείτε αν αυτό συμβαίνει σε εσάς. Πάρτε μια βαθιά ανάσα, χαλαρώστε και προσπαθήστε να θυμηθείτε όλα τα πράγματα που σας προκαλούν αδικαιολόγητο άγχος. Κάντε στον εαυτό σας δύσκολες ερωτήσεις. Μήπως κάτι δεν πάει καλά με την προσωπική ή την επαγγελματική σας ζωή; Νιώθετε υπερβολικά συναισθηματική τελευταία; Αν ναι, γιατί; Σας στραγγίζει κάποιος συναισθηματικά; Μόλις εντοπίσετε την αιτία, μπορείτε να καθίσετε και να το επεξεργαστείτε. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε βοήθεια από τους φίλους και την οικογένειά σας.

Η περίοδός σας είναι ακανόνιστη

Μια ακανόνιστη περίοδος συνδέεται γενικά με διακυμάνσεις στο σωματικό βάρος, τη λήψη φαρμάκων και την υπερβολική άσκηση. Το άγχος μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με σωματικά συμπτώματα, που επηρεάζουν τον κύκλο σας. Μερικές φορές υπάρχουν αλλαγές στην όρεξη όταν επηρεάζεται η ορμόνη του στρες. 

Ωστόσο, καθώς το άγχος δεν είναι ο μόνος λόγος για ακανόνιστη περίοδο, πριν βιαστείτε να βγάλετε οποιοδήποτε συμπέρασμα και αγχωθείτε, επισκεφτείτε έναν γυναικολόγο. 

Υποφέρετε από δυσπεψία και καούρα

Μπορεί να πιστεύετε ότι η δυσπεψία συνδέεται με το υπερβολικό φαγητό ή με ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες. Όμως, η αλήθεια είναι ότι το στρες αυξάνει την ποσότητα του οξέος στο στομάχι, γεγονός που οδηγεί σε δυσπεψία και καούρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα σωματικά συμπτώματα είναι στο μυαλό σας. Εάν βιώνετε συχνά επεισόδια παλινδρόμησης οξέος, το άγχος μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πολύ πιο άβολα.

Η υιοθέτηση τεχνικών αντιμετώπισης για τη διαχείριση του στρες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της δυσπεψίας και των καρδιακών παθήσεων που προκαλούνται από παλινδρόμηση οξέος. 

Ασκηθείτε τακτικά για να αυξήσετε την παραγωγή ενδορφινών στον εγκέφαλό σας. Μπορεί επίσης να σας κρατήσει ήρεμες και να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλά τη νύχτα. Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε τσάι matcha μισή ώρα πριν την προπόνηση. Όχι μόνο θα ενισχύσει την ενέργεια, αλλά και θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Γιατί όλοι μιλούν για το matcha tea;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Bιταμίνες: Πότε πρέπει να τις λαμβάνετε ώστε να είναι αποτελεσματικές

HerNewskl

Βιταμίνη D: Αυτά είναι τα οφέλη της στον οργανισμό μας

Her News b

Πώς μπορώ να ΜΗΝ πεινάω συνέχεια;

Her News b